Warmtepomp Oldeholtwolde

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Oldeholtwolde? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een zuinige en duurzame aanpak om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €190,00, elk jaar opnieuw. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dat geval profiteer je van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Werkt het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit heeft te maken met diverse elementen. Op warmtepomprevolutie.nl vind jij verdere details over een warmtepomp kopen in Oldeholtwolde.
warmtepomp-installateur-8477

 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Ruim aanbod in de regio
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8477
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energiekosten€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Oldeholtwolde

Een warmtepomp laten installeren is een ingewikkelde bezigheid. Je kan kiezen uit verscheidene versies. Maar wat is voor mij geschikt? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oldeholtwolde kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De specialist of loodgieter checkt grondig jouw woning en bespreekt de details met je. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energievraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor onduidelijkheden als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Oldeholtwolde? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Middels onze tool vind jij snel warmtepomp installateurs in je woonplaats. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zo worden de kosten een stuk lager. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (8477).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zoals soort huis, hoe je woning geïsoleerd is, en stroom/gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. En hoe dit het met de kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 5 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De gasketel werkt alleen op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke soort warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dat komt vooral door hoe je woning geïsoleerd is. Bijgaand bekijk je veelzijdige gegevens inzake beschikbare warmtepompen en wat aansluit op jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Oldeholtwolde kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: het huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel circa 50% en je bespaart al snel €245,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De prijs ligt tussen de €6.200 en €13.100. We noemen hieronder 4 verschillende type producten. Het voornaamste verschil is de energiebron. Elk type heeft relevante voor- en nadelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type onttrekt energie uit het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type benut warmte uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp benut energie uit de buitenlucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van energie uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is actief naast jouw “ouderwetse” HR-ketel. Een relatief goedkope oplossing om de energierekening te reduceren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Standaard gaat het om de combi van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.325 en €4.500 bij een verwarmingsmonteur uit Oldeholtwolde (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oldeholtwolde

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Zo’n warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Dat is niet voor niets, het resulteert in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Dankzij een zeer aantrekkelijke subsidie profiteer je van een snelle terugverdientijd. 0is er vanaf €6900. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €3100. De totaalprijs wordt bepaald door verscheidene onderdelen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11100 – €26500Geen geluid, prijzig
Water-water€14700 – €24800Op basis van grondwater
Lucht-lucht€5500 – €6300Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€3800 – €6000Hoge subsidie, hoog energiegebruik
Hybride€2525 – €5950Geschikt voor bestaande bouw

Wat is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Oldeholtwolde gebruikt circa 1590 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een leverancier als Delta of Vandebron. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De energiebesparing ligt tussen de €275 tot €305. Met een hybride product behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, plusminus €155 (jaarlijks). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type systeemEnergievraagOnkostenBesparing
HR-ketel1250m3€664
Buitenlucht2400kWh€465€199
Bodemwarmte2000kWh€332€332
Hybride1300 kWh + 350 M3€498€166

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor heet tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Oldeholtwolde?

Niet alle gebouwen en huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden een stuk of wat randvoorwaarden: het betreft een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), de woning wordt verwarmd met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Zodra je gaat voor een hybride oplossing dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit model maakt gebruik van de warme ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit bespaart veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het systeem wordt aangesloten op jouw bestaande CV-ketel op gas, en vervangt zodoende de simpele ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Weststellingwerf?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Goed nieuws, want dan hebben we een speciale groene lening van je gemeente Weststellingwerf. Dit is een aantrekkelijke lening met een lage rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Alle info vind je op www.weststellingwerf.nl. Een andere optie is de huur of lease van zo’n installatie.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een flinke investering. Echter, vaak kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Oldeholtwolde. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt af van model en vermogen van het artikel. De subsidies beginnen bij circa €675 en kunnen oplopen tot €1600. Benieuwd naar de oktober 2022 subsidie voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Oldeholtwolde (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal voorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, het is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) vergoeden ze zo’n €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit krijg je om en nabij €1625.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen mag jij rekenen op minimaal zo’n €2100.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je nog eens extra terug (€200, bij een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
EnersoDBS 1110 KW€2800,-
TechnecoVulcan 43 AH (W/W)59 KW€7700,-
EnersoAW 054 KW€1550,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Bij een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en geniet je van een gezond wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Hierbij is er een handig stappenplan van de warmteservice Oldeholtwolde aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Zo vermijd je dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Grondige isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is isolatie van het dak en gevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Wanneer de isolatie gedaan is, is het van wezenlijk belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Continu ventileren zorgt voor een comfortabel binnenklimaat zonder verlies van warmte. Grote winst valt te behalen met een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Zo’n 75% van ons energieverbruik vloeit voort uit de verwarming en heet water uit de kraan. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp ligt voor de hand, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een biomassaketel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar wel stroom. De stroom die het gebruikt kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Wolvega, Sonnega, Helomavaart, Munnekeburen, Scherpenzeel, Oldeholtpade, Blesdijke, Steggerda, Noordwolde.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!