Warmtepomp Tynaarlo

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Tynaarlo? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie neemt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. We hebben het over een een voordelige en milieuvriendelijke manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €305,00 p/jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een hoge subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van een aantal verschillende aspecten. Hierna bekijk je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Tynaarlo.
warmtepomp-installateur-9482

 • Minder uitstoot van CO-2
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Een zeer hoog rendement
 • Flinke subsidies

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9482
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Tynaarlo

Een installatie van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er zijn meerdere toepassingen. Wat is nu goed voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Tynaarlo heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter bekijkt jouw huis en brengt een warmteplan in kaart. Leeftijd woning, isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Zoek jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Tynaarlo? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door gebruik te maken van deze website bekijk je moeiteloos verwarmingsinstallateurs uit jouw streek. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zodoende kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9482).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Onder andere soort huis, mate van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoeveel wil je uitgeven? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 7 dagen krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het apparaat neemt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel gaat alleen aan zodra het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk type warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit heeft te maken met de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. In de paragraaf hierna check je waardevolle details aangaande populaire warmtepompen en wat strookt met jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Tynaarlo heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is gas niet langer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €330,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijs ligt tussen de €3.800 en €17.300. We onderscheiden grofweg vier verschillende type systemen. Het cruciaalste verschil is de input van energie. Elke merk wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type neemt de warmte uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp neemt de warmte uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem haalt warmte uit de buitenlucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type onttrekt energie uit de buitenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw traditionele gasketel. Een relatief goedkope oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Doorgaans beslaat dit een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.700 en €5.425 bij een verwarmingsmonteur uit Tynaarlo (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-tynaarlo

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is initieel een prijzige installatie. Maar, het leidt tot flink lagere energiekosten. D.m.v. een flinke subsidie haal je een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je aanschaffen vanaf €7500. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €2900. De uiteindelijke rekening wordt vastgesteld door meerdere factoren als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13100 – €24000Veel vermogen, relatief duur
Water-water€17900 – €24500Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4400 – €6425Verwarmen en koelen
Lucht-water€5150 – €7325Ruimte subsidie, maakt relatief veel geluid
Hybride€2150 – €5350Ook voor oudere woning

Hoe hoog is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Tynaarlo verbruikt grofweg 1820 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een energiemaatschappij als Eneco of Oxxio. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De potentiële besparing vinden we terug tussen de €260 tot €330. Bij een hybride installatie blijf je wel iets gas gebruiken. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, zo’n €145 (per jaar). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd baserend op een degelijk geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergieverbruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1050m3€662
Buitenlucht2725kWh€430€232
Bodemwarmte2000kWh€298€364
Hybride1600 kWh + 375 M3€463€199

Populaire vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Tynaarlo?

Helaas, niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er zijn enkele van deze voorwaarden: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande woning van na 1980), het afgiftesysteem is speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. In het geval van een hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Dit systeem werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en is een vervanger voor de normale ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Tynaarlo?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kan je het nu niet betalen? In dit scenario bestaat er tegenwoordig de interessante groene lening via de gemeente Tynaarlo. Het is een kortlopende lening met een scherpe rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Ga ook naar www.tynaarlo.nl. Een ander alternatief: het leasen of huren van een installatie.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, meestal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Tynaarlo. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met de energiezuinigheid en het vermogen van de installatie. De subsidies variëren van €525 tot gemiddeld €2950. Informeren naar de huidige subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Tynaarlo (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal voorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, hij is in werking en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 kW) moet je rekenen op circa €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergoeden ze zo’n €1825.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen beginnen de bedragen bij zo’n €2125.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets extra (€225, let op het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
HidrosWZT302/NN/19 KW€3050,-
MAXA AdvantixCalido-D 3000 KW€1100,-
ThermiaDiplomat Duo Inverter Mini7 KW€2800,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Verwarming en warm water zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je een aangenaam wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierbij is er een nuttig stappenplan van de warmteservice Tynaarlo aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Daarmee mag je ervan uitgaan dat warmte uit de woonvertrekken de woning ontglipt. Degelijke isolatie is de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Voorbeelden zijn spouwmuurisolatie en zolderisolatie.

 2. Slim ventileren

  Zodra de isolatie gedaan is, is het belangrijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Ventileren betekent een comfortabel wooncomfort zonder veel energieverlies. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Om en nabij de 75% van ons energieverbruik vloeit voort uit de CV-installatie en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasinstallatie kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn allerlei opties, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Oplossingen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp hebben geen gas nodig, maar werken op basis van stroom. De elektra die hiervoor nodig is kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Zuidlaren, De Groeve, Zuidlaarderveen, Midlaren, Westlaren, Schuilingsoord, Paterswolde, Eelde, Eelderwolde, Vries, Donderen, Bunne, Yde, Tynaarlo, Zeegse, Zeijen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente