Warmtepomp Overschild

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Overschild? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Hij benut de warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een economische en duurzame oplossing om uw woning te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €275,00 p/jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In zo’n geval heb je recht op een zeer aantrekkelijke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Het antwoord hangt af van meerdere zaken. Hierna check jij meer info over een warmtepomp kopen in Overschild.
warmtepomp-installateur-9625

 • Goed voor het milieu
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessante salderingsregeling
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode-regio9625
Netnummer0596 (+31596)
Gas-verbruik M31570 M3
Stroom-gebruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energiekosten€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Overschild

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een moeilijke handeling. Er bestaan meerdere systemen. Wat past bij mijn situatie? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Overschild heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bekijkt jouw huis of kantoor en maakt een indicatie van de wensen. De staat van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vraagstukken als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Zoek jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Overschild? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Met behulp van onze tool vergelijk jij vandaag nog de beste installateurs die werken in jouw postcodegebied. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee kan je flink geld besparen. Dit werkt als volgt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (9625).
 2. Omschrijf de woning. Voorbeelden zijn soort huis, aangebrachte isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 7 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De pomp gebruikt energie uit de bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming in de woning. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk soort installatie is perse interessant voor jou. Dit hangt af van aspecten als bouwjaar en isolatie. Bijgaand bekijk jij uitgebreide details die gaan over actuele warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Overschild heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie ben je vrij van aardgas. De HR ketel heeft geen functie meer: een warme woning en warm tapwater met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €190,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.900 en €10.800. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten modellen. Het duidelijkste verschil heeft te maken met de bron. Elke merk heeft weer individuele plus- en minpunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie gebruikt de energie uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie benut warmte uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing onttrekt energie uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant gebruikt de energie uit de lucht van binnen en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is actief naast jouw bestaande HR-ketel. Een goede manier om de energiekosten terug te dringen met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Vaak hebben we het over een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.425 en €7.225 bij een verwarmingsmonteur uit Overschild (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-overschild

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in maart 2024?

De warmtepomp is initieel best wel prijzig. Echter, je realiseert flink lagere energiekosten. Aan de hand van een hoge subsidie realiseer je een snelle terugverdientijd. Een full-electric systeem kan je aanschaffen vanaf €7000. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €3200. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels diverse variabelen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13400 – €25200Hoog rendement (COP), relatief duur
Water-water€15200 – €23000Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4650 – €6475Binnen- en buitenunit
Lucht-water€4850 – €7275Laagdrempelig, hoog energiegebruik
Hybride€2500 – €5700Interessante prijzen

Hoe hoog is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Overschild gebruikt grofweg 1570 m3 gas op jaarbasis. Door een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de maandelijkse rekening van een energie aanbieder als Energiedirect of Oxxio. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De totale besparing schatten we op €230 tot €355. Bij een hybride installatie verbruik je zowel gas als stroom. De besparing is nog steeds erg interessant, ongeveer €155 jaarlijks. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met data van een stevig geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiebehoefteKostenBesparing
HR-ketel1175m3€748
Buitenlucht2575kWh€494€254
Bodemwarmte1850kWh€344€404
Hybride1450 kWh + 450 M3€531€217

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een natuurlijke bron als buitenlucht, ventilatielucht of uit de grond. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Overschild?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele eisen: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), in het huis zitten vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Als het gaat om een hybride variant is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Dit model gebruikt de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit bespaart veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Dit systeem is een aanvulling op jouw normale gasgestookte CV-ketel, en vervangt op die manier de eenzijdige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Midden-Groningen?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In zo’n geval is er een speciale groene lening bij gemeente Midden-Groningen. Dit is een speciaal soort lening met een lage rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Voor meer info zie www.midden-groningen.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het leasen of huren van een installatie.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Gelukkig, normaliter kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Overschild. De omvang van de subsidie wordt berekend a.d.h.v. de energieprestatie en vermogen van het gekozen model. De subsidiebedragen schommelen tussen €700 tot wel €3100. Benieuwd naar de huidige subsidie in maart 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Overschild (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er zijn een aantal richtlijnen: je hebt een nieuw model gekocht, het is netjes aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 kW) vergeven ze plusminus €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht krijg je ong. €1550.
 • Bij de grotere bodembron installaties start de tegemoetkoming bij om en nabij €2375.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem wordt het nog iets lucratiever (€300, let op het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
HeliothermHP16E DX16 KW€3400,-
Weider2SW300egw58 KW€7600,-
GREEGRS-CQ14Pd/NaD-M9 KW€2200,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, reduceer je de uitstoot van CO2 en behaal je een prettige leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand bieden we een nuttig stappenplan van de warmteservice Overschild aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Op die manier voorkom je dat de warmte in huis de woning ontglipt. Goed toegepaste isolatie is het fundament van een duurzaam huis. Voorbeelden zijn vloerisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Als goede isolatie aanwezig is, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Permanent ventileren betekent een prettig binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Verwarmen zonder gas

  Ruim 70% van het energiegebruik wordt veroorzaakt door het verwarmen van onze woning en heet water uit de kraan. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  CV-ketel vervangers zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar worden gevoed door stroom. De nodige stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!