Warmtepomp Regio Groningen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Groningen? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De pomp maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Erg populair, want het is een relatief goedkope en verantwoorde aanpak voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €345,00 p/jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dat geval kan je het aanschaffen met een interessante subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit is afhankelijk van diverse randvoorwaarden. Als je iets verders scrollt bekijk jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Groningen.
warmtepomp-installateur-groningen

 • Een energieneutrale woning
 • Kan het huis ook koelen
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Onderhoudsarme investering
 • Tot €300 per jaar besparen

Vind een warmtepomp installateur in Groningen

Het plaatsen van de warmtepomp doe je niet zomaar even. Er zijn honderden versies. Wat is voor mij het beste alternatief? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Groningen kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De expert of loodgieter inspecteert jouw huis of kantoor en maakt een indicatie van de wensen. De mate van isolatie en de omvang van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor punten zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat bespaar ik per jaar?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Zoek jij een erkende en goedkope warmtepomp in Groningen? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Met behulp van onze website bekijk jij snel installateurs uit de buurt. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zo worden de kosten een stuk lager. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (groningen).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Onder andere type en leeftijd woning, de staat van isolatie, en energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Naar welke tarieven kijk je? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien het formulier in. Binnen 3-4 dagen ontvang je de offerte op maat.

Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, doorgaans kan je profiteren van de ISDE-subsidie Groningen. De hoogte van dit bedrag hangt sterk af van zaken als model en vermogen van de installatie. De subsidies beginnen bij circa €775 tot wel €3550. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Groningen (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, hij is aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (6 kW) krijg je plusminus €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je pakweg €1550.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen kan je uitgaan van minimaal plusminus €2200.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€275, zoek naar een A++ label).

Vergelijk installateurs in: Appingedam, De Marne, Delfzijl, Eemsmond, Groningen, Grootegast, Haren, Leek, Loppersum, Marum, Midden-Groningen, Oldambt, Oss, Pekela, Stadskanaal, Ten Boer, Veendam, Westerwolde, Winsum, Zuidhorn, Zuidplas.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!