Warmtepomp Muntendam

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Muntendam? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grond of water. Het betreft een economische en milieuvriendelijke manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €260,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dat geval ontvang je een flinke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat ligt aan diverse randvoorwaarden. Hierna bekijk jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Muntendam.
warmtepomp-installateur-9649

 • Kies voor een beter milieu
 • Kan het huis ook koelen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9649
Netnummer0598 (+31598)
Gas-verbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Muntendam

Het laten installeren van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Je vindt diverse systemen. Maar welk model past bij onze woning? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Muntendam kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De expert of loodgieter bekijkt jouw woning en ontwikkeld een voorstel. De isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is het rendement?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Behoefte aan een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Muntendam? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Geholpen door warmtepomprevolutie.nl tref jij snel warmtepomp installateurs uit de omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Op die manier kan je fors bezuinigen op de investering. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9649).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan soort woning, hoe je woning geïsoleerd is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat mag het project kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur het formulier. In 3-4 dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem profiteert van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel ondersteunt op momenten dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk soort installatie past bij jouw woning en situatie. Dit hangt af van aspecten als de isolatiewaarden. In de paragraaf hierna lees jij accurate informatie ten aanzien van de diverse warmtepompen en wat aansluit op jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Muntendam kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warme woning en warm tapwater op een duurzame manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en de potentiële besparing ligt op €275,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.700 en €19.000. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten installaties. Het onderscheid is waar de energie vandaan komt. Elk type installatie heeft weer individuele kenmerken en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem profiteert van warmte van het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant benut energie uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp haalt energie uit de lucht van buiten om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing benut warmte uit de lucht van buiten en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is een aanvulling op jouw normale CV-ketel. Een goede oplossing om de energierekening te reduceren met een CO2 reductie tot wel 40%. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Standaard gaat dit vaak over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.000 en €6.700 bij een verwarmingsmonteur uit Muntendam (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-muntendam

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in februari 2023?

Een warmtepomp is eerst even een forse investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je krijgt te maken met een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Aan de hand van een flinke subsidie haal jij een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je laten installeren voor €5500. De zogenaamde hybride pomp koop je al vanaf €2600. De factuur is afhankelijk van meerdere variabelen als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11400 – €23300Hoge subsidie, prijzig
Water-water€16600 – €24100Beste rendement
Lucht-lucht€5350 – €6375Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€5150 – €6000Gemakkelijk plaatsen, vraagt veel stroom
Hybride€2400 – €5200Geschikt voor bestaande bouw

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gezin met CV-ketel in Muntendam gebruikt om en nabij 1570 m3 gas p/jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energienota van een energieleverancier als Energiedirect of Nuon. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De maximale besparing komt uit tussen de €230 tot €370. Bij hybride modellen gebruik je nog wel deels gas. De gemiddelde besparing is iets minder, ongeveer €190 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een hoge isolatiewaarde:

Soort systeem EnergievraagOnkostenBesparing
HR-ketel1075m3€657
Buitenlucht2500kWh€460€197
Bodemwarmte1600kWh€329€329
Hybride1450 kWh + 375 M3€493€164

Meest gestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verschillende bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of aarde. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming in de woning. Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Muntendam?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. We hanteren verschillende zaken: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning bevat speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je gaat voor een hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Deze manier is heel effectief en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie sluit je aan op jouw reguliere CV-ketel, en vervangt de normale ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Midden-Groningen?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan kan je profiteren van de milieu georiënteerde groene lening in de gemeente Midden-Groningen. Het betreft een unieke lening met verwaarloosbare rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Alle info vind je op www.midden-groningen.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Echter, vaak kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Muntendam. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt af van de energieprestatie en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidiebedragen schommelen tussen €1000 tot doorgaans €1600. Benieuwd naar de maximale subsidie in februari 2023 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Muntendam (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er gelden een aantal richtlijnen: het betreft een nieuwe installatie, het systeem is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (6 kW) moet je rekenen op pakweg €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergeven ze grofweg €1550.
 • Voor een systeem met bodembron beginnen de bedragen bij ongeveer €2175.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets extra (€100, bij het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
HeliothermHP10SWW13 KW€3100,-
Weishaupt / MonarchWWP L 12 IDK7 KW€2000,-
HaierHP250M30 KW€1250,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een woning zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je minder CO-2 uiten behaal je een optimaal wooncomfort. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Verderop bieden we een actueel stappenplan van de warmteservice Muntendam aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Dan verhinder je dat de gerealiseerde warmte je huis weer verlaat. Degelijke isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is vloerisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Slim ventileren

  Wanneer het huis voldoet aan de isolatienormen, is het nodig dat er schone en frisse lucht in huis is. Permanent ventileren mondt uit in een gezond wooncomfort zonder dat er veel energie verloren gaat. Wat veel toegepast wordt is een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. De gasketel de deur uit

  Meer dan 65% van de energie die we gebruiken vloeit voort uit de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een verantwoord alternatief voor de gasinstallatie is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De benodigde elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!