Warmtepomp Langelille

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Langelille? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Hij haalt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het gaat om een economische en milieuvriendelijke manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €255,00, ieder jaar weer. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dat geval kan je het laten plaatsen met een interessante subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat ligt aan verscheidene randvoorwaarden. Als je iets verders scrollt tref jij praktische info over een warmtepomp kopen in Langelille.
warmtepomp-installateur-8484

 • Zet het milieu op 1
 • Ook koelen is mogelijk
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Veilig alternatief
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8484
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomgebruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energiekosten€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Langelille

Een installatie van een warmtepomp is een complex proces. Je hebt keuze uit tal van installaties. Wat past bij mijn situatie? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Langelille kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter inspecteert het verblijf en biedt advies op maat. De staat van isolatie en de grootte van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij dilemma’s als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is het rendement?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Wil jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Langelille? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door middel van onze vergelijker check jij eenvoudig de beste installateurs in je postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee bespaar je enorm. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (8484).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Denk aan type en leeftijd woning, aangebrachte isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Naar welke tarieven kijk je? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 4-5 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De installatie onttrekt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming in de woning. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel gaat alleen aan op momenten dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk systeem kan je zomaar laten plaatsen. Dat probleem ontstaat vaak door de mate van isolatie. Verderop doorzoek jij toepasbare gegevens met betrekking tot de diverse warmtepompen en wat conformeert aan jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Langelille heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een aangenaam warm huis en warm water in de badkamer en keuken op een duurzame manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met circa 50% en de potentiële besparing ligt op €265,00, ieder jaar weer. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.500 en €22.600. We spreken over 4 verschillende soorten producten. Het doorslaggevende verschil is de energietoevoer. Elke vorm heeft zijn eigen gebruikstoepassing en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem gebruikt de energie uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant benut warmte uit de omgevingslucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem neemt de warmte uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant wordt aangesloten op jouw traditionele gasketel. Een prima oplossing om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de praktijk slaat dit op zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.625 en €6.400 bij een verwarmingsmonteur uit Langelille (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-langelille

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2022), en wat levert het op?

De warmtepomp is aanvankelijk een prijzige installatie. Gelukkig, het betekent een significant lagere energierekening. Aan de hand van een royale subsidie geniet je van een interessante terugverdientijd. 0laat je al plaatsen voor €5900. Een hybride opstelling laat je al plaatsen voor €3400. De eindfactuur wordt getekend door allerlei factoren zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14900 – €24800Veel vermogen, niet goedkoop
Water-water€16700 – €20900Koelende functie
Lucht-lucht€3750 – €6100Werkt ook als een airco
Lucht-water€4000 – €6250Weinig onderhoud, vraagt veel stroom
Hybride€2675 – €6500Goed voor EPC waarde

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Langelille verbruikt om en nabij 1590 m3 gas op jaarbasis. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energierekening van een aanbieder van gas en stroom als Budget Energie of Powerpeers. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De potentiële besparing varieert van €245 tot €325. Bij hybride installaties behoud je jouw gasaansluiting. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, rond de €130 (jaarlijks). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd baserend op een hoge isolatiewaarde:

# InstallatieEnergievraagKostenBesparingen
HR-ketel1125m3€670
Buitenlucht2775kWh€469€201
Bodemwarmte1725kWh€335€335
Hybride1600 kWh + 450 M3€503€168

Actuele vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of aarde. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan de bestaande cv-installatie. Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Langelille?

Helaas, niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een paar eisen: het betreft een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Bij een keuze voor de zogenaamde hybride pomp moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze installatie profiteert van warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. Dit systeem sluit je aan op jouw bestaande gasgestookte CV-ketel, en vervangt de normale ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Weststellingwerf?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? In zo’n geval hebben we een speciale groene lening via de gemeente Weststellingwerf. Het is een speciaal soort lening met een betaalbare rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. De voorwaarden vind je op www.weststellingwerf.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Echter, normaal is er de ISDE-subsidie Langelille. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van het systeem. De subsidiebedragen schommelen tussen €725 tot gemiddeld €2850. Informeren naar de maximale subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Langelille (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal richtlijnen: het systeem is nieuw gekocht, hij is in werking en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) heb je recht op pakweg €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht heb je recht op circa €1525.
 • Bij de grotere bodembron installaties beginnen de bedragen bij plusminus €2300.
 • Voor een energiezuinig systeem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€225, bij een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
ESAWT13-V6+8 KW€2100,-
TechnecoAQUATOP T22HR (WW)21 KW€3900,-
EnersoAW 2115 KW€2650,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Verwarming en warm water zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en behaal je een gezond leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Op warmtepomprevolutie.nl komen we met een waardevol stappenplan van de warmteservice Langelille aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Belangrijk, want zo mag je ervan uitgaan dat de warmte in huis binnenshuis blijft. Goed toegepaste isolatie is het startpunt voor een NOM (nul op de meter) woning. Wat veel toegepast wordt is dakisolatie en zolderisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het van wezenlijk belang dat er genoeg wordt geventileerd. Voldoende ventileren mondt uit in een optimaal binnenklimaat zonder energieverspilling. Wat veel toegepast wordt is een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Bijna 80% van de totale energierekening heeft te maken met verwarmen en warm water om te koken en douchen. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op gas is daarom aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn allerlei opties, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Apparaten zoals een pelletkachel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar werken op basis van elektriciteit. De benodigde stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Wolvega, Sonnega, Helomavaart, Munnekeburen, Scherpenzeel, Oldeholtpade, Blesdijke, Steggerda, Noordwolde.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!