Warmtepomp Nijeholtpade

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Nijeholtpade? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie maakt slim gebruik van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een efficiënte en duurzame manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en de besparing loopt op tot €195,00 p/jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je het aanschaffen met een interessante subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dat ligt aan meerdere variabelen. Verderop vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Nijeholtpade.
warmtepomp-installateur-8475

 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Kan woning ook koelen
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Veilig alternatief
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8475
Netnummer0561 (+31561)
Gasgebruik M31590 M3
Stroom-gebruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energiekosten€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Nijeholtpade

Een installatie van een warmtepomp is een complex proces. Het aanbod omslaat fors wat installaties. Wat past bij mijn situatie? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nijeholtpade kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter bestudeert de woning en ontwikkeld een voorstel. Hoe je woning geïsoleerd is, en de leefruimte zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor punten zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kost het, en wat levert het op?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Bent u op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Nijeholtpade? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Op basis van deze pagina vind jij waardevolle erkende installateurs die actief zijn in jouw regio. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (8475).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Feiten zoals soort woning, mate van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoe kijk je prijstechnisch? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend het formulier. In circa 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De warmtepomp neemt energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming in de woning. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel springt alleen bij op momenten dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke oplossing past bij jouw woning en situatie. Dat komt vooral door de manier van isoleren. Verderop check je samengestelde raadgeving omtrent beschikbare warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Nijeholtpade kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: het huis verwarmen en warm sanitair water met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en je bespaart al snel €270,00, ieder jaar weer. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.100 en €19.000. We differentiëren vier verschillende type producten. Het doorslaggevende verschil is de energiebron. Elk type wordt gekenmerkt door voor- en nadelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp benut energie uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp haalt energie uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant onttrekt warmte uit de buitenlucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant onttrekt warmte uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is actief naast jouw traditionele CV-ketel. Een prima oplossing om de energiekosten terug te dringen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Doorgaans heb je dan te maken met een mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.100 en €5.025 bij een verwarmingsmonteur uit Nijeholtpade (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nijeholtpade

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (oktober 2022), en wat levert het op?

Een warmtepomp is aanvankelijk beslist niet goedkoop. Maar, het leidt tot een fors lagere energierekening. Door gebruik te maken van aantrekkelijk subsidies realiseer je een interessante terugverdientijd. 0is beschikbaar vanaf €7600. De hybride warmtepomp is beschikbaar vanaf €3000. De factuur wordt bepaald door verschillende factoren als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14800 – €26000Veel besparen, erg duur
Water-water€13400 – €20600Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4550 – €7225Redelijk betaalbaar
Lucht-water€5200 – €7000Lage installatiekosten, vraagt veel stroom
Hybride€2450 – €5100Ook voor bestaande bouw

Wat is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Nijeholtpade verbruikt om en nabij 1590 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de rekening van een leverancier van energie als Eneco of Vandebron. Je verbruikt wel meer stroom. De energiebesparing varieert van €250 tot €370. Met een hybride oplossing gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €180 op jaarbasis. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type systeemEnergievraagPrijzenBesparing
HR-ketel1050m3€662
Buitenlucht2675kWh€450€212
Bodemwarmte1600kWh€318€344
Hybride1525 kWh + 375 M3€483€179

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als lucht of warmte uit de grond. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Nijeholtpade?

Niet alle type woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele van deze eisen: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande huizen van na 1985), je hebt vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). In het geval van het hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze installatie wint warmte terug uit ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Deze installatie werkt slim samen met jouw “ouderwetse” gasketel, en is een vervanger voor de normale ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Weststellingwerf?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? In dit scenario kan je kiezen voor de duurzame groene lening in de gemeente Weststellingwerf. We hebben het over een een kortlopende lening met aanlokkelijke rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bekijk ook www.weststellingwerf.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, vaak heb je recht op de ISDE-subsidie Nijeholtpade. De omvang van de subsidie hangt samen met energielabel en vermogen van het gekozen model. De subsidies beginnen bij circa €625 en lopen op tot wel €2200. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in oktober 2022 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Nijeholtpade (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er gelden een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, hij is aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) moet je rekenen op plusminus €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit krijg je zo’n €1675.
 • Bij de bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf grofweg €2150.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je nog eens extra terug (€125, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
EnersoDBS 055 KW€2800,-
TechnecoVulcan 28 AH (W/W)36 KW€5400,-
EnersoAiWa 8 In5 KW€1800,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Helemaal van het gas af? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, stoot je minder CO-2 uiten krijg je een optimaal klimaat in huis. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand komen we met een handig stappenplan van de warmteservice Nijeholtpade aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Daarmee weet je zeker dat warmte uit de woonvertrekken je huis weer verlaat. Gedegen isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de bodem en gevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het van belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Een juiste ventilatie draait uit op een prettige leefomgeving zonder energieverspilling. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Veruit het belangrijkste deel van ons energieverbruik wordt teweeggebracht door onze verwarming en het genereren van warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken (grotendeels) zonder gas maar sluit je aan op elektriciteit. De elektra die hiervoor nodig is kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Wolvega, Sonnega, Helomavaart, Munnekeburen, Scherpenzeel, Oldeholtpade, Blesdijke, Steggerda, Noordwolde.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!