Warmtepomp Blesdijke

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Blesdijke? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het systeem profiteert van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een efficiënte en ecologische methode om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €230,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan heb je recht op een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit hangt af van meerdere facetten. Op ons warmtepomp-portaal bekijk jij praktische info over een warmtepomp kopen in Blesdijke.
warmtepomp-installateur-8398

 • Lagere CO2-uitstoot
 • Ook koelen is mogelijk
 • Veel keuze in leveranciers
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode-regio8398
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomgebruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Blesdijke

Het plaatsen van de warmtepomp is een hele klus. Het aanbod omslaat tal van versies. Wat is voor mij het beste alternatief? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Blesdijke kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De expert of loodgieter analyseert uitvoerig de woning en maakt een indicatie van de wensen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor onduidelijkheden als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Blesdijke? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Geholpen door warmtepomprevolutie.nl tref jij zonder problemen de beste installateurs die actief zijn in jouw regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Hiermee kan je flink geld besparen. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (8398).
 2. Beschrijf jouw woning. Zaken als type woning, de staat van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoe kijk je prijstechnisch? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur de gegevens. Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het systeem profiteert van warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel schakelt in op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke oplossing is geschikt voor elke situatie. Dat komt vooral door de staat van isolatie. Op deze pagina lees je accurate adviezen omtrent populaire warmtepompen en wat in lijn is met jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Blesdijke kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. De HR ketel heeft geen functie meer: jullie huis verwarmen en water water leveren met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en de potentiële besparing ligt op €330,00 p/jaar. Dit werkt volledig op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €7.000 en €13.700. We gaan verder in op 4 verschillende type systemen. Het voornaamste verschil is de energietoevoer. Elk type installatie wordt gekenmerkt door voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp neemt de energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing profiteert van warmte uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type haalt energie uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem onttrekt warmte uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt samen met jouw traditionele gasgestookte CV-ketel. Een laagdrempelige manier om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de regel hebben we het over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.825 en €5.125 bij een verwarmingsmonteur uit Blesdijke (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-blesdijke

Interessante systemen:


Wat zijn de kosten van een warmtepomp (oktober 2022), en wat levert het op?

De warmtepomp is primair een prijzige installatie. Het betaalt zich wel uit, het leidt tot flink lagere energiekosten. Aan de hand van een royale subsidie haal jij een goede terugverdientijd. Een full-electric variant laat je al plaatsen voor €6400. Een hybride opstelling laat je al plaatsen voor €3500. De totaalprijs wordt bepaald door meerdere onderwerpen zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12200 – €26600Zeer efficiënt, erg duur
Water-water€13500 – €21000Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4950 – €6375Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€3850 – €6475Lage installatiekosten, buitenunit maakt geluid
Hybride€2100 – €6350Interessante prijzen

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Blesdijke verbruikt pakweg 1590 m3 gas p/jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een energiemaatschappij als Greenchoice of Vandebron. Je stroomverbruik neemt wel toe. De energiebesparing komt uit tussen de €240 tot €345. Met een hybride product gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt dus iets lager, rond de €140 op jaarbasis. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een stevig geïsoleerde woning:

Type systeemEnergiebehoefteKostenBesparing
HR-ketel1175m3€713
Buitenlucht2325kWh€471€242
Bodemwarmte1700kWh€328€385
Hybride1400 kWh + 525 M3€506€207

Actuele vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. buitenlucht, ventilatielucht of uit de bodem. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan het CV-water. De hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Blesdijke?

Helaas, niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een aantalvereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het afgiftesysteem is vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Op het moment dat je kiest voor een hybride oplossing is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze voor huizen met mechanische ventilatie. Hij wint warmte terug uit ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het apparaat werkt feitelijk samen met jouw reguliere gasgestookte HR-ketel, en komt dus in plaats van de huidige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Weststellingwerf?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is het gewoon te duur? In zo’n geval kan je profiteren van de erkende groene lening bij gemeente Weststellingwerf. Het gaat om een aantrekkelijke lening met lagere rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bekijk ook www.weststellingwerf.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Echter, normaliter kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Blesdijke. Hoe hoog dat bedrag is heeft te maken met model en vermogen van de installatie. De subsidies variëren van €575 tot maar liefst €1900. Onderzoek doen naar de oktober 2022 subsidie voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Blesdijke (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal eisen: het is een origineel en nieuw model, hij is aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergeven ze circa €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht ontvang je ong. €1825.
 • Bij systemen met een bodembron beginnen de bedragen bij ongeveer €2025.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€125, met name A++ labels).
# MerkModelKrachtSubsidie
EnersoAiWa-11 EVI Split9 KW€2200,-
TechnecoAQUATOP S08 (GW)13 KW€3100,-
Energie ESTECO300is0 KW€1250,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Een woning zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je een comfortabel klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierbij is er een handig stappenplan van de warmteservice Blesdijke aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Hierdoor verhinder je dat de warmte in huis je huis weer verlaat. Gedegen isolatie vormt de basis van een woning met 0 op de meter. Wat veel toegepast wordt is bodemisolatie en zolderisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Op het moment dat de woning geïsoleerd is, is het essentieel dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Slim ventileren draait uit op een optimaal wooncomfort zonder verlies van warmte. Wat veel toegepast wordt is ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Ruim 70% van de energie die we gebruiken kunnen we herleiden tot de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op gas is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen of amper gas, maar worden gevoed door stroom. De benodigde stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Wolvega, Sonnega, Helomavaart, Munnekeburen, Scherpenzeel, Oldeholtpade, Blesdijke, Steggerda, Noordwolde.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!