Warmtepomp Lageland

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Lageland? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De pomp benut de energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een relatief goedkope en ecologische manier om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en de besparing loopt op tot €250,00, ieder jaar weer. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan kan je een aankoop doen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Het antwoord hangt af van allerlei randvoorwaarden. Hierna ontdek jij verdere details over een warmtepomp kopen in Lageland.
warmtepomp-installateur-9623

 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Kan woning ook koelen
 • Je woning van het gas af
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Hoog rendement

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode-regio9623
Netnummer050 (+3150)
Gasgebruik M31570 M3
Stroom-verbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Lageland

Een warmtepomp laten installeren is een ingewikkelde bezigheid. We hebben te maken met tal van producten. Maar welk model past bij onze woning? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Lageland heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De leverancier of loodgieter analyseert het verblijf en ontwikkeld een voorstel. De manier van isoleren en de omvang van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor punten zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de investering, en wat levert het op?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Lageland? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door onze tool vind jij waardevolle erkende installateurs in jouw omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Door te vergelijken kan je flink geld besparen. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9623).
 2. Beschrijf jouw woning. Voorbeelden zijn type woning, aangebrachte isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat zijn financiële eisen? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De pomp maakt slim gebruik van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het verwarmingssysteem in je huis. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk type warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dit heeft te maken met de staat van isolatie. Onderstaand check jij accurate gegevens m.b.t. beschikbare warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Lageland kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: je woning verwarmen en warm sanitair water met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 50% en het bespaart flink geld, tot wel €300,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €4.500 en €15.700. We gaan verder in op vier verschillende soorten installaties. Het duidelijkste verschil valt samen met de bron. Elke merk wordt gekenmerkt door pluspunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp benut energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing onttrekt energie uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt energie uit de lucht van buiten om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp benut energie uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt feitelijk samen met jouw traditionele HR-ketel. Een prima oplossing om een lagere energienota te realiseren en de CO-2 uitstoot te beperken. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Standaard gaat dit vaak over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.425 en €4.450 bij een verwarmingsmonteur uit Lageland (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-lageland

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in maart 2024?

Zo’n warmtepomp is eerst even beslist niet goedkoop. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het leidt tot flink lagere energiekosten. Door middel van de hoge subsidie haal jij een goede terugverdientijd. Een full-electric pomp kan je laten installeren voor €6600. Een hybride systeem kan je laten installeren voor €2900. De uiteindelijke kostprijs wordt gebudgetteerd middels verscheidene randvoorwaarden zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13300 – €27100Passief koelen, dure installatie
Water-water€15900 – €24800Op basis van grondwater
Lucht-lucht€5350 – €6000Niet de duurste oplossing
Lucht-water€3700 – €7450Goedkope installatie, verbruikt veel stroom
Hybride€2825 – €6550Combinatiesysteem

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gezin met CV-ketel in Lageland verbruikt plusminus 1570 m3 gas p/jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de rekening van een energieleverancier als Eneco of Oxxio. Dit verbruikt wel veel stroom. De totale besparing schatten we op €280 tot €345. Bij hybride systemen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt dus iets lager, plusminus €195 (per jaar). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met data van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# InstallatieEnergieverbruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1150m3€746
Buitenlucht2325kWh€522€224
Bodemwarmte1775kWh€373€373
Hybride1300 kWh + 375 M3€560€187

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht of aardwarmte. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) afgiftesysteem in de woning. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Lageland?

Niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er een paar zaken: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), er wordt gewerkt met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is plek voor een buffervat. In het geval van een hybride type is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Dit onttrekt warmte aan de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Dit systeem werkt feitelijk samen met jouw reguliere HR-ketel, en vervangt op die manier de basis ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Midden-Groningen?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Goed nieuws, want dan kan je profiteren van de duurzame groene lening in de gemeente Midden-Groningen. Kort gezegd een tijdelijke lening met lagere rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Alle info vind je op www.midden-groningen.nl. Een andere optie is het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed om te weten, normaliter kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Lageland. De hoogte van dit bedrag wordt gecalculeerd aan de hand van model en vermogen van het gekozen model. Subsidiebedragen beginnen bij €500 en lopen op tot wel €2750. Benieuwd naar de maximale subsidie in maart 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Lageland (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal regels: je hebt een nieuw model gekocht, hij is actief en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) vergeven ze om en nabij €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) moet je rekenen op ongeveer €1850.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product kan je uitgaan van minimaal om en nabij €2075.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel wordt het nog iets lucratiever (€250, bij het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
HeliothermHP10E DX10 KW€2800,-
Weider2SW150egw31 KW€4900,-
GREEGRS-CQ10Pd/NaD-K6 KW€1900,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval gaat de energienota fors omlaag, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en behaal je een aangenaam binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? Bijgaand vind je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Lageland aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Op die manier voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken de woning ontglipt. Grondige isolatie legt de basis voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Voorbeelden zijn dakisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Als de woning goed is geïsoleerd, is het van belang dat de woning constant geventileerd wordt. Goede ventilatie leidt tot een comfortabel wooncomfort zonder veel energieverlies. Populaire vormen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Veruit het belangrijkste deel van de energie die we gebruiken komt voort uit de verwarming en het aanmaken van warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken niet op basis van gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De benodigde stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!