Warmtepomp Foxhol

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Foxhol? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie gebruikt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het betreft een voordelige en milieuvriendelijke manier om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €275,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In dit scenario ontvang je een flinke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van diverse facetten. Op ons warmtepomp-portaal bekijk je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Foxhol.
warmtepomp-installateur-9607

 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Kan woning ook koelen
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Interessante salderingsregeling
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode-regio9607
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomgebruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energiekosten€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Foxhol

Een installatie van een warmtepomp is een complex proces. Je hebt keuze uit verscheidene toepassingen. De vraag is; wat is de beste? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Foxhol kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De specialist of loodgieter checkt grondig de woning en biedt advies op maat. De mate van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor punten zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Geïnteresseerd in een goede en goedkope warmtepomp in Foxhol? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door middel van deze pagina doorzoek jij in korte tijd warmtepomp installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Handig, want zo bespaar je enorm. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9607).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Onder andere soort woning, hoe je woning geïsoleerd is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoeveel wil je uitgeven? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend het formulier. Na 4-5 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het apparaat neemt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het CV-water. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel springt alleen bij zodra het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatiewaarden. In de volgende paragraaf ontdek je waardevolle details m.b.t. de type warmtepompenen wat in lijn is met jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Foxhol kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is gas niet langer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: jullie huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen met een focus op duurzaamheid. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €210,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.700 en €16.800. We differentiëren vier verschillende soorten producten. Het doorslaggevende verschil is de bron van energie. Elke installatie heeft zijn eigen voordelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant maakt slim gebruik van warmte uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de energie uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt energie uit de lucht van buiten voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp haalt warmte uit de omgevingslucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is een aanvulling op jouw huidige CV-ketel op gas. Een laagdrempelige manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de regel heb je dan te maken met zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.400 en €5.425 bij een verwarmingsmonteur uit Foxhol (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-foxhol

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in april 2024?

De warmtepomp is eerst even een kostbaar systeem. Maar, het mondt uit in een significant lagere energierekening. Aan de hand van een subsidie oplopend tot €2.100 profiteer jij van een beperkte terugverdientijd. Een full-electric pomp koop je al vanaf €6100. De hybride warmtepomp koop je al vanaf €3500. De totaalprijs wordt bepaald door diverse onderwerpen zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10400 – €23900Passief koelen, prijzig
Water-water€17500 – €20700Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5050 – €7450Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€5350 – €7175Lage installatiekosten, neemt ruimte buiten in
Hybride€2150 – €5900Snel en goedkoop

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een familie met CV-ketel in Foxhol gebruikt grofweg 1570 m3 gas op jaarbasis. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een energieleverancier als Engie of Pure Energie. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De potentiële besparing vinden we terug tussen de €235 tot €380. Met een hybride product blijf je altijd iets aan gas consumeren. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, plusminus €195 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# WerkingEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1050m3€733
Buitenlucht2800kWh€506€227
Bodemwarmte1650kWh€359€374
Hybride1300 kWh + 525 M3€542€191

Meest gestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verschillende bronnen als ventilatielucht of uit de grond. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming of het voorraadvat met warm water. De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Foxhol?

Niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er een stuk of wat randvoorwaarden: een top-isolatie (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het afgiftesysteem is radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Op het moment dat je kiest voor een hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit product wint warmte terug uit ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. De energieconsumptie zal verminderen en kan je de energienota flink reduceren. Deze installatie werkt slim samen met jouw “ouderwetse” gasketel, en vervangt op die manier de normale ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Midden-Groningen?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Dan kan je kiezen voor de unieke groene lening bij de gemeenten Midden-Groningen. Kort gezegd een unieke lening met beperkte rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Voor meer info zie www.midden-groningen.nl. Een ander alternatief: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een grote investering. Echter, meestal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Foxhol. Hoe hoog dat bedrag is heeft te maken met het soort apparaat en vermogen van het artikel. De subsidies fluctueren tussen de €800 tot maar liefst €2850. Onderzoek doen naar de hoogte van de subsidie in april 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Foxhol (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal zaken: je hebt een nieuw model gekocht, hij is in werking en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 kW) heb je recht op pakweg €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) heb je recht op om en nabij €1525.
 • Bij de bodembron installaties starten de bedragen vanaf ongeveer €2025.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ontvang je iets meer (€200, bij het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
HautecHCS-PN-30A (88SF0301SDPA1)9 KW€2800,-
WeiderLW908 KW€2100,-
GNCSilver 2700 KW€1250,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en geniet je van een gezonde leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Onderstaand komen we met een praktisch stappenplan van de warmteservice Foxhol aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Dan voorkom je dat de warmte in huis verloren gaat. Fatsoenlijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een nul-op-de-meterwoning. Grote winst valt te behalen met driedubbelglas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren

  Wanneer goede isolatie aanwezig is, is het van wezenlijk belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Een juiste ventilatie draait uit op een gezond binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Zo’n 75% van de totale energierekening kunnen we herleiden tot de verwarming en heet water uit de kraan. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken niet op basis van gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De nodige stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!