Warmtepomp Borger-Odoorn

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Borger-Odoorn? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie benut de energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Dit is een efficiënte en milieuvriendelijke oplossing voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en de besparing loopt op tot €290,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dat geval kan je het laten plaatsen met een hoge subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat wordt bepaald door een aantal variabelen. In het volgende kopje check jij meer info over een warmtepomp kopen in Borger-Odoorn.
warmtepomp-installateur-9531

 • Geen fossiele brandstoffen
 • Kan ook dienen als koeling
 • Een keuze voor de toekomst
 • Eenvoudig te bedienen
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode-regio9531
Netnummer0599 (+31599)
Gas-gebruik M31860 M3
Stroom-gebruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energiekosten€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Borger-Odoorn

Het plaatsen van de warmtepomp is een moeilijke handeling. Het aanbod omslaat verscheidene producten. Maar welk model past bij onze woning? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Borger-Odoorn kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakman of loodgieter onderzoekt de woning en brengt een warmteplan in kaart. De manier van isoleren en de grootte van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met dilemma’s als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Borger-Odoorn? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door gebruik te maken van deze pagina check jij zonder problemen erkende installateurs die actief zijn in jouw regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zo bespaar je fors. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9531).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Feiten zoals categorie woning, de staat van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Naar welke tarieven kijk je? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien het formulier in. In 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De pomp profiteert van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk type warmtepomp rendeert in jouw woning. Dat komt vooral door bouwjaar en isolatie. Bijgaand check jij actuele adviezen aangaande de diverse warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Borger-Odoorn heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €230,00, ieder jaar weer. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.400 en €17.300. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type modellen. Het duidelijkste verschil is de input van energie. Elk type installatie heeft zijn eigen pluspunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem benut energie uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie benut energie uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp haalt energie uit de omgevingslucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant gebruikt de energie uit de buitenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw huidige HR-ketel op gas. Een laagdrempelige oplossing om een lagere energienota te realiseren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Vaak beslaat dit zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.800 en €4.300 bij een verwarmingsmonteur uit Borger-Odoorn (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-borger-odoorn

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juli 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is in eerste instantie een prijzige installatie. Maar, het mondt uit in veel lagere gaskosten. Aan de hand van een flinke subsidie geniet je van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is er vanaf €7300. Een hybride systeem kan je laten installeren voor €3000. De eindfactuur wordt bepaald door allerlei randvoorwaarden als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13600 – €25800Veel besparen, lange terugverdientijd
Water-water€17000 – €22500Ook koelende functie
Lucht-lucht€4450 – €7500Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4550 – €6125Goedkoop, vraagt veel stroom
Hybride€2400 – €5550Gemakkelijk te plaatsen

Wat is de hoogte van het rendement?
Een familie met CV-ketel in Borger-Odoorn consumeert circa 1860 m3 gas p/jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een energie aanbieder als Delta of Powerpeers. Je stroomverbruik neemt wel toe. De jaarlijkse besparing komt uit tussen de €230 tot €365. Met een hybride systeem blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, zo’n €160 per jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een stevig geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiegebruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1000m3€653
Buitenlucht2525kWh€444€209
Bodemwarmte1725kWh€313€340
Hybride1500 kWh + 475 M3€477€176

Recente vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een bron als ventilatielucht of bodem. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan het koude water uit de cv-installatie. De warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm sanitair water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Borger-Odoorn?

Helaas, niet alle huizen renderen met een warmtepomp. We onderscheiden een aantalvoorwaarden: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande woning van na 1980), je beschikt over vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Hij is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je de energienota flink reduceren. Dit systeem wordt aangesloten op jouw bestaande gasketel, en vervangt de simpele ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Borger-Odoorn?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, want dan bestaat er tegenwoordig de unieke groene lening van je gemeente Borger-Odoorn. Dit is een interessante lening met een lage rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Voor meer info zie www.borger-odoorn.nl. Een andere optie is de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, doorgaans kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Borger-Odoorn. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt samen met het soort apparaat en vermogen van het artikel. Subsidiebedragen beginnen bij €1000 tot maar liefst €2450. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in juli 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Borger-Odoorn (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal richtlijnen: de installatie is nieuw, het is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij een hybride warmtepomp (5,5 kW) verstrekken ze om en nabij €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) krijg je ongeveer €1950.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen lopen de bedragen op vanaf plusminus €2025.
 • Voor een energiezuinig apparaat wordt het nog iets lucratiever (€125, met name A++ labels).
# MerkTypePowerSubsidie
HidrosLZi2016 KW€2900,-
MAXA Advantixi-HP 0250 LT37 KW€5000,-
ThermiaRobust Eco 2226 KW€4400,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en behaal je een prettig binnenklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Verderop vind je een praktisch stappenplan van de warmteservice Borger-Odoorn aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Op die manier voorkom je dat warme lucht de woning ontglipt. Een solide isolatie vormt de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Grote winst valt te behalen met HR++ glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Als de isolatie gedaan is, is het nodig dat er genoeg wordt geventileerd. Ventileren leidt tot een gezond wooncomfort zonder dat er veel energie verloren gaat. In de praktijk gaat het vaak om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Bijna 80% van het energiegebruik kunnen we terugbrengen naar de CV-installatie en warm sanitair water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gas CV-ketel is daarom aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar wel elektriciteit. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente