Warmtepomp Nijelamer

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Nijelamer? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het apparaat profiteert van energie uit buitenlucht, grond of water. Het betreft een zuinige en duurzame oplossing uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €325,00 per jaar. Doe je nu deze investering? Wacht niet te lang, want dan ontvang je een interessante subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen allerlei factoren. In het volgende kopje lees je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Nijelamer.
warmtepomp-installateur-8487

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Kan het huis ook koelen
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Veilige oplossing
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode-regio8487
Netnummer0561 (+31561)
Gas-gebruik M31590 M3
Stroom-verbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Nijelamer

Het inregelen van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Je vindt velerlei onderdelen. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nijelamer heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakman of loodgieter checkt grondig het huis en brengt een warmteplan in kaart. De manier van isoleren en het jaarlijkse energiegebruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is de terugverdientijd?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Interesse in een erkende en goedkope warmtepomp in Nijelamer? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Met behulp van deze website lees jij eenvoudig (verwarmings)installateurs uit de buurt. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zodoende kan je flink geld besparen. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (8487).
 2. Specificeer de woning. Feiten zoals type en leeftijd huis, mate van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur de gegevens. In een week ontvangt u een of meerdere offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De pomp onttrekt warmte uit grondwater, aarde of lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming in de woning. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je HR-ketel zal aanspringen op momenten dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk type warmtepomp is perse interessant voor jou. Dat probleem ontstaat vaak door de mate van isolatie. Op deze pagina ontdek jij accurate aanbevelingen aangaande actuele warmtepompen en wat schikt naar jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Nijelamer heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem ben je vrij van aardgas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warm huis en warm sanitair water waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €260,00, ieder jaar weer. Het systeem werkt op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.400 en €16.600. We gaan verder in op 4 verschillende soorten systemen. Het duidelijkste verschil is de energiebron. Elke installatie heeft zijn eigen eigenschappen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp profiteert van warmte van het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing haalt energie uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem profiteert van warmte uit de omgevingslucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type benut energie uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt slim samen met jouw bestaande CV-ketel. Een voordelige oplossing om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Doorgaans spreken we dan over de combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.600 en €6.000 bij een verwarmingsmonteur uit Nijelamer (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nijelamer

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

De warmtepomp is primair best wel prijzig. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je krijgt te maken met veel minder stookkosten. Door middel van ISDE subsidie realiseer jij een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is er vanaf €6300. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €3500. De uiteindelijke kostprijs wordt gebudgetteerd middels allerlei onderwerpen zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12900 – €27600Hoge subsidie, prijzig
Water-water€16600 – €23600Op basis van grondwater
Lucht-lucht€5000 – €6375Buiten- en binnenunit
Lucht-water€4950 – €6725Kan ook koelen, geplaatst met buitenunit
Hybride€2850 – €5950Ook voor oudere woning

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Nijelamer gebruikt ong. 1590 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de maandelijkse rekening van een aanbieder van gas en stroom als Energiedirect of Oxxio. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De maximale besparing vinden we terug tussen de €240 tot €400. Met een hybride product gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt vaak wat lager, gemiddeld €160 per 12 maanden. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een perfect geïsoleerd huis:

Type systeemEnergiegebruikPrijzenBesparing
HR-ketel1175m3€673
Buitenlucht2400kWh€451€222
Bodemwarmte1800kWh€316€357
Hybride1550 kWh + 475 M3€485€188

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. buitenlucht, ventilatielucht of aarde. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de bestaande cv-installatie. De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Nijelamer?

Helaas, niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele eisen: het huis moet goed geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning bevat vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je kiest voor een hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit beperkt het verbruik van energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Deze installatie is een aanvulling op jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Weststellingwerf?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Wacht niet te lang, want dan is er de unieke groene lening in de gemeente Weststellingwerf. Het gaat om een speciaal soort lening met een betaalbare rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bezoek ook www.weststellingwerf.nl. Een ander alternatief: het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Echter, meestal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Nijelamer. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van de energiezuinigheid en het vermogen van het artikel. De subsidies beginnen bij circa €950 tot doorgaans €3500. Interesse naar de maximale subsidie in oktober 2022 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Nijelamer (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal zaken: het is een origineel en nieuw model, het is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4,5 kW) krijg je ong. €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) ontvang je plusminus €1675.
 • Bij de bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf plusminus €2100.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets extra (€225, bij een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
ESAWH20-V5+11 KW€2250,-
TechnecoAQUATOP T35H (WW)36 KW€5400,-
EnersoAW 13 EVI9 KW€2050,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, stoot je minder CO-2 uiten behaal je een comfortabel wooncomfort. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand bieden we een handig stappenplan van de warmteservice Nijelamer aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De meeste winst haal je met isoleren. Zodoende mag je ervan uitgaan dat warme lucht weer kan ontsnappen. Degelijke isolatie legt de basis voor een energieneutraal huis. Vaak gaat het om triple glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Op het moment dat de isolatie gedaan is, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Permanent ventileren draait uit op een gezonde leefomgeving zonder dat je veel warmte verliest. Wat veel toegepast wordt is ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Meer dan 65% van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door verwarmen en warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar werken met elektriciteit. Dit stukje elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Wolvega, Sonnega, Helomavaart, Munnekeburen, Scherpenzeel, Oldeholtpade, Blesdijke, Steggerda, Noordwolde.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!