Warmtepomp Kiel-Windeweer

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Kiel-Windeweer? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Hij haalt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Feitelijk dus een efficiënte en duurzame oplossing om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €185,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Wacht niet te lang, want dan kan je een aankoop doen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door allerlei zaken. Hierna lees je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Kiel-Windeweer.
warmtepomp-installateur-9605

 • Verantwoorde investering
 • Verwarmen en koelen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode-regio9605
Netnummer0598 (+31598)
Gasgebruik M31570 M3
Stroom-verbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Kiel-Windeweer

Een warmtepomp goed installeren is een ingewikkelde bezigheid. Je vindt verschillende systemen. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kiel-Windeweer kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakman of loodgieter bestudeert het huis en kan een plan opstellen. Wat er aan isolatie gedaan is en maandelijks energieverbruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor dilemma’s als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe duur is het, en wat is het rendement?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Kiel-Windeweer? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Gebruikmakend van deze pagina vergelijk je waardevolle (verwarmings)installateurs die actief zijn in jouw regio. Zet alle offertes op een rijtje. Door te vergelijken bespaar je fors. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9605).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan soort woning, de manier van isoleren, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoe kijk je prijstechnisch? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De pomp neemt warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het CV-water. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel gaat alleen aan zodra als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk apparaat kan altijd worden ingezet. Dit heeft te maken met leeftijd woning, isolatiewaarden. In de paragraaf hierna bekijk jij omvangrijke informatie die gaan over de type warmtepompenen wat conformeert aan jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Kiel-Windeweer kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing heb je geen gas meer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: jullie huis verwarmen en heet water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 uitstoot daalt met circa 50% en de besparing loopt op tot €185,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.100 en €14.300. We differentiëren vier verschillende soorten systemen. Het doorslaggevende verschil is de energiebron. Elke installatie heeft relevante kenmerken en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type haalt energie uit het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp gebruikt de energie uit de lucht van buiten om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type gebruikt de warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is een aanvulling op jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel. Een goede manier om de energierekening te reduceren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de regel slaat dit op een combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.200 en €6.925 bij een verwarmingsmonteur uit Kiel-Windeweer (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kiel-windeweer

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in maart 2024?

De warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Maar, het draait uit op veel minder stookkosten. Geholpen door de huidige subsidies krijg jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric systeem is er vanaf €7400. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €3000. De factuur wordt getekend door velerlei factoren zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13900 – €27300Veel vermogen, prijzig
Water-water€16900 – €22000Koelende functie
Lucht-lucht€5450 – €6575Redelijk betaalbaar
Lucht-water€3950 – €6700goede performance, veel elektriciteit nodig
Hybride€2000 – €6550Niet volledig van het gas af

Hoe hoog is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Kiel-Windeweer verbruikt grofweg 1570 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een energieleverancier als Engie of NLE. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De jaarlijkse besparing vinden we terug tussen de €265 tot €300. Bij hybride oplossingen gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing is nog steeds erg interessant, gemiddeld €190 (jaarlijks). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een normaal geïsoleerd huis:

# WerkingEnergiebehoefteKostenBesparingen
HR-ketel1050m3€731
Buitenlucht2500kWh€490€241
Bodemwarmte1625kWh€344€387
Hybride1525 kWh + 425 M3€526€205

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verschillende bronnen als lucht of aarde. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Kiel-Windeweer?

Niet alle type woningen zijn even interessant. We onderscheiden enkele voorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande woning van na 1980), in het huis zitten vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Bij een keuze voor een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Hij is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en verwarmt de CV-ketel voor. Zo bespaar je veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het apparaat werkt feitelijk samen met jouw normale gasketel, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Midden-Groningen?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dit scenario is er een optie voor de duurzame groene lening bij gemeente Midden-Groningen. Het betreft een interessante lening met een betaalbare rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bezoek ook www.midden-groningen.nl. Mogelijk ook interessant: het leasen of huren van een installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Gelukkig, normaal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Kiel-Windeweer. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt sterk af van zaken als het soort apparaat en vermogen van het product. Subsidiebedragen beginnen bij €575 tot gemiddeld €2750. Benieuwd naar de maximale subsidie in maart 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Kiel-Windeweer (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal condities: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5,5 kW) krijg je om en nabij €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze grofweg €1850.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij ongeveer €2075.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je nog eens extra terug (€200, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
HautecHCS-PN-21A (88SF0211SDPA1)7 KW€2800,-
WaterkotteEco Touch DS 5028.5T (W/W)24 KW€4200,-
GNCSilver 2500 KW€1250,-

In vier stappen een gasvrije woning

Geen gas meer verbruiken? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, ben je een stuk energiezuiniger en heb je een comfortabel klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? In het volgende stukje komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Kiel-Windeweer aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Op die manier mag je ervan uitgaan dat de warmte in huis verloren gaat. Gedegen isolatie is het fundament van een duurzaam huis. Grote winst valt te behalen met vloerisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren

  Als goede isolatie aanwezig is, is het cruciaal dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Ventileren leidt tot een aangenaam binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Om en nabij de 75% van de maandelijkse energienota kunnen we herleiden tot de verwarming en warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Apparaten zoals infraroodpanelen of een warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De gevraagde elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!