Warmtepomp Oldelamer

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Oldelamer? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie haalt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Feitelijk dus een efficiënte en duurzame oplossing de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €180,00, elk jaar opnieuw. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je het aanschaffen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Werkt het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit heeft te maken met een aantal facetten. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk jij verdere details over een warmtepomp kopen in Oldelamer.
warmtepomp-installateur-8486

 • Lagere CO2-uitstoot
 • Aangenaam leefcomfort
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Een zeer hoog rendement
 • Snel terugverdiend

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8486
Netnummer0561 (+31561)
Gas-gebruik M31590 M3
Stroom-verbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energiekosten€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Oldelamer

Een warmtepomp goed installeren doe je niet zomaar even. Je vindt verschillende oplossingen. Maar welk model past bij onze woning? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oldelamer kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter onderzoekt jouw huis of kantoor en kan een plan opstellen. Hoe je woning geïsoleerd is, en de leefruimte zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kost het, en wat is het rendement?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Wil jij een praktische en goedkope warmtepomp in Oldelamer? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door onze vergelijker vergelijk jij snel verwarmingsinstallateurs die werken in jouw postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Door te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kosten. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (8486).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Aspecten als type en leeftijd huis, de manier van isoleren, en energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoe kijk je prijstechnisch? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien het formulier in. Binnen 3-4 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het apparaat haalt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het verwarmingssysteem in je huis. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De gasketel werkt alleen in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dit wordt veroorzaakt door de isolatie van je woning. Onderstaand doorzoek jij actuele raadgeving omtrent de diverse warmtepompen en wat past bij jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Oldelamer kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: vloerverwarming aansturen en water water leveren met oog voor het milieu. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €170,00, ieder jaar weer. Dit werkt volledig op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €6.900 en €15.500. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten modellen. Het echte verschil is waar de energie vandaan komt. Elke leverancier heeft zijn eigen eigenschappen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp onttrekt warmte uit het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie profiteert van warmte uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant haalt energie uit de lucht van buiten om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant onttrekt warmte uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel. Een goede oplossing om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Doorgaans betreft dit een mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.175 en €5.500 bij een verwarmingsmonteur uit Oldelamer (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oldelamer

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is primair een prijzige installatie. Maar het mooie is, het draait uit op een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Aan de hand van een hoge subsidie haal je een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je aanschaffen vanaf €7400. De hybride warmtepomp is beschikbaar vanaf €2100. Het prijskaartje wordt bepaald aan de hand van velerlei facetten als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11100 – €24900Veel vermogen, erg duur
Water-water€15300 – €23500Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4200 – €6275Zeer betaalbaar
Lucht-water€3500 – €6375Hoge subsidie, veel elektriciteit nodig
Hybride€2925 – €5000Eenvoudig aan te sluiten

Wat is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Oldelamer verbruikt pakweg 1590 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Delta of Oxxio. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De uiteindelijke besparing schatten we op €215 tot €335. Bij hybride systemen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €190 (per jaar). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een uitstekend geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1050m3€672
Buitenlucht2750kWh€444€228
Bodemwarmte1850kWh€309€363
Hybride1350 kWh + 350 M3€477€195

Vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit diverse bronnen zoals de buitenlucht of uit de grond. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Oldelamer?

Niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We noemen enkele van deze voorwaarden: een hoge isolatiewaarde (bestaande woning van na 1980), in het huis zitten vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je gaat voor een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Dit product wint warmte terug uit ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Deze manier is heel effectief en kan je de energienota flink reduceren. Het apparaat werkt slim samen met jouw traditionele CV-ketel op gas, en vervangt zodoende de normale ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Weststellingwerf?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een optie voor de milieu georiënteerde groene lening bij gemeente Weststellingwerf. Dit is een kortlopende lening met een betaalbare rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Zie ook www.weststellingwerf.nl. Mogelijk ook interessant: het leasen of huren van een installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed nieuws, in de meeste gevallen kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Oldelamer. De hoogte van dit bedrag hangt sterk af van zaken als model en vermogen van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €625 en lopen op tot wel €2550. Informeren naar de subsidie in september 2022 die geldt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Oldelamer (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal randvoorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 kW) verstrekken ze om en nabij €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze ong. €1950.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen lopen de bedragen op vanaf circa €2500.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets extra (€150, kijk naar het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
ESAWT11-V5+ (AVH-11V1DE-II)7 KW€2000,-
TechnecoAQUATOP T28HR (WW)27 KW€4500,-
EnersoAW 09 EVI7 KW€1850,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Helemaal van het gas af? In het geval van een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je ook nog eens een aangenaam klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand vind je een waardevol stappenplan van de warmteservice Oldelamer aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Belangrijk, want zo verhinder je dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Fatsoenlijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energiezuinig huis of bedrijfspand. In de praktijk gaat het vaak om dakisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Op het moment dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het noodzakelijk dat er genoeg wordt geventileerd. Ventileren mondt uit in een aangename leefomgeving zonder dat je veel warmte verliest. Vaak gaat het om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Ruim 70% van ons energieverbruik heeft te maken met de verwarming van ons huis en het aanmaken van warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte ketel is een uitstekende oplossing. Voorbeelden zijn de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken niet op basis van gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. Deze elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Wolvega, Sonnega, Helomavaart, Munnekeburen, Scherpenzeel, Oldeholtpade, Blesdijke, Steggerda, Noordwolde.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!