Warmtepomp Noordbroek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Noordbroek? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie onttrekt warmte uit buitenlucht, grond of water. Het betreft een zuinige en duurzame oplossing om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €195,00, ieder jaar weer. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan heb je recht op een interessante subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Het antwoord hangt af van een aantal verschillende factoren. Hierna tref je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Noordbroek.
warmtepomp-installateur-9635

 • Duurzame investering
 • Beschikt over koelende functie
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode-regio9635
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomgebruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energiekosten€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Noordbroek

Het inregelen van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Je vindt tal van oplossingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Noordbroek kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De expert of loodgieter analyseert het huis en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met issues zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat levert het op?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Zoek jij een professionele goedkope warmtepomp in Noordbroek? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Gebruikmakend van de warmtepomp-vergelijker doorzoek jij bruikbare (verwarmings)installateurs in je postcodegebied. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zo bespaar je fors. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9635).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zoals type huis, wat er aan isolatie gedaan is, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat zijn financiële eisen? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend het formulier. Binnen een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het systeem profiteert van warmte uit bijv. de grond of uit de lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het verwarmingssysteem in je huis. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je HR-ketel zal aanspringen wanneer er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk type warmtepomp is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door leeftijd woning, isolatiewaarden. In het volgende stukje bekijk je veelzijdige details omtrent alle verschillende warmtepompen en wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Noordbroek kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warm huis en water water leveren met oog voor het milieu. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €255,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De prijs ligt tussen de €4.900 en €23.800. We onderscheiden grofweg vier verschillende type producten. Het cruciaalste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke leverancier wordt gekenmerkt door voordelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de warmte uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp neemt de energie uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant neemt de warmte uit de lucht van buiten om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem profiteert van energie uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” HR-ketel. Een uitstekende oplossing om de energierekening te reduceren met een CO2 reductie tot wel 40%. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de basis gaat het om zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.425 en €5.975 bij een verwarmingsmonteur uit Noordbroek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-noordbroek

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het mondt uit in een significant lagere energierekening. Aan de hand van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs haal jij een snelle terugverdientijd. Een full-electric variant kan je aanschaffen vanaf €5500. Een hybride variant kan je aanschaffen vanaf €2500. De eindfactuur kan men berekenen met specifieke aspecten zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13700 – €24100Hoge subsidie, niet goedkoop
Water-water€17900 – €24500Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4150 – €6600Zeer betaalbaar
Lucht-water€3700 – €6625Goedkoop, veel elektriciteit nodig
Hybride€2425 – €6150Snel en goedkoop

Wat is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Noordbroek gebruikt om en nabij 1570 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een energieleverancier als Engie of Pure Energie. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De energiebesparing schommelt tussen €235 tot €330. Bij hybride installaties verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt dus iets lager, ongeveer €195 op jaarbasis. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort systeem EnergiegebruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1125m3€654
Buitenlucht2725kWh€438€216
Bodemwarmte1800kWh€307€347
Hybride1525 kWh + 500 M3€471€183

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan (natuurlijke) bronnen als ventilatielucht of warmte uit de grond. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm sanitair water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Noordbroek?

Niet alle soorten woningen renderen met een warmtepomp. Hiervoor gelden een paar voorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (recent gebouwde huis voldoet), de woning bevat laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je gaat voor een hybride oplossing dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem wint warmte terug uit ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie werkt feitelijk samen met jouw reguliere HR-ketel, en vervangt op die manier de basis ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Midden-Groningen?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je weinig financiële middelen? Dan is er de erkende groene lening bij de gemeenten Midden-Groningen. Het is een unieke lening met beperkte rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bekijk ook www.midden-groningen.nl. Een andere optie is huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed om te weten, gewoonlijk kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Noordbroek. De hoogte van de tegemoetkoming hangt sterk af van zaken als energielabel en vermogen van de geplaatste artikelen. Subsidiebedragen beginnen bij €500 tot gemiddeld €1550. Interesse naar de huidige subsidie in april 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Noordbroek (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er gelden een aantal randvoorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4,5 kW) vergoeden ze ongeveer €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht heb je recht op circa €1625.
 • Voor een systeem met bodembron start de tegemoetkoming bij circa €2350.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan wordt het nog iets lucratiever (€150, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
HeliothermHP12E-M-BC-DX12 KW€3000,-
Weider2SW120egw26 KW€4400,-
HaierHP250M20 KW€1100,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en heb je een optimaal klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Verderop kan je aan de slag met een nuttig stappenplan van de warmteservice Noordbroek aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Zodoende voorkom je dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Fatsoenlijke isolatie vormt de basis van een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn driedubbelglas en isolatie van buitengevel.

 2. Genoeg ventileren

  Als de woning geïsoleerd is, is het cruciaal dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Slim ventileren zorgt voor een comfortabel binnenklimaat zonder warmteverspilling. Grote winst valt te behalen met een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Zo’n 75% van de totale energierekening wordt veroorzaakt door onze verwarming en warm sanitair water. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De nodige elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!