Warmtepomp Scharmer

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Scharmer? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Deze installatie profiteert van warmte uit buitenlucht, grond of water. Het betreft een economische en duurzame aanpak de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €185,00, elk jaar opnieuw. Doe je nu deze investering? Goed nieuws, want dan krijg je een hoge subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit heeft te maken met meerdere zaken. Op ons warmtepomp-portaal bekijk jij verdere details over een warmtepomp kopen in Scharmer.
warmtepomp-installateur-9616

 • tot 50% minder CO-2 uitstoot
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Veilige oplossing
 • Flinke subsidies

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9616
Netnummer050 (+3150)
Gas-verbruik M31570 M3
Stroom-verbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energiekosten€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Scharmer

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. Tegenwoordig kun je kiezen uit flink wat producten. Wat past bij mijn situatie? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Scharmer kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De expert of loodgieter checkt grondig jouw woning en voorziet je van verdere info. De staat van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met dilemma’s als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Scharmer? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door middel van deze website lees jij in een zeer korte periode de beste installateurs in jouw omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Handig, want zo bespaar je fors. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9616).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Denk aan type huis, aangebrachte isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar welke oplossing kijk je? En hoe dit het met de kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een week ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Hij profiteert van warmte uit de bodem of buitenlucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het CV-water. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel gaat alleen aan in het geval dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk soort installatie is perse interessant voor jou. Veel hangt af van de isolatiewaarden. Verderop bekijk jij veelzijdige info over beschikbare warmtepompen en wat strookt met jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Scharmer kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. De HR ketel heeft geen functie meer: je woning verwarmen en heet water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en je bespaart al snel €190,00, elk jaar opnieuw. De basis van dit systeem is elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.600 en €14.800. We differentiëren vier verschillende soorten systemen. Het echte verschil is de bron van energie. Elke merk heeft weer individuele gebruikstoepassing en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type benut energie uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type onttrekt energie uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem gebruikt de warmte uit de omgevingslucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant neemt de warmte uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt slim samen met jouw moderne gasgestookte CV-ketel. Een betaalbare manier om de energierekening te reduceren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de basis gaat het om de combi van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.150 en €6.475 bij een verwarmingsmonteur uit Scharmer (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-scharmer

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in december 2023?

De warmtepomp is in het begin een prijzige installatie. Het betaalt zich wel uit, het leidt tot lagere maandlasten door een lagere energienota. Middels een royale subsidie heb jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je aanschaffen vanaf €7300. De hybride warmtepomp kan je aanschaffen vanaf €2100. De factuur kan men berekenen met meerdere onderdelen als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13500 – €25100Zeer efficiënt, lange terugverdientijd
Water-water€13900 – €24700Relatief klein systeem
Lucht-lucht€3800 – €6150Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€4400 – €7100Hoge subsidie, neemt ruimte buiten in
Hybride€2275 – €6950Zeer betaalbaar

Wat is het gemiddelde rendement?
Een woning met CV-ketel in Scharmer verbruikt ong. 1570 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een energiemaatschappij als Greenchoice of Nuon. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De totale besparing ligt tussen de €280 tot €310. Bij hybride modellen gebruik je nog wel deels gas. De besparing is nog steeds erg interessant, ga uit van €180 per 12 maanden. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met data van een degelijk geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiegebruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1125m3€740
Buitenlucht2625kWh€518€222
Bodemwarmte1925kWh€370€370
Hybride1300 kWh + 350 M3€555€185

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit diverse bronnen zoals buitenlucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming in de woning. De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Scharmer?

Niet alle type woningen hebben baat bij een warmtepomp. Standaard zijn er enkele van deze vereisten: een top-isolatie (bestaande woning van na 1980), er wordt gewerkt met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Bij een keuze voor de zogenaamde hybride pomp dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit product benut slim de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daalt je energierekening. De pomp werkt slim samen met jouw bestaande CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de huidige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Midden-Groningen?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? In dit scenario is er een optie voor de erkende groene lening bij gemeente Midden-Groningen. Het gaat om een kortlopende lening met aanlokkelijke rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Ga ook naar www.midden-groningen.nl. Een ander alternatief: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed nieuws, vaak kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Scharmer. De hoogte van dit bedrag komt tot stand door de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. De subsidies fluctueren tussen de €725 tot gemiddeld €2500. Interesse naar de december 2023 subsidie voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Scharmer (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. We onderscheiden een aantal condities: je hebt een nieuw model gekocht, het is volledig geïnstalleerd en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 kW) moet je rekenen op ong. €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit heb je recht op zo’n €1825.
 • Bij systemen met een bodembron beginnen de bedragen bij grofweg €2100.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets extra (€250, let op het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
HeliothermHP08S10W8 KW€2800,-
WeiderSW90eso7 KW€2800,-
GorenjeAeroger Power Evi Inverter 15A / 15AS12 KW€2350,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval bespaar je flink op de energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en geniet je van een prettig wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Onderstaand tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Scharmer aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zodoende verhinder je dat de warmte niet naar buiten ontsnapt. Fatsoenlijke isolatie is het fundament van een duurzaam huis. Je kunt denken aan isolatie van de vloer en gevelisolatie.

 2. Ventileren

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het nodig dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Ventileren leidt tot een aangenaam klimaat in huis zonder verspilling van warmte. Wat veel toegepast wordt is ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Zo’n 75% van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we herleiden tot het verwarmen van onze woning en warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is populair, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of infraroodpanelen hebben geen gas nodig, maar werken met elektriciteit. De gevraagde stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!