Warmtepomp Ter Idzard

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Ter Idzard? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater, aarde of lucht. Het is een efficiënte en ecologische aanpak om uw woning en tapwater te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 60% en je bespaart al snel €280,00, ieder jaar weer. Doe je nu deze investering? Goed nieuws, want dan heb je recht op een flinke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Het antwoord hangt af van verscheidene facetten. Op ons warmtepomp-portaal vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Ter Idzard.
warmtepomp-installateur-8476

 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcodegebied8476
Netnummer0561 (+31561)
Gasgebruik M31590 M3
Stroom-gebruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Ter Idzard

Een installatie van een warmtepomp is een complex proces. Je vindt verscheidene oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ter Idzard kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De specialist of loodgieter checkt grondig de woonruimte en maakt een indicatie van de wensen. De mate van isolatie en de omvang van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor punten zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is de terugverdientijd?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Ben je op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Ter Idzard? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Met deze pagina check je waardevolle warmtepomp installateurs uit jouw streek. Zet alle offertes op een rijtje. Daarmee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (8476).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Voorbeelden zijn soort huis, mate van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoe kijk je prijstechnisch? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Rond het formulier af. In 3-4 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Hij gebruikt warmte uit bijv. de grond of uit de lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk systeem is geschikt voor elke situatie. Een belangrijk aspect is de manier van isoleren. Onderstaand ontdek jij handige adviezen met betrekking tot alle verschillende warmtepompen en wat aansluit op jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Ter Idzard heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: jullie huis verwarmen en heet water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 60% en je profiteert van een besparing tot wel €210,00, ieder jaar weer. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totale investering ligt tussen de €3.800 en €20.500. We differentiëren vier verschillende soorten modellen. Het cruciaalste verschil is de input van energie. Elk apparaat heeft relevante kenmerken en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp maakt slim gebruik van energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant haalt warmte uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type onttrekt warmte uit de buitenlucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp haalt energie uit de lucht van buiten en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw bestaande gasgestookte CV-ketel. Een betaalbare manier om direct te bezuinigen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Gemiddeld gaat het om een combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.100 en €4.650 bij een verwarmingsmonteur uit Ter Idzard (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ter-idzard

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is in het begin een flinke kostenpost. Echter, het draait uit op een significant lagere energierekening. Door middel van een royale subsidie geniet je van een goede terugverdientijd. Een full-electric variant kan je laten installeren voor €7000. Een hybride variant koop je al vanaf €2500. De totaalprijs wordt bepaald door velerlei onderdelen zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10200 – €26900Hoog rendement, niet goedkoop
Water-water€13400 – €21500Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3700 – €6300Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4250 – €7325Krachtige oplossing, buitenunit maakt geluid
Hybride€2025 – €5400Hoge subsidie

Wat is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Ter Idzard verbruikt om en nabij 1590 m3 gas p/jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een aanbieder van gas en stroom als Eneco of Powerpeers. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De energiebesparing ligt tussen de €245 tot €340. Met een hybride systeem gebruik je deels stroom in plaats van gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, rond de €165 op jaarbasis. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een normaal geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergiegebruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1125m3€663
Buitenlucht2750kWh€457€206
Bodemwarmte1625kWh€325€338
Hybride1550 kWh + 575 M3€491€172

Recente vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht of aardwarmte. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming in de woning. Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Ter Idzard?

Niet alle gebouwen en huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn een aantalrandvoorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je beschikt over vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride variant dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Het maakt gebruik van de warme ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Dit systeem werkt slim samen met jouw reguliere HR-ketel, en vervangt de eenzijdige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Weststellingwerf?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan is er een speciale groene lening bij de gemeenten Weststellingwerf. Het is een interessante lening met een betaalbare rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. De voorwaarden vind je op www.weststellingwerf.nl. Een andere optie is de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, veelal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Ter Idzard. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt samen met model en vermogen van het systeem. De subsidies beginnen bij circa €825 tot gemiddeld €3100. Interesse naar de september 2022 subsidie voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Ter Idzard (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er zijn een aantal randvoorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, hij is in werking en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 kW) vergoeden ze grofweg €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht heb je recht op zo’n €1875.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product lopen de bedragen op vanaf ongeveer €2475.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je nog eens extra terug (€100, zoek naar een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
EnersoDBS 088 KW€2800,-
TechnecoVulcan 35 AH (W/W)49 KW€6700,-
EnersoAiWa 13 EVI In10 KW€2300,-

In vier stappen een gasvrije woning

De gasaansluiting de deur uit? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je ook nog eens een prettig klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand doorloop je een actueel stappenplan van de warmteservice Ter Idzard aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Daarmee voorkom je dat gewonnen warmte je huis weer verlaat. Goed toegepaste isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een duurzaam huis. In de praktijk gaat het vaak om HR++ glas en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Indien de woning geïsoleerd is, is het nodig dat er genoeg wordt geventileerd. Slim ventileren resulteert in een prettig wooncomfort zonder verspilling van energie. Populaire vormen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Het grootste deel van de maandelijkse energienota kunnen we herleiden tot de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede keuze. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of biomassaketel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel stroom nodig. De gevraagde elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Wolvega, Sonnega, Helomavaart, Munnekeburen, Scherpenzeel, Oldeholtpade, Blesdijke, Steggerda, Noordwolde.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!