Warmtepomp Meerstad

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Meerstad? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het apparaat haalt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Erg populair, want het is een efficiënte en verantwoorde benadering om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €175,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een hoge subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit is afhankelijk van een aantal randvoorwaarden. In het volgende kopje vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Meerstad.
warmtepomp-installateur-9613

 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Waardevermeerdering huis
 • Flinke subsidies

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode-regio9613
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31570 M3
Stroom-verbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energiekosten€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Meerstad

Het plaatsen van de warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. We onderscheiden allerlei installaties. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Meerstad heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bestudeert het verblijf en kan een plan opstellen. Hoe je woning geïsoleerd is, en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vraagstukken als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is de terugverdientijd?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Ben je op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Meerstad? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door gebruik te maken van deze pagina vergelijk je in een zeer korte periode erkende installateurs in je postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Daarmee bespaar je enorm. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (9613).
 2. Omschrijf de woning. Voorbeelden zijn type huis, de staat van isolatie, en energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. En hoe dit het met de kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De pomp profiteert van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt wanneer het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke oplossing rendeert in jouw woning. Veel hangt af van hoe je woning geïsoleerd is. Verderop ontdek jij handige aanbevelingen inzake de diverse warmtepompen en wat past bij jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Meerstad kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem heb je geen gas meer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: een aangenaam warm huis en warm tapwater met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot daalt met 55% en het bespaart flink geld, tot wel €215,00 p/jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totale investering ligt tussen de €4.000 en €22.600. We gaan verder in op 4 verschillende type systemen. Het noemenswaardige verschil is waar de energie vandaan komt. Elk systeem wordt gekenmerkt door pluspunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem haalt warmte uit het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem gebruikt de energie uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem neemt de energie uit de lucht van buiten om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp neemt de energie uit de lucht van buiten en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling wordt aangesloten op jouw traditionele HR-ketel op gas. Een goede oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Standaard betreft dit de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.575 en €6.675 bij een verwarmingsmonteur uit Meerstad (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-meerstad

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in februari 2023?

Een warmtepomp is allereerst best wel prijzig. Gelukkig, het mondt uit in veel lagere gaskosten. Aan de hand van de huidige subsidies krijg jij een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is beschikbaar vanaf €7600. De hybride warmtepomp is al op de markt vanaf €3000. De uiteindelijke investering is afhankelijk van meerdere onderwerpen als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10800 – €26500Hoog rendement, hoge investering
Water-water€14600 – €22700Relatief klein systeem
Lucht-lucht€3800 – €6075Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€3850 – €7250Goedkope installatie, veel elektriciteit nodig
Hybride€2025 – €5800Snel te plaatsen

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gezin met CV-ketel in Meerstad gebruikt pakweg 1570 m3 gas p/jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een energieleverancier als Energiedirect of Nuon. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De uiteindelijke besparing schommelt tussen €270 tot €380. Met een hybride systeem blijf je altijd iets aan gas consumeren. De gemiddelde besparing is iets minder, zo’n €190 per 12 maanden. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een perfect geïsoleerd huis:

# SysteemEnergiebehoefteOnkostenBesparing
HR-ketel1100m3€737
Buitenlucht2375kWh€494€243
Bodemwarmte2075kWh€346€391
Hybride1525 kWh + 400 M3€531€206

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een natuurlijke bron als lucht of warmte in de aarde. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan de centrale verwarming. De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Meerstad?

Helaas, niet alle woningen renderen met een warmtepomp. We noemen een stuk of wat vereisten: een hoge isolatiewaarde (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je beschikt over vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Bij een keuze voor de zogenaamde hybride pomp is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken voor de verwarming en warm water. Zo bespaar je veel energie en daalt je energierekening. De installatie is actief naast jouw normale gasgestookte HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Midden-Groningen?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In dat geval is er een optie voor de erkende groene lening bij gemeente Midden-Groningen. We hebben het over een een unieke lening met aanlokkelijke rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Zie ook www.midden-groningen.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een forse investering. Echter, dikwijls kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Meerstad. Hoeveel je krijgt heeft te maken met het soort apparaat en vermogen van de installatie. De subsidies fluctueren tussen de €1000 en lopen op tot wel €3800. Benieuwd naar de subsidie in februari 2023 die geldt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Meerstad (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal zaken: je hebt een nieuw model gekocht, het is netjes aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5,5 kW) verstrekken ze circa €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht ontvang je om en nabij €1825.
 • Bij de bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal ongeveer €2450.
 • Voor een energiezuinig systeem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€250, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
HeliothermHP08L-M-Web10 KW€2300,-
Weider2SW210eso34 KW€5200,-
GNCCompact 1800 KW€1250,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

De gasaansluiting de deur uit? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, daalt de CO2 uitstoot met de helft en krijg je een comfortabel klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierbij tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Meerstad aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Vergeet dit niet, want zo zorg je dat de gerealiseerde warmte je huis weer verlaat. Een solide isolatie is het startpunt voor een duurzaam huis. Je kunt denken aan isolatie van de bodem en isolatie van de zolder.

 2. Genoeg ventileren

  Wanneer het huis voldoet aan de isolatienormen, is het nodig dat de woning constant geventileerd wordt. Slim ventileren resulteert in een aangenaam wooncomfort zonder onnodig warmteverlies. Vaak gaat het om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Bijna 80% van het energiegebruik wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en warm sanitair water. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is populair, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar wel elektriciteit. Deze stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!