Warmtepomp Vinkega

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Vinkega? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De pomp neemt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Erg populair, want het is een voordelige en milieuvriendelijke manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot daalt met 30% – 55% en je bespaart al snel €300,00, elk jaar opnieuw. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dit scenario krijg je een interessante subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen verschillende aspecten. Verderop vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Vinkega.
warmtepomp-installateur-8393

 • Geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Het verwarmen van morgen
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8393
Netnummer0561 (+31561)
Gasgebruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Vinkega

Het inregelen van een warmtepomp is een complex proces. Je kan kiezen uit tal van installaties. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Vinkega kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bestudeert de woonruimte en bespreekt de details met je. Hoe je woning geïsoleerd is, en de omvang van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Zoek jij een professionele goedkope warmtepomp in Vinkega? Het vergelijken van de installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met warmtepomprevolutie.nl vind jij veelzijdige (verwarmings)installateurs in je postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit werkt als volgt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (8393).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Onder andere type woning, mate van isolatie, en energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat mag het project kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend de aanvraag. Na 4-5 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het systeem gebruikt energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel gaat alleen aan zodra de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke installatie is perse interessant voor jou. Dit hangt af van aspecten als leeftijd woning, isolatiewaarden. Onderstaand ontdek jij handige raadgeving ten aanzien van de type warmtepompenen wat overeenstemt met jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Vinkega kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem ben je vrij van aardgas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: jullie huis verwarmen en warm tapwater waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot daalt met 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €265,00 p/jaar. Dit werkt volledig op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.800 en €20.000. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten producten. Het onderscheid is de energietoevoer. Elke pomp heeft zijn eigen plus- en minpunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type haalt warmte uit het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing onttrekt warmte uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie benut energie uit de buitenlucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie benut energie uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem wordt aangesloten op jouw bestaande CV-ketel op gas. Een prima oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Vaak slaat dit op de combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.700 en €6.975 bij een verwarmingsmonteur uit Vinkega (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-vinkega

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is in eerste instantie best wel prijzig. Het betaalt zich wel uit, het draait uit op een significant lagere energierekening. Aan de hand van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs behaal je een goede terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is beschikbaar vanaf €7000. Een hybride opstelling kan je laten installeren voor €2400. De totaalprijs komt tot stand door meerdere zaken zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13000 – €27400Hoog rendement, relatief duur
Water-water€16400 – €20600Kan ook koelen
Lucht-lucht€5250 – €7150Niet de duurste oplossing
Lucht-water€3950 – €7450goede performance, maakt relatief veel geluid
Hybride€2400 – €5050Iedereen kan hier van profiteren

Hoe interessant is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Vinkega gebruikt plusminus 1590 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een energiemaatschappij als Delta of Nuon. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De uiteindelijke besparing fluctueert tussen de €255 tot €390. Bij een hybride installatie verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt dus iets lager, om en nabij de €190 (per jaar). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een uitstekend geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiegebruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1025m3€708
Buitenlucht2700kWh€474€234
Bodemwarmte1675kWh€333€375
Hybride1325 kWh + 550 M3€510€198

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een natuurlijke bron als omgevingslucht, ventilatielucht of uit de grond. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Vinkega?

Niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Hiervoor gelden een aantalmitsen en maren: een goed geïsoleerd huis (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je hebt vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Bij een keuze voor een hybride variant is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je de energienota flink reduceren. De installatie werkt slim samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de huidige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Weststellingwerf?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? In zo’n geval kan je kiezen voor de erkende groene lening via jouw gemeente Weststellingwerf. Het gaat om een kortlopende lening met verwaarloosbare rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bekijk ook www.weststellingwerf.nl. Een andere optie is de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, voor de meeste systemen kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Vinkega. Hoe hoog dat bedrag is wordt gecalculeerd aan de hand van het max. vermogen en energielabel van de geplaatste artikelen. De subsidies beginnen bij circa €650 tot ongeveer €2000. Onderzoek doen naar de subsidie in oktober 2022 die geldt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Vinkega (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er zijn een aantal condities: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) moet je rekenen op circa €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) verstrekken ze ongeveer €1650.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product begint het subsidiebedrag bij circa €2250.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€250, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
EnersoAiWa-08 EVI H IN7 KW€2000,-
TechnecoVulcan 22 AHR (B/W)21 KW€3900,-
Energie ESTECO250i0 KW€1250,-

In vier stappen een gasvrije woning

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, stoot je minder CO-2 uiten behaal je een comfortabel binnenklimaat. Hoe werkt dit? Bijgaand kan je aan de slag met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Vinkega aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Belangrijk, want zo vermijd je dat de warmte de woning ontglipt. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van het dak en isolatie van de zolder.

 2. Ventilatie

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het cruciaal dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Innovatief ventileren mondt uit in een gezonde leefomgeving zonder dat je veel warmte verliest. Vaak gaat het om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Zo’n 75% van de maandelijkse energienota heeft te maken met verwarmen en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  CV-ketel vervangers zoals een pelletkachel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De nodige stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Wolvega, Sonnega, Helomavaart, Munnekeburen, Scherpenzeel, Oldeholtpade, Blesdijke, Steggerda, Noordwolde.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!