Warmtepomp Zuidbroek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Zuidbroek? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het systeem onttrekt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het gaat om een zuinige en milieuvriendelijke aanpak uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €300,00, elk jaar opnieuw. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dit scenario ontvang je een interessante subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type past bij mijn woning? Dit heeft te maken met een aantal zaken. Als je iets verders scrollt vind jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Zuidbroek.
warmtepomp-installateur-9636

 • Milieuvriendelijke keuze
 • Ook in staat woning te koelen
 • Veel keuze in leveranciers
 • Veilige en regelbare warmte
 • Flinke besparing

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode-regio9636
Netnummer0598 (+31598)
Gas-verbruik M31570 M3
Stroomgebruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energiekosten€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Zuidbroek

Een warmtepomp goed installeren is een ingewikkelde bezigheid. Je vindt verscheidene producten. Wat is voor mij het beste alternatief? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zuidbroek kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De aanbieder of loodgieter analyseert uitvoerig de woning en voorziet je van verdere info. De staat van isolatie en de grootte van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat bespaar ik per jaar?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Zoek jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Zuidbroek? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door de warmtepomp-vergelijker vergelijk jij waardevolle warmtepomp installateurs uit jouw streek. Zet alle offertes op een rijtje. Zo bespaar je fors. Dit werkt als volgt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9636).
 2. Omschrijf de woning. Denk aan type huis, de manier van isoleren, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat zijn financiële eisen? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een week krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De pomp haalt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel schakelt in zodra er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk soort installatie kan altijd worden ingezet. Veel hangt af van wat er aan isolatie gedaan is. In de paragraaf hierna ontdek jij veelzijdige raadgeving omtrent beschikbare warmtepompen en wat past bij jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Zuidbroek heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je helemaal van het aardgas af. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een aangenaam warm huis en warm sanitair water op een milieuvriendelijke manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €260,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De totale investering ligt tussen de €5.800 en €24.500. We werken op dit moment met vier verschillende type producten. Het voornaamste verschil is de energietoevoer. Elk type heeft relevante pluspunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type gebruikt de warmte uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp neemt de energie uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type haalt energie uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie gebruikt de warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt samen met jouw traditionele HR-ketel. Een voordelige manier om maandelijkse lasten te verminderen en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Vaak slaat dit op een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.775 en €6.450 bij een verwarmingsmonteur uit Zuidbroek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zuidbroek

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Zo’n warmtepomp is primair een prijzige installatie. Echter, je realiseert lagere maandlasten door een lagere energienota. Via actuele subsidies realiseer je een korte terugverdientijd. Een full-electric systeem kan je laten installeren voor €6500. Een hybride opstelling is al op de markt vanaf €3300. De uiteindelijke investering wordt berekend a.d.h.v. diverse factoren zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13600 – €23200Geen buitenunit, relatief duur
Water-water€16500 – €24200Ook koelende functie
Lucht-lucht€4700 – €6925Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€5450 – €6550Ruimte subsidie, verbruikt veel stroom
Hybride€2600 – €5150Voor veel woningen interessant

Wat is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Zuidbroek verbruikt circa 1570 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een maatschappij als Greenchoice of Oxxio. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De energiebesparing vinden we terug tussen de €215 tot €305. Bij hybride oplossingen blijf je altijd iets aan gas consumeren. Al met al bespaar je nog steeds, om en nabij de €200 (per jaar). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# InstallatieEnergiebehoeftePrijzenBesparing
HR-ketel1250m3€655
Buitenlucht2700kWh€445€210
Bodemwarmte1775kWh€314€341
Hybride1375 kWh + 475 M3€478€177

Vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verschillende bronnen als lucht van buiten of uit de bodem. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming in de woning. De energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Zuidbroek?

Niet alle gebouwen en huizen renderen met een warmtepomp. We onderscheiden enkele randvoorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande woning van na 1980), de woning wordt verwarmd met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. In het geval van de zogenaamde hybride pomp is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit profiteert van warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je de energienota flink reduceren. De installatie sluit je aan op jouw traditionele HR-ketel op gas, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Midden-Groningen?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario kan je kiezen voor de milieu georiënteerde groene lening in de regio Midden-Groningen. Het is een kortlopende lening met lagere rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Alle info vind je op www.midden-groningen.nl. Een andere optie is de huur of lease van zo’n installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed om te weten, in algemene zin kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Zuidbroek. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt af van het type en het vermogen van het gekozen model. De subsidies starten vanaf €1000 en lopen op tot wel €3800. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in februari 2024 krijgt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Zuidbroek (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: de installatie is nieuw, het is netjes aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) krijg je grofweg €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht ontvang je grofweg €1800.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product beginnen de bedragen bij ongeveer €2225.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€150, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
HeliothermHP20E-M-BC-DX20 KW€3800,-
Weishaupt / MonarchWWP L 8 IK-25 KW€1800,-
HaierHP250CM20 KW€1100,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, stoot je minder CO-2 uiten profiteer je van een aangenaam binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierbij kan je aan de slag met een waardevol stappenplan van de warmteservice Zuidbroek aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Dan voorkom je dat de warmte in huis verloren gaat. Goed toegepaste isolatie is het fundament van een nul-op-de-meterwoning. Grote winst valt te behalen met vloerisolatie en zolderisolatie.

 2. Ventilatie

  Indien goede isolatie aanwezig is, is het cruciaal dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Ventileren is belangrijk voor een aangenaam wooncomfort zonder energieverspilling. Voorbeelden zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Om en nabij de 75% van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we herleiden tot de CV-installatie en warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de gas CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn allerlei opties, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een biomassaketel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar wel stroom. Deze elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!