Warmtepomp Tripscompagnie

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Tripscompagnie? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Hij benut de warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een economische en duurzame wijze de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €170,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen verschillende factoren. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek je praktische info over een warmtepomp kopen in Tripscompagnie.
warmtepomp-installateur-9633

 • Uitstoot CO-2 daalt tot 50%
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Diverse erkende installateurs
 • Veilige manier van verwarmen
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9633
Netnummer0598 (+31598)
Gasgebruik M31570 M3
Stroom-verbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Tripscompagnie

Het laten installeren van een warmtepomp is een moeilijke handeling. We onderscheiden tal van systemen. De vraag is; wat is de beste? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Tripscompagnie kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De monteur of loodgieter analyseert uitvoerig de woonruimte en bespreekt de details met je. Wat er aan isolatie gedaan is en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor onduidelijkheden als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de investering, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Wil jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Tripscompagnie? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door gebruik te maken van deze website tref je eenvoudig leveranciers en installateurs die actief zijn in jouw regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Daarmee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9633).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan categorie huis, wat er aan isolatie gedaan is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoe kijk je prijstechnisch? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Rond het formulier af. Binnen een week ontvang je de offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De warmtepomp onttrekt energie uit de bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het verwarmingssysteem in je huis. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel ondersteunt op momenten dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke installatie kan je zomaar laten plaatsen. Veel hangt af van de isolatie van je woning. Verderop ontdek je toepasbare details over de type warmtepompenen wat schikt naar jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Tripscompagnie heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is gas niet langer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warm huis en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €210,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.000 en €24.800. We differentiëren 4 verschillende type systemen. Het duidelijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk type wordt gekenmerkt door kenmerken en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp gebruikt de warmte uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem profiteert van warmte uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type gebruikt de energie uit de buitenlucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type haalt energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw normale HR-ketel op gas. Een uitstekende manier om de energiekosten terug te dringen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Gemiddeld beslaat dit een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.875 en €6.700 bij een verwarmingsmonteur uit Tripscompagnie (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-tripscompagnie

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2023?

Zo’n warmtepomp is eerst even een forse investering. Dat is niet voor niets, het draait uit op flink lagere energiekosten. Met behulp van een hoge subsidie behaal jij een korte terugverdientijd. Een full-electric systeem is al op de markt vanaf €6400. Een hybride variant is beschikbaar vanaf €2600. De totaalprijs hangt af van specifieke randvoorwaarden als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11900 – €26200Hoge subsidie, hoge investering
Water-water€15700 – €22200Op basis van grondwater
Lucht-lucht€3700 – €6275Eenvoudige installatie
Lucht-water€5150 – €6100Goedkope installatie, verbruikt veel stroom
Hybride€2950 – €6850Voor praktische elke woning

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Tripscompagnie verbruikt plusminus 1570 m3 gas p/jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een energie aanbieder als Eneco of Pure Energie. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De besparing per jaar schatten we op €255 tot €320. Bij hybride modellen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt vaak wat lager, om en nabij de €135 jaarlijks. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een hoge isolatiewaarde:

Soort systeem EnergieverbruikKostenBesparingen
HR-ketel1050m3€653
Buitenlucht2725kWh€431€222
Bodemwarmte2050kWh€300€353
Hybride1525 kWh + 550 M3€464€189

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als de buitenlucht of bodem. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Tripscompagnie?

Niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Hiervoor gelden een stuk of wat zaken: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), in het huis zitten vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride variant is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Het systeem onttrekt warmte aan de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je de energienota flink reduceren. Een dergelijk systeem sluit je aan op jouw huidige gasketel, en vervangt zodoende de simpele ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Midden-Groningen?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval kan je profiteren van de duurzame groene lening in de regio Midden-Groningen. Het is een speciaal soort lening met beperkte rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Zie ook www.midden-groningen.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, in de regel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Tripscompagnie. Hoeveel je krijgt heeft te maken met energielabel en vermogen van het gekozen model. De subsidies starten vanaf €900 tot ongeveer €3050. Interesse naar de subsidie in september 2023 die geldt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Tripscompagnie (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal condities: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is volledig geïnstalleerd en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) moet je rekenen op zo’n €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergeven ze plusminus €1825.
 • Bij de bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf circa €2050.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel wordt het nog iets lucratiever (€275, bij het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
HeliothermHP08E-M-BC DX8 KW€2800,-
WeiderSW300egw29 KW€4700,-
HaierHP200M20 KW€1100,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Helemaal van het gas af? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, daalt de CO2 uitstoot met de helft en krijg je een optimaal leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand bieden we een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Tripscompagnie aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Op die manier voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken verloren gaat. Grondige isolatie vormt de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de vloer en kruipruimte isolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Wanneer de woning goed is geïsoleerd, is het van wezenlijk belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Een juiste ventilatie betekent een comfortabele leefomgeving zonder verspilling van energie. Grote winst valt te behalen met een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van de maandelijkse energienota komt voort uit onze verwarming en warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken niet op basis van gas, maar werken met stroom. De elektra die het gebruikt kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!