Warmtepomp Harkstede

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Harkstede? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De pomp maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het betreft een zuinige en milieuvriendelijke wijze uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 60% en de potentiële besparing ligt op €185,00, ieder jaar weer. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In zo’n geval ontvang je een royale subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat wordt bepaald door een aantal verschillende variabelen. Op onze website bekijk jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Harkstede.
warmtepomp-installateur-9617

 • Benut de warmte uit van de natuur
 • In de zomer een koelende functie
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9617
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31570 M3
Stroom-verbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Harkstede

Het plaatsen van de warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Je vindt allerlei versies. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Harkstede kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter bekijkt jouw huis en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vraagstukken als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Ben je op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Harkstede? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Geholpen door de warmtepomp-vergelijker lees je snel en eenvoudig verwarmingsinstallateurs uit de omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Hiermee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9617).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Aspecten als type huis, aangebrachte isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Naar welke tarieven kijk je? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Klik op verzenden. In een week krijg je de persoonlijke offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Dit innovatieve systeem maakt slim gebruik van energie uit de bodem of buitenlucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk soort installatie past bij jouw woning en situatie. Veel hangt af van de isolatiewaarden. Onderstaand ontdek je waardevolle adviezen aangaande populaire warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Harkstede heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je het helemaal af zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: jullie huis verwarmen en water water leveren op een milieuvriendelijke manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €225,00, ieder jaar weer. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.600 en €15.000. We onderscheiden grofweg vier verschillende type modellen. Het echte verschil is de energietoevoer. Elk apparaat wordt gekenmerkt door kenmerken, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant onttrekt warmte uit het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie neemt de warmte uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie gebruikt de energie uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem neemt de energie uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw moderne HR-ketel. Een goede oplossing om maandelijkse lasten te verminderen en de CO-2 uitstoot te beperken. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Vaak hebben we het over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.475 en €6.550 bij een verwarmingsmonteur uit Harkstede (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-harkstede

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (februari 2023) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is in het begin een prijzige installatie. Gelukkig, het betekent flink lagere energiekosten. Via lucratieve subsidies krijg jij een beperkte terugverdientijd. Een full-electric systeem kan je laten installeren voor €8000. Een hybride oplossing koop je al vanaf €3100. De factuur wordt bepaald aan de hand van verschillende zaken als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13700 – €26500Hoge subsidie, erg duur
Water-water€17900 – €20800Relatief klein systeem
Lucht-lucht€3650 – €6500Eenvoudige installatie
Lucht-water€4950 – €7375Goedkope installatie, geleverd met buitenunit
Hybride€2450 – €5300Goede tussenoplossing

Wat is de hoogte van het rendement?
Een familie met CV-ketel in Harkstede gebruikt plusminus 1570 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een aanbieder van gas en stroom als Engie of Pure Energie. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De maximale besparing komt uit tussen de €220 tot €330. Bij hybride producten blijf je altijd iets aan gas consumeren. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ga uit van €145 (per jaar). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd op basis van een degelijk geïsoleerde woning:

# WerkingEnergievraagOnkostenBesparingen
HR-ketel1050m3€741
Buitenlucht2300kWh€482€259
Bodemwarmte1825kWh€333€408
Hybride1375 kWh + 350 M3€519€222

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit diverse bronnen zoals lucht of bodem. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Harkstede?

Niet alle type woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er een aantalvereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande woning van na 1980), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride variant is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken als duurzame warmtebron voor verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Een dergelijk systeem is actief naast jouw reguliere CV-ketel, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Midden-Groningen?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? In dat geval is er een optie voor de milieu georiënteerde groene lening via jouw gemeente Midden-Groningen. Het gaat om een tijdelijke lening met verwaarloosbare rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bekijk ook www.midden-groningen.nl. Een andere optie is de huur of lease van zo’n installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Echter, vaak kan je profiteren van de ISDE-subsidie Harkstede. De hoogte van de tegemoetkoming wordt berekend a.d.h.v. de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. De subsidies beginnen bij circa €825 tot wel €2250. Interesse hoeveel subsidie je in februari 2023 krijgt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Harkstede (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal zaken: de installatie is nieuw, het is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 kW) verstrekken ze ong. €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht heb je recht op pakweg €1750.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf ong. €2350.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je nog eens extra terug (€175, bij het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
HeliothermHP10S12W10 KW€2800,-
WeiderSW120eso9 KW€2800,-
GorenjeAeroger Power Evi Inverter 18A / 18AS15 KW€2650,-

In vier stappen een gasvrije woning

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval houd je elke maand flink geld over, ben je een stuk energiezuiniger en krijg je een comfortabel wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand bieden we een waardevol stappenplan van de warmteservice Harkstede aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Op die manier zorg je dat de warmte binnenshuis blijft. Grondige isolatie vormt de basis van een woning met 0 op de meter. Voorbeelden zijn triple glas en isolatie van de zolder.

 2. Goede ventilatie

  Op het moment dat de woning geïsoleerd is, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Permanent ventileren is belangrijk voor een prettig wooncomfort zonder veel energieverlies. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Ruim 70% van de energie die we gebruiken kunnen we terugbrengen naar het verwarmen van onze woning en warm sanitair water. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede stap voorwaarts. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!