Warmtepomp Sappemeer

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Sappemeer? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater, aarde of lucht. Erg populair, want het is een efficiënte en duurzame manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 40% – 60% en de besparing loopt op tot €260,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je een aankoop doen met een flinke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van een aantal zaken. Op onze website vind je meer info over een warmtepomp kopen in Sappemeer.
warmtepomp-installateur-9611

 • Geen fossiele brandstoffen
 • Kan het huis ook koelen
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Weinig storingen
 • Hoog rendement

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcodegebied9611
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroom-gebruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Sappemeer

Een warmtepomp goed installeren is een moeilijke handeling. Er zijn honderden toepassingen. Wat is nu goed voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Sappemeer heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De specialist of loodgieter bestudeert de woning / bedrijfspand en kan een plan opstellen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor punten zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kost het, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Interesse in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Sappemeer? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Met de warmtepomp-vergelijker lees jij veelzijdige installateurs in je woonplaats. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Door te vergelijken bespaar je fors. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9611).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Onder andere type en leeftijd huis, wat er aan isolatie gedaan is, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend het formulier. Na uiterlijk een week ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De pomp gebruikt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming of het voorraadvat met warm water. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je CV-ketel start met werken in het geval dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dat probleem ontstaat vaak door de manier van isoleren. Hieronder vind je waardevolle details die gaan over de type warmtepompenen wat overeenstemt met jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Sappemeer kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is gas niet langer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: jullie huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot daalt met 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €250,00, elk jaar opnieuw. Het is een volledig elektrische oplossing. De kostprijs schommelt tussen de €3.700 en €22.400. We spreken over vier verschillende type installaties. Het cruciaalste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke vorm heeft zijn eigen plus- en minpunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem neemt de warmte uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant profiteert van warmte uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant gebruikt de warmte uit de buitenlucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing onttrekt energie uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt feitelijk samen met jouw huidige gasgestookte HR-ketel. Een laagdrempelige manier om te bezuinigen op de energierekening en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Gemiddeld gaat dit vaak over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.225 en €5.025 bij een verwarmingsmonteur uit Sappemeer (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-sappemeer

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in februari 2023?

De warmtepomp is primair best wel prijzig. Echter, het mondt uit in flink lagere energiekosten. Aan de hand van een zeer aantrekkelijke subsidie geniet je van een beperkte terugverdientijd. Een full-electric pomp is er vanaf €5800. De hybride warmtepomp is al op de markt vanaf €2900. De factuur kan men berekenen met velerlei facetten als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14500 – €23300Hoge besparing, prijzig
Water-water€16000 – €23300Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4200 – €6700Buiten- en binnenunit
Lucht-water€3800 – €6250Goedkope installatie, veel stroomverbruik
Hybride€2075 – €5100Ook voor oudere woning

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Sappemeer gebruikt ong. 1570 m3 gas op jaarbasis. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een leverancier van energie als Essent of Vandebron. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De maximale besparing schommelt tussen €215 tot €385. Bij hybride producten blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt dus iets lager, ga uit van €150 (per jaar). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort installatieEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1250m3€736
Buitenlucht2450kWh€486€250
Bodemwarmte1850kWh€339€397
Hybride1450 kWh + 350 M3€523€213

Recente vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als omgevingslucht of warmte in de aarde. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het CV-water. Deze hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Sappemeer?

Niet alle soorten woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele voorwaarden: een goed geïsoleerd huis (bestaande woning van na 1980), het afgiftesysteem is vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je kiest voor het hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit bespaart veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Dit systeem werkt samen met jouw moderne gasketel, en vervangt op die manier de eenzijdige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Midden-Groningen?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? In dat geval kan je kiezen voor de duurzame groene lening in de gemeente Midden-Groningen. Kort gezegd een aantrekkelijke lening met een lage rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Check ook www.midden-groningen.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huren of leasen van een systeem.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed om te weten, gewoonlijk kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Sappemeer. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt samen met model en vermogen van het gekozen model. Subsidiebedragen beginnen bij €725 tot ongeveer €2100. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in februari 2023 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Sappemeer (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal eisen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) verstrekken ze circa €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit heb je recht op pakweg €1650.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij circa €2175.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan wordt het nog iets lucratiever (€150, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
HautecHCS-PN-35 (88SF0261SDPN5)12 KW€3000,-
Weider2SW150eso23 KW€4100,-
GNCCompact 1000 KW€1250,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? In een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en heb je een prettig binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna tref je een handig stappenplan van de warmteservice Sappemeer aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat de gerealiseerde warmte je huis weer verlaat. Goed toegepaste isolatie is de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is HR++ glas en isolatie van buitengevel.

 2. Genoeg ventileren

  In het geval dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het nodig dat de woning constant geventileerd wordt. Continu ventileren zorgt voor een gezonde leefomgeving zonder onnodig warmteverlies. Je kunt denken aan een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van het energiegebruik wordt teweeggebracht door de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede stap voorwaarts. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar werken met elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!