Warmtepomp Slochteren

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Slochteren? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Deze installatie gebruikt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Feitelijk dus een efficiënte en milieuvriendelijke wijze om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €330,00 per jaar. Doe je nu deze investering? Goed nieuws, want dan ontvang je een interessante subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit heeft te maken met diverse aspecten. Als je iets verders scrollt check jij meer info over een warmtepomp kopen in Slochteren.
warmtepomp-installateur-9621

 • Kies voor een beter milieu
 • Meer leefcomfort
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Lagere energierekening

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode-regio9621
Netnummer0598 (+31598)
Gas-gebruik M31570 M3
Stroomgebruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Slochteren

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet altijd eenvoudig. Er zijn meerdere oplossingen. Wat is nu goed voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Slochteren kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter analyseert het verblijf en kan een plan opstellen. De manier van isoleren en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vraagstukken als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Ben je op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Slochteren? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Met behulp van onze vergelijker tref jij waardevolle erkende installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Op die manier kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9621).
 2. Specificeer de woning. Onder andere type woning, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat zijn financiële eisen? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien het formulier in. Binnen een week ontvang je de offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Hij onttrekt energie uit bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming in de woning. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel gaat alleen aan op momenten dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk apparaat rendeert in jouw woning. Een belangrijk aspect is de manier van isoleren. Hierna check jij samengestelde adviezen omtrent de soorten warmtepompen en wat past bij jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Slochteren heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm sanitair water op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €175,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €3.800 en €17.200. We gaan verder in op vier verschillende type systemen. Het voornaamste verschil heeft te maken met de bron. Elke installatie wordt gekenmerkt door voordelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem onttrekt energie uit het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type profiteert van energie uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing gebruikt de warmte uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt samen met jouw traditionele HR-ketel. Een laagdrempelige manier om de energierekening te reduceren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Gemiddeld heb je dan te maken met de combi van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.075 en €5.350 bij een verwarmingsmonteur uit Slochteren (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-slochteren

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Zo’n warmtepomp is primair een flinke kostenpost. Gelukkig, het betekent flink lagere energiekosten. Via een hoge subsidie krijg je een beperkte terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €6200. Een hybride variant kan je aanschaffen vanaf €3400. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend door allerlei onderwerpen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10900 – €26500Hoge besparing, lange terugverdientijd
Water-water€17500 – €23100Ook koelende functie
Lucht-lucht€3800 – €6875Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€5400 – €7225Laagdrempelig, veel elektriciteit nodig
Hybride€2475 – €6500Snel te plaatsen

Wat levert het op (rendement)?
Een gezin met CV-ketel in Slochteren verbruikt circa 1570 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de maandelijkse rekening van een aanbieder van gas en stroom als Delta of Nuon. Dit verbruikt wel veel stroom. De jaarlijkse besparing komt uit tussen de €265 tot €350. Bij een hybride installatie gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt vaak wat lager, gemiddeld €200 per jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met data van een uitstekend geïsoleerde woning:

Type systeemEnergieverbruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1250m3€744
Buitenlucht2600kWh€506€238
Bodemwarmte1975kWh€357€387
Hybride1300 kWh + 425 M3€543€201

Veelgestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht of warmte uit de grond. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het CV-water. De warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Slochteren?

Niet alle gebouwen en huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Standaard zijn er een paar vereisten: een hoge isolatiewaarde (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je hebt vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Als het gaat om de zogenaamde hybride pomp is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het benut slim de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo bespaar je veel energie en daalt je energierekening. Deze installatie is een aanvulling op jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel, en vervangt op die manier de standaard ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Midden-Groningen?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario kan je profiteren van de duurzame groene lening via de gemeente Midden-Groningen. Het is een tijdelijke lening met een betaalbare rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bezoek ook www.midden-groningen.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, doorgaans kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Slochteren. Hoeveel je krijgt hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies beginnen bij circa €600 tot doorgaans €2550. Interesse naar de huidige subsidie in februari 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Slochteren (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal voorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, het is netjes aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) heb je recht op ongeveer €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) ontvang je circa €1650.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij ongeveer €2075.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je nog eens extra terug (€250, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
HeliothermHP20S25W20 KW€3800,-
WeiderSW300eso22 KW€4000,-
GorenjeTC120ZNT0 KW€1250,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Zonder gas verwarmen? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval gaat de energienota fors omlaag, stoot je minder CO-2 uiten krijg je een comfortabel leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand tref je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Slochteren aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Zo voorkom je dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Goede isolatie is de basis van een duurzaam huis. Populaire vormen zijn isolatie van de bodem en zolderisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Wanneer de woning geïsoleerd is, is het essentieel dat er schone en frisse lucht in huis is. Voldoende ventileren resulteert in een optimaal binnenklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Vaak gaat het om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Bijna 80% van het gas en stroom dat we gebruiken heeft te maken met onze verwarming en het aanmaken van warm water. Een efficiënt alternatief voor de gasinstallatie is een goede keuze. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een pelletkachel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar wel stroom. De stroom die hiervoor nodig is kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!