Warmtepomp Oldetrijne

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Oldetrijne? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De pomp haalt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Feitelijk dus een efficiënte en duurzame wijze uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 reductie kan oplopen tot circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €345,00, elk jaar opnieuw. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dit scenario kan je het laten plaatsen met een royale subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Het antwoord hangt af van verscheidene elementen. Op ons warmtepomp-portaal bekijk je verdere details over een warmtepomp kopen in Oldetrijne.
warmtepomp-installateur-8479

 • Tot wel 60% CO2-reductie
 • Comfortabel leefcomfort
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Weinig onderhoud nodig
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8479
Netnummer0561 (+31561)
Gasgebruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Oldetrijne

Het inregelen van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Er is keuze uit honderden versies. Wat is nu goed voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oldetrijne biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De monteur of loodgieter checkt grondig jouw woning en ontwikkeld een voorstel. De staat van isolatie en de leefruimte zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Oldetrijne? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Dankzij onze tool vergelijk je veelzijdige verwarmingsinstallateurs uit de buurt. Maak een goede vergelijking van de offertes. Handig, want zo kan je fors bezuinigen op de investering. Hoe werkt dit?

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (8479).
 2. Beschrijf jouw woning. Aspecten als type en leeftijd woning, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoeveel wil je uitgeven? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend de aanvraag. Na zo’n 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De installatie maakt slim gebruik van energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming in de woning. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk apparaat kan je zomaar laten plaatsen. Dat probleem ontstaat vaak door de manier van isoleren. In de volgende paragraaf bekijk jij accurate aanbevelingen met betrekking tot alle verschillende warmtepompen en wat matcht met jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Oldetrijne heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en warm sanitair water met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €275,00, ieder jaar weer. Dit werkt volledig op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.400 en €10.700. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type modellen. Het cruciaalste verschil is de energietoevoer. Elke vorm heeft zijn eigen eigenschappen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant maakt slim gebruik van warmte uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant profiteert van warmte uit de omgevingslucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van warmte uit de lucht van binnen en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp sluit je aan op jouw huidige CV-ketel op gas. Een voordelige oplossing om een lagere energienota te realiseren en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de basis gaat het om zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.825 en €6.700 bij een verwarmingsmonteur uit Oldetrijne (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oldetrijne

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Zo’n warmtepomp is eerst even een prijzige installatie. Maar het mooie is, het mondt uit in veel minder stookkosten. Dankzij een royale subsidie geniet je van een snelle terugverdientijd. Een full-electric systeem laat je al plaatsen voor €6800. De hybride warmtepomp kan je laten installeren voor €3000. De uiteindelijke investering wordt bepaald aan de hand van specifieke factoren zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12900 – €27700Passief koelen, erg duur
Water-water€14800 – €20900Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4200 – €7275Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€4650 – €6350goede performance, geplaatst met buitenunit
Hybride€2375 – €5900Geschikt voor bestaande bouw

Hoe interessant is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Oldetrijne gebruikt pakweg 1590 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energienota van een maatschappij als Budget Energie of Pure Energie. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De besparing per jaar ligt tussen de €255 tot €310. Met een hybride systeem blijf je altijd iets aan gas consumeren. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, gemiddeld €130 (12 maanden). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een hoge isolatiewaarde:

# WerkingEnergiebehoefteKostenBesparingen
HR-ketel1225m3€666
Buitenlucht2375kWh€440€226
Bodemwarmte1800kWh€306€360
Hybride1375 kWh + 500 M3€473€193

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verschillende bronnen als ventilatielucht of warmte in de aarde. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Oldetrijne?

Helaas, niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn enkele randvoorwaarden: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het afgiftesysteem is radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Op het moment dat je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit model profiteert van warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Het apparaat is actief naast jouw normale gasketel, en is eigenlijk een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Weststellingwerf?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Wacht niet te lang, want dan bestaat er tegenwoordig de milieu georiënteerde groene lening bij de gemeenten Weststellingwerf. Het gaat om een kortlopende lening met een scherpe rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. De voorwaarden vind je op www.weststellingwerf.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Echter, in de meeste gevallen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Oldetrijne. De hoogte van de tegemoetkoming wordt gecalculeerd aan de hand van de energiezuinigheid en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies starten vanaf €725 tot gemiddeld €3750. Interesse naar de maximale subsidie in oktober 2022 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Oldetrijne (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er zijn een aantal regels: het is een origineel en nieuw model, hij is actief en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergeven ze plusminus €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht moet je rekenen op grofweg €1700.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen mag jij rekenen op minimaal ongeveer €2025.
 • Voor een zuinige pomp krijg je nog eens extra terug (€175, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
ESAWT9-V5+/ V66 KW€1900,-
TechnecoVulcan 28 AHR (W/W)36 KW€5400,-
EnersoAW 096 KW€1750,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Bij een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en heb je een optimaal klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl vind je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Oldetrijne aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Dan vermijd je dat de warmte niet naar buiten ontsnapt. Goede isolatie vormt de basis van een duurzaam huis. Populaire vormen zijn spouwmuurisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Als de isolatie gedaan is, is het nodig dat er schone en frisse lucht in huis is. Ventileren mondt uit in een optimaal binnenklimaat zonder verspilling van energie. In de praktijk gaat het vaak om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. CV-ketel vervangen

  Ruim 70% van onze gas- en stroomconsumptie wordt veroorzaakt door het verwarmen van onze woning en het aanmaken van warm water. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is daarom aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een zonneboiler of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op stroom. Deze stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Wolvega, Sonnega, Helomavaart, Munnekeburen, Scherpenzeel, Oldeholtpade, Blesdijke, Steggerda, Noordwolde.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!