Warmtepomp Spanga

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Spanga? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Dit systeem haalt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het is een zuinige en duurzame benadering uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €350,00 p/jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan kan je het laten plaatsen met een royale subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Het antwoord hangt af van een aantal verschillende aspecten. Als je iets verders scrollt vind jij verdere details over een warmtepomp kopen in Spanga.
warmtepomp-installateur-8482

 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Constante verwarming van de woning
 • Een keuze voor de toekomst
 • Veilig alternatief
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcodegebied8482
Netnummer0561 (+31561)
Gas-verbruik M31590 M3
Stroom-verbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energiekosten€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Spanga

Een warmtepomp goed installeren is een complex proces. Er is keuze uit honderden producten. Maar wat is voor mij geschikt? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Spanga kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De specialist of loodgieter onderzoekt het huis en maakt een indicatie van de wensen. De mate van isolatie en de leefruimte spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met dilemma’s als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is de terugverdientijd?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Spanga? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Middels de warmtepomp-vergelijker bekijk jij zonder moeite verwarmingsinstallateurs uit de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zodoende kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (8482).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Voorbeelden zijn type en leeftijd huis, aangebrachte isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Klik op verzenden. Na een paar dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem profiteert van warmte uit lucht, bodem of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke soort warmtepomp is perse interessant voor jou. Dit heeft te maken met de isolatiewaarden. Hieronder lees je veelzijdige raadgeving ten aanzien van de soorten warmtepompen en wat matcht met jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Spanga kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing ben je vrij van aardgas. De gasketel kan helemaal uit je woning: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm tapwater op een bewuste manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en de besparing loopt op tot €235,00, ieder jaar weer. Dit werkt volledig op stroom. De totale investering ligt tussen de €6.800 en €24.100. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten modellen. Het voornaamste verschil heeft te maken met de bron. Elke merk heeft relevante gebruikstoepassing en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem neemt de energie uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van warmte uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt slim samen met jouw moderne HR-ketel. Een laagdrempelige manier om de energiekosten terug te dringen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Gemiddeld slaat dit op een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.125 en €6.775 bij een verwarmingsmonteur uit Spanga (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-spanga

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is primair een vrij grote investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je realiseert een significant lagere energierekening. Via een royale subsidie haal jij een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem koop je al vanaf €6300. Het hybride systeem laat je al plaatsen voor €2000. De factuur hangt af van specifieke onderwerpen als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13300 – €23600Zeer efficiënt, prijzig
Water-water€16500 – €24800Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5150 – €6525Verwarmen en koelen
Lucht-water€4350 – €6550Kan ook koelen, hoog stroomgebruik
Hybride€2925 – €5000Ook voor bestaande bouw

Wat levert het op (rendement)?
Een huis met CV-ketel in Spanga gebruikt grofweg 1590 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een energiemaatschappij als Engie of Nuon. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De energiebesparing vinden we terug tussen de €215 tot €380. Bij hybride oplossingen blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt dus iets lager, rond de €155 op jaarbasis. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met data van een normaal geïsoleerd huis:

Type installatieEnergiegebruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1100m3€668
Buitenlucht2700kWh€454€214
Bodemwarmte1600kWh€321€347
Hybride1375 kWh + 475 M3€488€180

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als omgevingslucht of aardwarmte. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan het CV-water. Deze energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Spanga?

Niet alle gebouwen en huizen renderen met een warmtepomp. We noemen een stuk of wat eisen: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande huizen van na 1985), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Op het moment dat je kiest voor het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze installatie profiteert van warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Deze manier is heel effectief en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De pomp werkt samen met jouw reguliere CV-ketel op gas, en komt dus in plaats van de normale ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Weststellingwerf?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval kan je kiezen voor de erkende groene lening van je gemeente Weststellingwerf. Het gaat om een speciaal soort lening met beperkte rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. De voorwaarden vind je op www.weststellingwerf.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de huur of lease van zo’n installatie.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed om te weten, normaliter kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Spanga. De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van het soort apparaat en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies beginnen bij circa €725 tot gemiddeld €3350. Informeren naar de hoogte van de subsidie in oktober 2022 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Spanga (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal eisen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is netjes aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) moet je rekenen op ong. €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht moet je rekenen op zo’n €1800.
 • Bij de bodembron installaties start de tegemoetkoming bij ong. €2000.
 • Voor een energiezuinig systeem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€175, let op het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
ESAWT11-V5+ (AVH-30V1DE)6 KW€1750,-
TechnecoVulcan 43 AHR (W/W)59 KW€7700,-
EnersoAW 139 KW€2050,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en profiteer je van een gezond binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Onderstaand is er een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Spanga aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Hierdoor verhinder je dat de warmte de woning ontglipt. Gedegen isolatie is de basis van een duurzaam huis. Voorbeelden zijn HR++ glas en kruipruimte isolatie.

 2. Slim ventileren

  Op het moment dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het cruciaal dat er genoeg wordt geventileerd. Ventileren betekent een optimaal wooncomfort zonder veel energieverlies. Populaire vormen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Zo’n 75% van onze gas- en stroomconsumptie heeft te maken met de centrale verwarming en warm water. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of biomassaketel werken niet op basis van gas, maar wel elektriciteit. Dit stukje stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Wolvega, Sonnega, Helomavaart, Munnekeburen, Scherpenzeel, Oldeholtpade, Blesdijke, Steggerda, Noordwolde.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!