Warmtepomp Kolham

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Kolham? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De pomp maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het gaat om een voordelige en milieuvriendelijke manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €170,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan kan je een aankoop doen met een flinke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit is afhankelijk van verschillende facetten. Op ons warmtepomp-portaal vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Kolham.
warmtepomp-installateur-9616

 • Groene investering
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Waardevermeerdering huis
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode-regio9616
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energiekosten€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Kolham

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Het aanbod omslaat verscheidene oplossingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kolham heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter inspecteert jouw woning en kan een plan opstellen. De staat van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor issues zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kost het, en wat is de terugverdientijd?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Kolham? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met behulp van deze pagina vind je bruikbare de beste installateurs in je woonplaats. Maak een goede vergelijking van de offertes. Door te vergelijken kan je flink geld besparen. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9616).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals type woning, isolatiewaarden, en je energieconsumptie.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat zijn financiële eisen? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een dag of 5 krijg je de persoonlijke offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De warmtepomp onttrekt warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel schakelt in als het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk soort installatie is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door de staat van isolatie. In het volgende stukje doorzoek jij praktische gegevens die gaan over beschikbare warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Kolham kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warme woning en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €205,00, ieder jaar weer. Natuurlijk een volledig elektrisch product. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.500 en €10.700. We noemen hieronder vier verschillende soorten systemen. Het voornaamste verschil is de input van energie. Elke merk wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing benut energie uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing profiteert van energie uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type neemt de warmte uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt samen met jouw bestaande gasgestookte CV-ketel. Een relatief goedkope oplossing om een lagere energienota te realiseren met een CO2 reductie tot wel 40%. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Vaak hebben we het over de mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.400 en €5.825 bij een verwarmingsmonteur uit Kolham (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kolham

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (februari 2023) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is initieel een prijzige installatie. Maar, je realiseert een significant lagere energierekening. Dankzij een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs realiseer je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem laat je al plaatsen voor €7700. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €2700. De uiteindelijke rekening wordt getekend door velerlei onderdelen zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13300 – €26300Zeer efficiënt, niet goedkoop
Water-water€17000 – €22300Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4850 – €7125Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€4250 – €6725Laagdrempelig, buitenunit in zicht
Hybride€2225 – €5450Ook voor bestaande bouw

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Kolham consumeert pakweg 1570 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de kosten bij een leverancier als Greenchoice of Nuon. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing schommelt tussen €225 tot €305. Bij hybride producten behoud je jouw gasaansluiting. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, zo’n €175 per jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als fundament een perfect geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergiegebruikOnkostenBesparing
HR-ketel1025m3€739
Buitenlucht2725kWh€510€229
Bodemwarmte2000kWh€362€377
Hybride1325 kWh + 575 M3€547€192

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht of uit de grond. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming in de woning. De energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Kolham?

Niet alle woningen zijn even interessant. Er wordt gewerkt met een aantalmitsen en maren: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het afgiftesysteem is radiatoren (LTV) of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Als het gaat om de zogenaamde hybride pomp is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het onttrekt warmte aan de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo bespaar je veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. Het systeem werkt slim samen met jouw traditionele gasgestookte HR-ketel, en is een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Midden-Groningen?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is het gewoon te duur? Wacht niet te lang, want dan bestaat er tegenwoordig de interessante groene lening in de gemeente Midden-Groningen. Het gaat om een speciale lening met beperkte rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. De voorwaarden vind je op www.midden-groningen.nl. Een ander alternatief: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, vaak kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Kolham. De hoogte van dit bedrag wordt berekend a.d.h.v. het max. vermogen en energielabel van het product. De subsidies variëren van €700 tot gemiddeld €2250. Benieuwd hoeveel subsidie je in februari 2023 krijgt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Kolham (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal richtlijnen: het systeem is nieuw gekocht, hij is aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (6 kW) heb je recht op pakweg €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit moet je rekenen op plusminus €1950.
 • Bij de bodembron installaties starten de bedragen vanaf om en nabij €2350.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je nog eens extra terug (€100, zoek naar een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
HeliothermHP20L-M-Web18 KW€3100,-
WeiderSW70eso5 KW€2800,-
GorenjeAeroger Eco Inverter 13A/13AS8 KW€2100,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je een prettig klimaat in huis. Hoe werkt dit? Bijgaand bieden we een nuttig stappenplan van de warmteservice Kolham aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Zo verhinder je dat warmte uit de woonvertrekken naar buiten gaat. Goede isolatie is het startpunt voor een nul-op-de-meterwoning. Je kunt denken aan triple glas en gevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat de woning constant geventileerd wordt. Goed ventileren draait uit op een comfortabel leefklimaat zonder verlies van warmte. Voorbeelden zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Het grootste deel van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we herleiden tot het verwarmen van onze woning en het genereren van warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is populair, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken (grotendeels) zonder gas maar wel elektriciteit. De nodige stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!