Warmtepomp Hellum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Hellum? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Dit systeem profiteert van warmte uit grondwater, aarde of lucht. We hebben het over een een zuinige en ecologische oplossing om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot daalt met circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €170,00, ieder jaar weer. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dit scenario heb je recht op een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn huis wel geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat wordt bepaald door een aantal randvoorwaarden. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Hellum.
warmtepomp-installateur-9627

 • Een verantwoorde keuze
 • Kan ook werken als airco
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Onderhoudsarme investering
 • Lange levensduur

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode-regio9627
Netnummer0598 (+31598)
Gasgebruik M31570 M3
Stroomgebruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energiekosten€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Hellum

Het laten installeren van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. We hebben te maken met fors wat systemen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hellum kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De specialist of loodgieter bestudeert jouw huis of kantoor en biedt advies op maat. De manier van isoleren en de energieconsumptie zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor dilemma’s als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Behoefte aan een efficiënte en goedkope warmtepomp in Hellum? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door onze website tref je waardevolle warmtepomp installateurs in je woonplaats. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zodoende kan je flink geld besparen. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9627).
 2. Omschrijf de woning. Zoals soort woning, wat er aan isolatie gedaan is, en stroom/gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoeveel wil je uitgeven? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien het formulier in. Binnen 5 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit de bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel springt alleen bij zodra er sprake is van piekbelasting.

Niet elk type warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dat komt vooral door de staat van isolatie. Onderstaand vind jij toepasbare details met betrekking tot de soorten warmtepompen en wat in lijn is met jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Hellum heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is gas niet langer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: je woning verwarmen en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €320,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De kostprijs schommelt tussen de €6.000 en €24.200. We gaan verder in op 4 verschillende soorten modellen. Het belangrijkste verschil is de energiebron. Elke leverancier heeft zijn eigen eigenschappen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type benut warmte van het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de energie uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant profiteert van energie uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type profiteert van warmte uit de lucht van buiten en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp sluit je aan op jouw moderne HR-ketel. Een goede manier om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Vaak slaat dit op zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.625 en €4.750 bij een verwarmingsmonteur uit Hellum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hellum

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in maart 2024?

Een warmtepomp is primair een flinke kostenpost. Het betaalt zich wel uit, het draait uit op veel lagere gaskosten. Door middel van een hoge subsidie krijg jij een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrisch model laat je al plaatsen voor €7100. Een hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €2100. De uiteindelijke rekening is gebaseerd op allerlei aspecten als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14700 – €23300Geen buitenunit, hoge investering
Water-water€13400 – €23000Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€3650 – €6125Lage aanschafprijs
Lucht-water€3550 – €6700Weinig onderhoud, maakt relatief veel geluid
Hybride€2725 – €5900Gemakkelijk te plaatsen

Wat is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Hellum gebruikt pakweg 1570 m3 gas p/jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een energiemaatschappij als Budget Energie of Vandebron. Je verbruikt wel meer stroom. De energiebesparing schommelt tussen €265 tot €340. Bij hybride modellen behoud je jouw gasaansluiting. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, zo’n €200 per 12 maanden. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een stevig geïsoleerde woning:

# WerkingEnergiegebruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1125m3€750
Buitenlucht2725kWh€510€240
Bodemwarmte1675kWh€360€390
Hybride1575 kWh + 425 M3€548€203

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als omgevingslucht of bodem. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Hellum?

Helaas, niet alle woningen zijn even interessant. We onderscheiden enkele vereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande huizen van na 1985), het huis wordt verwarmd op basis van radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. In het geval van een hybride variant is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en ga je veel minder betalen voor energie. Een dergelijk systeem werkt slim samen met jouw moderne gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de reguliere ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Midden-Groningen?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Wacht niet te lang, want dan hebben we de milieu georiënteerde groene lening via jouw gemeente Midden-Groningen. Het betreft een interessante lening met een lage rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bezoek ook www.midden-groningen.nl. Mogelijk ook interessant: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een forse investering. Vergeet niet, voor de meeste systemen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Hellum. Hoeveel deze tegemoetkoming is heeft te maken met model en vermogen van het gekozen model. De subsidies fluctueren tussen de €675 tot maar liefst €3850. Informeren hoeveel subsidie je in maart 2024 krijgt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Hellum (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal randvoorwaarden: de installatie is nieuw, hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 kW) heb je recht op zo’n €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergoeden ze grofweg €1925.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf ongeveer €2275.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets meer terug (€175, bij een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
HeliothermHP28E DX28 KW€4600,-
WeiderSW90egw9 KW€2800,-
GREEGRS-CQ8.0Pd/NaC-K6 KW€1900,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Geen gas meer verbruiken? Bij een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, stoot je minder CO-2 uiten behaal je een prettig leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Onderstaand kan je aan de slag met een handig stappenplan van de warmteservice Hellum aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Zo voorkom je dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Grondige isolatie vormt de basis van een duurzaam huis. Wat veel toegepast wordt is triple glas en gevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Wanneer de woning goed is geïsoleerd, is het essentieel dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Permanent ventileren draait uit op een prettig binnenklimaat zonder energieverspilling. Vaak gaat het om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Veruit het belangrijkste deel van de totale energierekening vloeit voort uit de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen of amper gas, maar werken met stroom. Dit stukje stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!