Warmtepomp Steendam

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Steendam? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Dit systeem haalt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Erg populair, want het is een efficiënte en verantwoorde aanpak uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €315,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In zo’n geval kan je het aanschaffen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn huis wel geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit is afhankelijk van diverse factoren. Verderop vind je meer info over een warmtepomp kopen in Steendam.
warmtepomp-installateur-9629

 • Kies voor een beter milieu
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Weinig onderhoud
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcodegebied9629
Netnummer0598 (+31598)
Gas-gebruik M31570 M3
Stroomgebruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Steendam

Het plaatsen van de warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Er bestaan meerdere producten. Wat is voor mij het beste alternatief? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Steendam kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert de woning en ontwikkeld een voorstel. De staat van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vraagstukken als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Steendam? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. D.m.v. deze pagina vergelijk je waardevolle verwarmingsinstallateurs uit de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Hiermee bespaar je fors. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9629).
 2. Specificeer de woning. Zoals type woning, hoe je woning geïsoleerd is, en stroom/gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend de aanvraag. Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De installatie benut de warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het CV-water. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke soort warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Veel hangt af van bouwjaar en isolatie. Verderop vind je handige adviezen inzake actuele warmtepompen en wat conformeert aan jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Steendam kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is gas niet langer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: jullie huis verwarmen en warm sanitair water met oog voor het milieu. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €170,00, elk jaar opnieuw. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.000 en €23.000. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type installaties. Het voornaamste verschil is de bron van energie. Elk type heeft weer individuele eigenschappen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type profiteert van warmte uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem benut warmte uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing benut warmte uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt slim samen met jouw huidige gasgestookte HR-ketel. Een goede manier om te besparen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Gemiddeld slaat dit op de combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.250 en €5.550 bij een verwarmingsmonteur uit Steendam (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-steendam

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in maart 2024?

De warmtepomp is allereerst een kostbaar systeem. Het betaalt zich wel uit, het draait uit op een significant lagere energierekening. Via ISDE subsidie realiseer jij een beperkte terugverdientijd. Een full-electric oplossing koop je al vanaf €7900. De zogenaamde hybride pomp laat je al plaatsen voor €3300. De factuur wordt gebudgetteerd middels diverse onderdelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11300 – €27600Geen geluid, lange terugverdientijd
Water-water€15100 – €20900Koelende functie
Lucht-lucht€5250 – €7050CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€5350 – €7200Ruimte subsidie, geplaatst met buitenunit
Hybride€2700 – €6500Simpele oplossing voor thuis

Wat is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Steendam verbruikt om en nabij 1570 m3 gas p/jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een energie aanbieder als Energiedirect of Powerpeers. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De besparing per jaar varieert van €280 tot €350. Met een hybride systeem blijf je altijd iets aan gas consumeren. Al met al bespaar je nog steeds, ongeveer €190 (jaarlijks). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een stevig geïsoleerde woning:

Type installatieEnergieverbruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1075m3€651
Buitenlucht2625kWh€456€195
Bodemwarmte1925kWh€326€326
Hybride1350 kWh + 525 M3€488€163

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. ventilatielucht of uit de bodem. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan de centrale verwarming. De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Steendam?

Niet alle soorten woningen zijn even interessant. Standaard zijn er meerdere mitsen en maren: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande huizen van na 1985), het afgiftesysteem is speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze voor huizen met mechanische ventilatie. Dit benut slim de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Hij werkt slim samen met jouw bestaande gasgestookte CV-ketel, en komt dus in plaats van de simpele ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Midden-Groningen?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kan je het nu niet betalen? Wacht niet te lang, want dan is er een optie voor de erkende groene lening via jouw gemeente Midden-Groningen. Het is een tijdelijke lening met lagere rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Alle info vind je op www.midden-groningen.nl. Een ander alternatief: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, in algemene zin kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Steendam. De hoogte van de tegemoetkoming wordt berekend a.d.h.v. het soort apparaat en vermogen van het systeem. De subsidies variëren van €625 tot wel €3450. Interesse naar de actuele subsidie in maart 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Steendam (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. We onderscheiden een aantal richtlijnen: het is een origineel en nieuw model, hij is aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5,5 kW) verstrekken ze plusminus €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) krijg je pakweg €1950.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen kan je uitgaan van minimaal ong. €2425.
 • Voor een energiezuinig systeem profiteer je van een hoger bedrag (€175, let op het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
HeliothermHP12S16W-M-Web12 KW€3000,-
WeiderSW150egw15 KW€3300,-
GREEGRS-CQ12Pd/NaC-M9 KW€2200,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, stoot je minder CO-2 uiten heb je een gezond wooncomfort. Hoe werkt dit? In het volgende stukje bieden we een handig stappenplan van de warmteservice Steendam aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Zodoende voorkom je dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Goed toegepaste isolatie vormt de basis van een energieneutraal huis. Wat veel toegepast wordt is vloerisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Voldoende ventileren

  Indien het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van wezenlijk belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Slim ventileren zorgt voor een gezond klimaat in huis zonder veel energieverlies. Vaak gaat het om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we terugbrengen naar de verwarming van ons huis en het aanmaken van warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasinstallatie is een uitstekende oplossing. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Apparaten zoals een biomassaketel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar wel elektriciteit. Deze elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!