Warmtepomp Kropswolde

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Kropswolde? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Dit systeem onttrekt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Feitelijk dus een zuinige en milieuvriendelijke manier om je huis te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 55% en je profiteert van een besparing tot wel €185,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dit scenario heb je recht op een hoge subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen verschillende facetten. In het volgende kopje ontdek je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Kropswolde.
warmtepomp-installateur-9606

 • Duurzame investering
 • Verwarmen en koelen
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Relatief weinig onderhoud
 • Flinke subsidies

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode-regio9606
Netnummer0598 (+31598)
Gas-gebruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energiekosten€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Kropswolde

Een installatie van een warmtepomp is een hele klus. Je kan kiezen uit allerlei installaties. Maar wat is voor mij geschikt? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kropswolde kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakman of loodgieter analyseert jouw huis of kantoor en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en de energieconsumptie zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij issues zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is de terugverdientijd?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Behoefte aan een erkende en goedkope warmtepomp in Kropswolde? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Met behulp van deze website bekijk je vandaag nog erkende installateurs die werken in jouw postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Hiermee bespaar je fors. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9606).
 2. Omschrijf de woning. Zaken als categorie huis, aangebrachte isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur het formulier. Binnen een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Dit innovatieve systeem gebruikt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De gasketel werkt alleen in het geval dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk systeem rendeert in jouw woning. Dit hangt af van aspecten als de staat van isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl doorzoek jij veelzijdige aanbevelingen die gaan over de soorten warmtepompen en wat strookt met jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Kropswolde heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een aangenaam warm huis en warm sanitair water waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot daalt met circa 50% en de potentiële besparing ligt op €235,00, ieder jaar weer. Dit werkt volledig op stroom. De prijs ligt tussen de €6.100 en €15.500. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type systemen. Het belangrijkste verschil is de input van energie. Elke vorm wordt gekenmerkt door plus- en minpunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie neemt de energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem haalt warmte uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type haalt energie uit de buitenlucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type onttrekt energie uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is actief naast jouw huidige HR-ketel op gas. Een prima oplossing om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de praktijk gaat het om zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.875 en €5.925 bij een verwarmingsmonteur uit Kropswolde (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kropswolde

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in februari 2023?

De warmtepomp is allereerst een flinke kostenpost. Het betaalt zich wel uit, het draait uit op veel lagere gaskosten. Aan de hand van de hoge subsidie haal jij een korte terugverdientijd. Een full-electric systeem koop je al vanaf €6900. Een hybride oplossing koop je al vanaf €3300. De uiteindelijke investering wordt gebudgetteerd middels verscheidene facetten als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11400 – €26500Hoge besparing, erg duur
Water-water€14300 – €24600Op basis van grondwater
Lucht-lucht€3900 – €6150Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€5500 – €6700Kan ook koelen, veel stroomverbruik
Hybride€2825 – €5450Snel en goedkoop

Hoe hoog is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Kropswolde verbruikt ongeveer 1570 m3 gas p/jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energierekening van een energie aanbieder als Budget Energie of Pure Energie. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De maximale besparing komt uit tussen de €245 tot €305. Met een hybride oplossing gebruik je nog wel deels gas. De gemiddelde besparing is iets minder, gemiddeld €185 jaarlijks. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een normaal geïsoleerd huis:

Type systeemEnergiegebruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1175m3€732
Buitenlucht2525kWh€498€234
Bodemwarmte1675kWh€351€381
Hybride1350 kWh + 375 M3€534€198

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit diverse bronnen zoals ventilatielucht of warmte uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het koude water uit de cv-installatie. Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Kropswolde?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren een aantalvoorwaarden: een goed geïsoleerde woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je beschikt over radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride opstelling is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze maakt gebruik van de warme ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Deze manier is heel effectief en hierdoor zal je energierekening lager worden. Dit systeem sluit je aan op jouw traditionele gasgestookte CV-ketel, en vervangt zodoende de normale ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Midden-Groningen?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Dan kan je kiezen voor de erkende groene lening via de gemeente Midden-Groningen. Het gaat om een tijdelijke lening met een scherpe rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Voor meer info zie www.midden-groningen.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, normaal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Kropswolde. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt berekend a.d.h.v. het type en het vermogen van het systeem. De subsidies variëren van €850 tot ongeveer €2950. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in februari 2023 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Kropswolde (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal eisen: het is een origineel en nieuw model, het systeem is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) vergeven ze om en nabij €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergeven ze grofweg €1900.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij plusminus €2350.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt profiteer je van een hoger bedrag (€275, met name A++ labels).
# MerkVariantPowerSubsidie
HautecHCS-PN-26A (88SF0261SDPA1)9 KW€2800,-
WaterkotteEco Touch Ai1 Compact 5003.5 15 KW€2800,-
GNCSilver 2600 KW€1250,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? In een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en geniet je van een comfortabele leefomgeving. Hoe werkt dit? Hierna bieden we een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Kropswolde aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo vermijd je dat de warmte in huis niet naar buiten ontsnapt. Degelijke isolatie vormt de basis van een nul-op-de-meterwoning. Populaire vormen zijn bodemisolatie en gevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Als de isolatie gedaan is, is het belangrijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Voldoende ventileren zorgt voor een prettig wooncomfort zonder verspilling van energie. Grote winst valt te behalen met balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Verwarmen zonder gas

  Om en nabij de 75% van ons energieverbruik wordt teweeggebracht door de CV-installatie en warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de gasinstallatie is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is populair, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar sluit je aan op elektriciteit. De elektra die het gebruikt kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!