Warmtepomp Scherpenzeel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Scherpenzeel? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Dit systeem onttrekt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een efficiënte en duurzame benadering om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €250,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dit scenario krijg je een subsidie oplopend tot €2.100. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Het antwoord hangt af van diverse zaken. In het volgende kopje ontdek je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Scherpenzeel.
warmtepomp-installateur-8483

 • Geen fossiele brandstoffen
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Interessante salderingsregeling
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8483
Netnummer0561 (+31561)
Gasgebruik M31590 M3
Stroom-gebruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energiekosten€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Scherpenzeel

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet altijd eenvoudig. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere onderdelen. Wat is nu goed voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Scherpenzeel kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De monteur of loodgieter checkt grondig het verblijf en maakt een indicatie van de wensen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de leefruimte zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vraagstukken als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat zijn de kosten, en wat is de terugverdientijd?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Interesse in een zuinige en goedkope warmtepomp in Scherpenzeel? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Middels onze tool lees je eenvoudig verwarmingsinstallateurs in je woonplaats. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Hiermee worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (8483).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Onder andere type woning, hoe je woning geïsoleerd is, en stroom/gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoe kijk je prijstechnisch? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur het formulier. In 3-4 dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Dit innovatieve systeem gebruikt warmte uit grondwater, aarde of lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het verwarmingssysteem in je huis. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel gaat alleen aan wanneer de warmtevraag erg groot is.

Niet elke soort warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Veel hangt af van de manier van isoleren. Op deze pagina lees jij praktische raadgeving over de diverse warmtepompen en wat conformeert aan jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Scherpenzeel heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warme woning en water water leveren op een duurzame manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €185,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €7.000 en €12.100. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten modellen. Het onderscheid valt samen met de bron. Elke pomp wordt gekenmerkt door pluspunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem gebruikt de warmte uit de aarde voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie profiteert van warmte uit de omgevingslucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is een aanvulling op jouw “ouderwetse” CV-ketel. Een prima manier om de energiekosten terug te dringen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Doorgaans gaat het om een combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.400 en €6.975 bij een verwarmingsmonteur uit Scherpenzeel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-scherpenzeel

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is allereerst best wel prijzig. Maar het mooie is, het betekent een significant lagere energierekening. Met behulp van een zeer aantrekkelijke subsidie geniet jij van een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is al op de markt vanaf €7200. Een hybride variant koop je al vanaf €2100. De uiteindelijke investering komt tot stand door diverse zaken als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11900 – €27100Hoog rendement, hoge investering
Water-water€13100 – €20500Beste rendement
Lucht-lucht€4700 – €6550Relatief voordelig
Lucht-water€5300 – €6250Weinig onderhoud, vraagt veel stroom
Hybride€2150 – €5300Voor veel woningen interessant

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gezin met CV-ketel in Scherpenzeel gebruikt circa 1590 m3 gas p/jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een maatschappij als Greenchoice of Pure Energie. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De besparing per jaar schommelt tussen €250 tot €385. Bij hybride oplossingen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, rond de €170 jaarlijks. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# SysteemEnergiebehoefteEnergiekostenBesparing
HR-ketel1075m3€669
Buitenlucht2525kWh€462€207
Bodemwarmte1875kWh€328€341
Hybride1325 kWh + 575 M3€495€174

Vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit diverse bronnen zoals lucht of grondwater. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Scherpenzeel?

Niet alle type woningen hebben baat bij een warmtepomp. We onderscheiden enkele eisen: een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), er wordt gewerkt met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Hij is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en ga je veel minder betalen voor energie. De pomp werkt feitelijk samen met jouw huidige HR-ketel op gas, en vervangt zodoende de huidige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Weststellingwerf?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan kan je profiteren van een speciale groene lening in de regio Weststellingwerf. Het is een tijdelijke lening met een scherpe rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bezoek ook www.weststellingwerf.nl. Een andere optie is het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Echter, gewoonlijk kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Scherpenzeel. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met het type en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies variëren van €975 en lopen op tot wel €2200. Nieuwsgierig naar de subsidie in september 2022 die geldt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Scherpenzeel (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij een hybride warmtepomp (6 kW) vergoeden ze ongeveer €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergeven ze pakweg €1975.
 • Bij systemen met een bodembron starten de bedragen vanaf ong. €2450.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel profiteer je van een hoger bedrag (€150, bij het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
ESAWH13-V6+8 KW€2100,-
TechnecoAQUATOP T22H (WW)21 KW€3900,-
EnersoAW 1712 KW€2350,-

In vier stappen een gasvrije woning

Helemaal van het gas af? In een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je ook nog eens een prettig wooncomfort. Hoe werkt dit? Bijgaand is er een actueel stappenplan van de warmteservice Scherpenzeel aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Op die manier voorkom je dat gewonnen warmte niet naar buiten ontsnapt. Goed toegepaste isolatie is de basis van een energieneutraal huis. In de praktijk gaat het vaak om bodemisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Slim ventileren

  Indien de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het essentieel dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Voldoende ventileren leidt tot een comfortabel klimaat in huis zonder dat er veel energie verloren gaat. Vaak gaat het om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Duurzaam verwarmen

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken kunnen we herleiden tot de verwarming van ons huis en warm sanitair water. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede keuze. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een pelletkachel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De gevraagde stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Wolvega, Sonnega, Helomavaart, Munnekeburen, Scherpenzeel, Oldeholtpade, Blesdijke, Steggerda, Noordwolde.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!