Warmtepomp Schildwolde

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Schildwolde? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Hij haalt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. We hebben het over een een efficiënte en duurzame oplossing om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €215,00 p/jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan heb je recht op een zeer aantrekkelijke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat wordt bepaald door een aantal verschillende factoren. Verderop check jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Schildwolde.
warmtepomp-installateur-9626

 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Eenvoudig te bedienen
 • Veel geld besparen

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcodegebied9626
Netnummer0598 (+31598)
Gas-verbruik M31570 M3
Stroom-gebruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Schildwolde

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. Je kan kiezen uit diverse toepassingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Schildwolde kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter analyseert de woning en maakt een indicatie van de wensen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met issues zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kost het, en wat levert het op?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Zoek jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Schildwolde? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Met behulp van deze website check je bruikbare installateurs die werken in jouw postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Op die manier kan je flink geld besparen. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9626).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan soort woning, isolatiewaarden, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoe kijk je prijstechnisch? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 3-4 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het systeem neemt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het CV-water. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk type warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door de isolatiewaarden. In de paragraaf hierna vind jij samengestelde info die gaan over beschikbare warmtepompen en wat strookt met jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Schildwolde kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is gas niet langer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warm huis en warm sanitair water op een bewuste manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €225,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.000 en €21.700. We gaan verder in op vier verschillende type producten. Het cruciaalste verschil zit hem in de bron. Elke leverancier wordt gekenmerkt door voor- en nadelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp benut warmte van het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant haalt energie uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing benut energie uit de buitenlucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt samen met jouw huidige CV-ketel op gas. Een voordelige manier om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de praktijk heb je dan te maken met een combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.825 en €4.025 bij een verwarmingsmonteur uit Schildwolde (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-schildwolde

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (februari 2023), en wat levert het op?

Een warmtepomp is eerst even een kostbaar systeem. Maar het mooie is, je krijgt te maken met veel minder stookkosten. Met behulp van een subsidie oplopend tot €2.100 haal jij een interessante terugverdientijd. Een full-electric model kan je laten installeren voor €7100. De hybride warmtepomp is al op de markt vanaf €3200. De uiteindelijke kostprijs is afhankelijk van verschillende zaken zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14000 – €26600Hoge besparing, relatief duur
Water-water€15900 – €24300Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3900 – €6800Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4250 – €6250Hoge subsidie, maakt relatief veel geluid
Hybride€2300 – €5950Snelle terugverdientijd

Wat is de hoogte van het rendement?
Een familie met CV-ketel in Schildwolde verbruikt circa 1570 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een leverancier als Delta of Nuon. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De energiebesparing vinden we terug tussen de €280 tot €370. Met een hybride oplossing behoud je jouw gasaansluiting. De besparing is nog steeds erg interessant, ongeveer €195 per jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd op basis van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# InstallatieEnergieverbruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1200m3€749
Buitenlucht2375kWh€502€247
Bodemwarmte2050kWh€352€397
Hybride1525 kWh + 600 M3€539€210

Interessante vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht of warmte uit de grond. De warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Schildwolde?

Niet alle gebouwen en huizen hebben baat bij een warmtepomp. Hiervoor gelden een aantalvoorwaarden: het betreft een goed geïsoleerde woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het afgiftesysteem is radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. De energieconsumptie zal verminderen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Dit systeem werkt feitelijk samen met jouw huidige CV-ketel op gas, en vervangt zodoende de simpele ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Midden-Groningen?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Wacht niet te lang, want dan bestaat er tegenwoordig een speciale groene lening bij de gemeenten Midden-Groningen. Kort gezegd een aantrekkelijke lening met verwaarloosbare rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. De voorwaarden vind je op www.midden-groningen.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Echter, doorgaans is er de ISDE-subsidie Schildwolde. De hoogte van dit bedrag hangt samen met het soort apparaat en vermogen van de installatie. De subsidies starten vanaf €900 tot maar liefst €3400. Interesse hoeveel subsidie je in februari 2023 krijgt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Schildwolde (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, het is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 kW) moet je rekenen op plusminus €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) moet je rekenen op circa €1625.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product begint het subsidiebedrag bij circa €2300.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets meer terug (€275, bij een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
HeliothermHP20E DX20 KW€3800,-
WeiderSW70egw7 KW€2800,-
GREEGRS-CQ16Pd/NaE-M9 KW€2200,-

In vier stappen een gasvrij huis

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval gaat de energienota fors omlaag, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en behaal je een gezond binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierbij tref je een actueel stappenplan van de warmteservice Schildwolde aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Alles begint met een goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat de warmte verloren gaat. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een woning met 0 op de meter. Grote winst valt te behalen met isolatie van de vloer en kruipruimte isolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Als de woning geïsoleerd is, is het noodzakelijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goed ventileren is belangrijk voor een gezond wooncomfort zonder veel energieverlies. Voorbeelden zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Veruit het belangrijkste deel van het energiegebruik wordt teweeggebracht door de verwarming en het aanmaken van warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas HR-ketel is een uitstekende oplossing. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Apparaten zoals een zonneboiler of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar werken met stroom. Dit stukje elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!