Warmtepomp Woudbloem

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Woudbloem? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Dit systeem gebruikt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het betreft een voordelige en ecologische aanpak om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €190,00, elk jaar opnieuw. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan kan je het laten plaatsen met een royale subsidie. Is mijn woning geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met een aantal verschillende facetten. Als je iets verders scrollt vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Woudbloem.
warmtepomp-installateur-9618

 • Een duurzame oplossing
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Veel keuze in leveranciers
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode-regio9618
Netnummer0598 (+31598)
Gas-gebruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Woudbloem

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. Je vindt verschillende systemen. De vraag is; wat is de beste? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Woudbloem kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De expert of loodgieter analyseert het verblijf en kan een plan opstellen. Wat er aan isolatie gedaan is en de grootte van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met issues zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kost het, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Behoefte aan een zuinige en goedkope warmtepomp in Woudbloem? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. D.m.v. de warmtepomp-vergelijker bekijk je snel en eenvoudig warmtepomp installateurs in je woonplaats. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee bespaar je fors. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9618).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zoals type huis, de staat van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoe kijk je prijstechnisch? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend het formulier. Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De warmtepomp haalt energie uit buitenlucht, grond of water en de warmtewisselaar brengt dit over op het CV-water. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De gasketel werkt alleen zodra de warmtevraag erg groot is.

Niet elk systeem is perse interessant voor jou. Dit hangt af van aspecten als de manier van isoleren. Hieronder vind jij veelzijdige informatie aangaande de diverse warmtepompen en wat overeenstemt met jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Woudbloem kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem heb je geen gas meer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: het huis verwarmen en warm sanitair water op een duurzame manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €175,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.700 en €22.900. We differentiëren vier verschillende type installaties. Het belangrijkste verschil valt samen met de bron. Elk apparaat wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing benut energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp benut energie uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem haalt warmte uit de buitenlucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp benut energie uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel. Een uitstekende oplossing om de energierekening te reduceren en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Vaak heb je dan te maken met zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.725 en €5.600 bij een verwarmingsmonteur uit Woudbloem (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-woudbloem

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2023?

De warmtepomp is in eerste instantie een prijzige installatie. Gelukkig, het leidt tot veel lagere gaskosten. D.m.v. een interessante subsidie realiseer jij een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische variant laat je al plaatsen voor €5500. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2500. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend door specifieke zaken zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14700 – €26600Geen buitenunit, niet goedkoop
Water-water€16500 – €22400Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4600 – €6425Buiten- en binnenunit
Lucht-water€4400 – €6125Aansluitbaar op CV, maakt relatief veel geluid
Hybride€2350 – €6550Snel te plaatsen

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Woudbloem consumeert circa 1570 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een aanbieder van gas en stroom als Energiedirect of Oxxio. Je stroomverbruik neemt wel toe. De uiteindelijke besparing vinden we terug tussen de €225 tot €375. Met een hybride product behoud je jouw gasaansluiting. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, om en nabij de €180 (12 maanden). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd baserend op een hoge isolatiewaarde:

# InstallatieEnergiebehoefteKostenBesparing
HR-ketel1075m3€742
Buitenlucht2400kWh€490€252
Bodemwarmte2025kWh€341€401
Hybride1525 kWh + 350 M3€527€215

Meest gestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. de buitenlucht of uit de bodem. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan afgiftesysteem in de woning. De hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm sanitair water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Woudbloem?

Helaas, niet alle huizen zijn even interessant. Er zijn enkele van deze vereisten: een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), het afgiftesysteem is vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. In het geval van de zogenaamde hybride pomp is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Hij gebruikt de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit bespaart veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het apparaat sluit je aan op jouw huidige CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Midden-Groningen?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, want dan kan je profiteren van de erkende groene lening via jouw gemeente Midden-Groningen. Het is een interessante lening met een scherpe rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Check ook www.midden-groningen.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het leasen of huren van een installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, normaal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Woudbloem. De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van model en vermogen van het product. De subsidies beginnen bij circa €625 en kunnen oplopen tot €1800. Benieuwd naar de subsidie in september 2023 die geldt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Woudbloem (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal richtlijnen: de installatie is nieuw, het is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) vergeven ze pakweg €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht krijg je pakweg €1650.
 • Bij systemen met een bodembron mag jij rekenen op minimaal zo’n €2375.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je nog eens extra terug (€200, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
HeliothermHP12S16W12 KW€3000,-
WeiderSW150eso11 KW€2900,-
GorenjeTC80ZNT0 KW€1250,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Helemaal van het gas af? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je ook nog eens een prettig klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Op warmtepomprevolutie.nl vind je een waardevol stappenplan van de warmteservice Woudbloem aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De woning grondig isoleren. Op die manier verhinder je dat de warmte weer kan ontsnappen. Fatsoenlijke isolatie vormt de basis van een duurzaam huis. Vaak gaat het om vloerisolatie en gevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Op het moment dat de woning geïsoleerd is, is het belangrijk dat er genoeg wordt geventileerd. Goede ventilatie resulteert in een comfortabel klimaat in huis zonder warmteverspilling. Grote winst valt te behalen met balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Veruit het belangrijkste deel van het energiegebruik komt voort uit onze verwarming en warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar hebben wel elektriciteit nodig. De nodige stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!