Warmtepomp Siddeburen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Siddeburen? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie profiteert van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een zuinige en duurzame manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 55% en de besparing loopt op tot €290,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan kan je het laten plaatsen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Het antwoord hangt af van verscheidene variabelen. Verderop vind jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Siddeburen.
warmtepomp-installateur-9628

 • Met respect voor natuur en milieu
 • Constante verwarming
 • Toekomstbestendig
 • Waardevermeerdering huis
 • Lange levensduur

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode-regio9628
Netnummer0598 (+31598)
Gas-gebruik M31570 M3
Stroom-verbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energiekosten€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Siddeburen

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere systemen. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Siddeburen kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakman of loodgieter checkt grondig de woning en brengt een warmteplan in kaart. De staat van isolatie en de leefruimte zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor punten zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is de terugverdientijd?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Siddeburen? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Aan de hand van onze website ontdek je veelzijdige erkende installateurs in jouw omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Op die manier kan je fors bezuinigen op de investering. Hoe werkt dit?

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9628).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Aspecten als categorie huis, isolatiewaarden, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoeveel wil je uitgeven? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een week krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De pomp gebruikt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het verwarmingssysteem in je huis. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel ondersteunt als het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke installatie kan je zomaar laten plaatsen. Veel hangt af van hoe je woning geïsoleerd is. Hieronder ontdek je waardevolle toelichtingen m.b.t. alle verschillende warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Siddeburen kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is gas niet langer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een aangenaam warm huis en warm water in de badkamer en keuken op een milieuvriendelijke manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €275,00 p/jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €4.500 en €15.100. We noemen hieronder 4 verschillende soorten producten. Het cruciaalste verschil heeft te maken met de bron. Elke vorm heeft relevante voor- en nadelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing haalt warmte uit het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de warmte uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing neemt de warmte uit de buitenlucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem gebruikt de warmte uit de buitenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is een aanvulling op jouw moderne CV-ketel. Een prima oplossing om te bezuinigen op de energierekening en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Gemiddeld beslaat dit zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.825 en €5.125 bij een verwarmingsmonteur uit Siddeburen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-siddeburen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (januari 2023), en wat levert het op?

Een warmtepomp is aanvankelijk beslist niet goedkoop. Dat is niet voor niets, het draait uit op lagere maandlasten door een lagere energienota. Middels de huidige subsidies behaal jij een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is beschikbaar vanaf €6300. Een hybride oplossing is er vanaf €2800. Het prijskaartje is afhankelijk van specifieke zaken zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14400 – €24400Hoog rendement (COP), lange terugverdientijd
Water-water€16800 – €23200Op basis van grondwater
Lucht-lucht€5500 – €6375Binnen- en buitenunit
Lucht-water€3950 – €6675Gemakkelijk plaatsen, veel stroomverbruik
Hybride€2800 – €6700Iedereen kan hier van profiteren

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Siddeburen consumeert grofweg 1570 m3 gas p/jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een leverancier als Budget Energie of Powerpeers. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing ligt tussen de €225 tot €400. Met een hybride product behoud je jouw gasaansluiting. Al met al bespaar je nog steeds, zo’n €135 jaarlijks. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type systeemEnergieverbruikOnkostenBesparing
HR-ketel1000m3€650
Buitenlucht2325kWh€449€202
Bodemwarmte1975kWh€319€332
Hybride1400 kWh + 450 M3€481€169

Populaire vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht of bodem. De warmtewisselaar draagt warmte over aan het koude water uit de cv-installatie. De hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Siddeburen?

Helaas, niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Standaard zijn er meerdere vereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (recent gebouwde huis voldoet), er wordt gewerkt met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Zodra je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit model benut slim de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit bespaart veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Hij werkt feitelijk samen met jouw huidige HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de basis ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Midden-Groningen?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval is er een optie voor de duurzame groene lening in de regio Midden-Groningen. Dit is een speciale lening met een betaalbare rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bekijk ook www.midden-groningen.nl. Een ander alternatief: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, veelal heb je recht op de ISDE-subsidie Siddeburen. Hoeveel je krijgt hangt af van de energieprestatie en vermogen van het product. De subsidies starten vanaf €950 tot gemiddeld €2700. Onderzoek doen naar de januari 2023 subsidie voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Siddeburen (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal richtlijnen: je hebt een nieuw model gekocht, hij is actief en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) moet je rekenen op ongeveer €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergeven ze zo’n €1750.
 • Bij systemen met een bodembron mag jij rekenen op minimaal om en nabij €2000.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets extra (€200, bij het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
HeliothermHP08S10W-M-Web8 KW€2800,-
WeiderSW120egw13 KW€3100,-
GREEGRS-CQ10Pd/NaC-K6 KW€1900,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en profiteer je van een optimaal wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Hieronder doorloop je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Siddeburen aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De meeste winst haal je met isoleren. Hiermee zorg je dat gewonnen warmte binnenshuis blijft. Gedegen isolatie vormt de basis van een nul-op-de-meterwoning. Vaak gaat het om vloerisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Op het moment dat de woning goed is geïsoleerd, is het van belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Een juiste ventilatie leidt tot een optimaal wooncomfort zonder verspilling van energie. Voorbeelden zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Bijna 80% van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we terugbrengen naar onze verwarming en het aanmaken van warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas is een uitstekende oplossing. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Apparaten zoals infraroodpanelen of een warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar wel stroom. Deze elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!