Warmtepomp Oldeholtpade

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Oldeholtpade? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Hij haalt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een zuinige en ecologische methode om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en je bespaart al snel €295,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Wacht niet te lang, want dan kan je een aankoop doen met een interessante subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit hangt af van verschillende aspecten. Als je iets verders scrollt ontdek je meer info over een warmtepomp kopen in Oldeholtpade.
warmtepomp-installateur-8474

 • Vermindering Milieu-impact
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Veilig alternatief
 • Hoog rendement

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcodegebied8474
Netnummer0561 (+31561)
Gas-gebruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energiekosten€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Oldeholtpade

Het laten installeren van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Je vindt allerlei systemen. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oldeholtpade kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De specialist of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis of kantoor en kan een plan opstellen. De mate van isolatie en de grootte van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor dilemma’s als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Bent u op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Oldeholtpade? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door middel van deze pagina ontdek jij snel en eenvoudig erkende installateurs uit jouw streek. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Op die manier worden de kosten een stuk lager. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (8474).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Denk aan soort woning, de staat van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoe kijk je prijstechnisch? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Rond het formulier af. Na 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Dit innovatieve systeem maakt slim gebruik van energie uit bodem of buitenlucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je CV-ketel start met werken in het geval dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk soort installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als wat er aan isolatie gedaan is. In de paragraaf hierna check jij praktische adviezen met betrekking tot beschikbare warmtepompen en wat matcht met jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Oldeholtpade kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. De HR ketel heeft geen functie meer: een warm huis en warm water in de badkamer en keuken met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en de potentiële besparing ligt op €285,00, elk jaar opnieuw. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.300 en €14.000. We noemen hieronder 4 verschillende soorten producten. Het onderscheid is de energietoevoer. Elk type installatie heeft weer individuele plus- en minpunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem benut warmte van het grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem neemt de energie uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp profiteert van energie uit de omgevingslucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant neemt de warmte uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is actief naast jouw huidige gasgestookte HR-ketel. Een relatief goedkope manier om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de praktijk hebben we het over de mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.100 en €4.750 bij een verwarmingsmonteur uit Oldeholtpade (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oldeholtpade

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2023), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een flinke kostenpost. Echter, het leidt tot flink lagere energiekosten. Middels een hoge subsidie heb je een korte terugverdientijd. 0is beschikbaar vanaf €5900. De zogenaamde hybride pomp kan je laten installeren voor €3500. Het prijskaartje komt tot stand door verscheidene onderwerpen zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10400 – €24500Veel besparen, erg duur
Water-water€13500 – €24800Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€5350 – €6175Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€4600 – €6625Lage installatiekosten, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2275 – €5750Goede tussenoplossing

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Oldeholtpade gebruikt om en nabij 1590 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een energieleverancier als Essent of Oxxio. Dit verbruikt wel veel stroom. De besparing per jaar ligt tussen de €220 tot €365. Bij een hybride installatie gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, rond de €160 per 12 maanden. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een uitstekend geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiebehoefteEnergiekostenBesparing
HR-ketel1100m3€661
Buitenlucht2325kWh€443€218
Bodemwarmte1625kWh€311€350
Hybride1500 kWh + 525 M3€476€185

Populaire vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit diverse bronnen zoals ventilatielucht of uit de grond. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Oldeholtpade?

Helaas, niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden verschillende vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning bevat vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je gaat voor het hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit bespaart veel energie en daalt je energierekening. De installatie wordt aangesloten op jouw reguliere CV-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de normale ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Weststellingwerf?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is het gewoon te duur? Goed nieuws, want dan bestaat er tegenwoordig een speciale groene lening via jouw gemeente Weststellingwerf. We hebben het over een een interessante lening met verwaarloosbare rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Check ook www.weststellingwerf.nl. Mogelijk ook interessant: de huur of lease van zo’n installatie.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Gelukkig, veelal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Oldeholtpade. De hoogte van dit bedrag wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies starten vanaf €950 en lopen op tot wel €2950. Informeren naar de actuele subsidie in september 2023 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Oldeholtpade (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal randvoorwaarden: de installatie is nieuw, hij is aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4,5 kW) krijg je ong. €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) ontvang je plusminus €1525.
 • Bij systemen met een bodembron begint het subsidiebedrag bij ongeveer €2100.
 • Voor een zuinige pomp profiteer je van een hoger bedrag (€300, bij een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
EnersoDBS 044 KW€2800,-
TechnecoVulcan 22 AH (W/W)26 KW€4400,-
EnergyPanelThermboil TB-300-E MS0 KW€1100,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Een woning zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je een minimale energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je ook nog eens een optimaal klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand vind je een actueel stappenplan van de warmteservice Oldeholtpade aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De woning grondig isoleren. Zo mag je ervan uitgaan dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Fatsoenlijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een woning met 0 op de meter. Populaire vormen zijn bodemisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Goede ventilatie

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het cruciaal dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Slim ventileren is belangrijk voor een comfortabel wooncomfort zonder verspilling van warmte. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Zo’n 75% van de energie die we gebruiken kunnen we herleiden tot de CV-installatie en warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of pelletkachel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Wolvega, Sonnega, Helomavaart, Munnekeburen, Scherpenzeel, Oldeholtpade, Blesdijke, Steggerda, Noordwolde.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!