Warmtepomp Peperga

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Peperga? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Deze installatie haalt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. We hebben het over een een voordelige en ecologische benadering om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €330,00, elk jaar opnieuw. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dat geval heb je recht op een royale subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit hangt af van een aantal verschillende zaken. Op warmtepomprevolutie.nl vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Peperga.
warmtepomp-installateur-8396

 • Met respect voor natuur en milieu
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcodegebied8396
Netnummer0561 (+31561)
Gas-gebruik M31590 M3
Stroomgebruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Peperga

Een warmtepomp goed installeren is een complex proces. Je hebt keuze uit allerlei versies. Maar wat is voor mij geschikt? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Peperga kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De leverancier of loodgieter analyseert de woning en brengt een warmteplan in kaart. De staat van isolatie en de leefruimte zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vraagstukken als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is de terugverdientijd?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Interesse in een praktische en goedkope warmtepomp in Peperga? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Met behulp van onze tool tref je vandaag nog leveranciers en installateurs in je postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Handig, want zo bespaar je enorm. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (8396).
 2. Omschrijf de woning. Voorbeelden zijn categorie huis, hoe je woning geïsoleerd is, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 7 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De pomp onttrekt warmte uit de bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming in de woning. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel schakelt in als er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk systeem past bij jouw woning en situatie. Dit wordt veroorzaakt door de isolatie van je woning. Bijgaand vind je praktische adviezen die gaan over populaire warmtepompen en wat schikt naar jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Peperga heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €300,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.900 en €19.300. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten producten. Het voornaamste verschil is de bron van energie. Elke pomp heeft zijn eigen pluspunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp haalt warmte uit het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem neemt de warmte uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie onttrekt energie uit de buitenlucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp maakt slim gebruik van energie uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt samen met jouw traditionele gasketel. Een goede oplossing om de energierekening te reduceren met een CO2 reductie tot wel 40%. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Standaard gaat dit vaak over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.450 en €4.125 bij een verwarmingsmonteur uit Peperga (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-peperga

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Echter, het resulteert in lagere maandlasten door een lagere energienota. D.m.v. ISDE subsidie behaal jij een korte terugverdientijd. 0is er vanaf €8000. De zogenaamde hybride pomp is al op de markt vanaf €2800. De uiteindelijke investering is gebaseerd op verschillende aspecten als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14700 – €24700Hoog rendement, hoge investering
Water-water€16100 – €22100Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€3850 – €6650Buiten- en binnenunit
Lucht-water€3900 – €6350Ruimte subsidie, vraagt veel stroom
Hybride€2875 – €6350Geschikt voor bestaande bouw

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Peperga gebruikt circa 1590 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een leverancier als Budget Energie of Vandebron. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De potentiële besparing schatten we op €260 tot €310. Met een hybride oplossing blijf je altijd iets aan gas consumeren. De gemiddelde besparing is iets minder, zo’n €170 per 12 maanden. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een normaal geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergievraagOnkostenBesparing
HR-ketel1050m3€711
Buitenlucht2650kWh€498€213
Bodemwarmte1825kWh€356€356
Hybride1550 kWh + 400 M3€533€178

Populaire vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een natuurlijke bron als omgevingslucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de bestaande cv-installatie. Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Peperga?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We noemen enkele van deze voorwaarden: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), er wordt gewerkt met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. In het geval van het hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze installatie is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken om je huis te verwarmen. Dit bespaart veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie werkt slim samen met jouw huidige HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Weststellingwerf?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je geen financiële ruimte? In dat geval bestaat er tegenwoordig de duurzame groene lening bij gemeente Weststellingwerf. Kort gezegd een tijdelijke lening met verwaarloosbare rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Alle info vind je op www.weststellingwerf.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed om te weten, gewoonlijk kan je profiteren van de ISDE-subsidie Peperga. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt sterk af van zaken als de energiezuinigheid en het vermogen van het artikel. De subsidies fluctueren tussen de €1000 en lopen op tot wel €3850. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in september 2022 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Peperga (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel zijn er een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) heb je recht op circa €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) krijg je zo’n €1700.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf zo’n €2175.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan profiteer je van een hoger bedrag (€200, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
EnersoAiWa-11 EVI H IN9 KW€2200,-
TechnecoVulcan 43 AHR (B/W)44 KW€6200,-
Energie ESTECO250ix0 KW€1250,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een woning zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je ook nog eens een prettig klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierna doorloop je een nuttig stappenplan van de warmteservice Peperga aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Hierdoor voorkom je dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Degelijke isolatie is het startpunt voor een nul-op-de-meterwoning. Populaire vormen zijn isolatie van de vloer en gevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Als de woning geïsoleerd is, is het van wezenlijk belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Goed ventileren is belangrijk voor een prettige leefomgeving zonder dat je veel warmte verliest. Wat veel toegepast wordt is een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken komt voort uit de centrale verwarming en warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de gasinstallatie is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel werken niet op basis van gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Wolvega, Sonnega, Helomavaart, Munnekeburen, Scherpenzeel, Oldeholtpade, Blesdijke, Steggerda, Noordwolde.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!