Warmtepomp Nijeholtwolde

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Nijeholtwolde? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De pomp benut de warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een economische en verantwoorde methode om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 35% – 55% en de besparing loopt op tot €300,00, ieder jaar weer. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dat geval ontvang je een flinke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit heeft te maken met meerdere zaken. Als je iets verders scrollt vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Nijeholtwolde.
warmtepomp-installateur-8488

 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Constante verwarming
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Onderhoudsarme investering
 • Hoge subsidie

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcodegebied8488
Netnummer0561 (+31561)
Gas-gebruik M31590 M3
Stroomgebruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energiekosten€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Nijeholtwolde

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Er is keuze uit verschillende installaties. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nijeholtwolde kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter onderzoekt het huis en kan een plan opstellen. De staat van isolatie en de energievraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij punten zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is het rendement?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Zoek jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Nijeholtwolde? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Middels onze tool lees jij vandaag nog de beste installateurs uit jouw streek. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee bespaar je tot wel 40% op de kosten. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (8488).
 2. Omschrijf de woning. Zoals soort huis, de staat van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoeveel wil je uitgeven? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend het formulier. Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Dit innovatieve systeem neemt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel schakelt in wanneer als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk soort installatie past bij jouw woning en situatie. Dit wordt veroorzaakt door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Verderop vind je actuele raadgeving over beschikbare warmtepompen en wat overeenstemt met jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Nijeholtwolde kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: jullie huis verwarmen en warm water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 60% en het bespaart flink geld, tot wel €285,00 p/jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.500 en €21.200. We gaan verder in op 4 verschillende soorten systemen. Het cruciaalste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke pomp heeft weer individuele voor- en nadelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type gebruikt de energie uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem neemt de energie uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant profiteert van energie uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is actief naast jouw moderne CV-ketel op gas. Een prima manier om te besparen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Vaak heb je dan te maken met de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.050 en €5.675 bij een verwarmingsmonteur uit Nijeholtwolde (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nijeholtwolde

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is in het begin een prijzige installatie. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Geholpen door een hoge subsidie geniet je van een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is beschikbaar vanaf €5600. Een hybride opstelling kan je aanschaffen vanaf €2300. Het prijskaartje hangt af van velerlei factoren als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12600 – €23100Hoge subsidie, relatief duur
Water-water€17300 – €20400Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€3800 – €7125Redelijk betaalbaar
Lucht-water€5250 – €6450Koelende functie, buitenunit in zicht
Hybride€2250 – €6400Eenvoudig aan te sluiten

Hoe hoog is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Nijeholtwolde verbruikt ong. 1590 m3 gas p/jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een leverancier van energie als Greenchoice of Pure Energie. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De energiebesparing vinden we terug tussen de €275 tot €400. Bij hybride oplossingen blijf je altijd iets aan gas consumeren. Al met al bespaar je nog steeds, ongeveer €195 op jaarbasis. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een stevig geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiegebruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1200m3€674
Buitenlucht2600kWh€458€216
Bodemwarmte2075kWh€324€350
Hybride1300 kWh + 475 M3€492€182

Meest gestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verschillende bronnen als ventilatielucht of bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan de bestaande cv-installatie. De hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Nijeholtwolde?

Helaas, niet alle huizen zijn even interessant. Er gelden verschillende eisen: een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), er wordt gewerkt met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Op het moment dat je kiest voor het hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit beperkt het verbruik van energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het systeem wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de basis ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Weststellingwerf?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan is er de erkende groene lening bij gemeente Weststellingwerf. We hebben het over een een unieke lening met een betaalbare rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bekijk ook www.weststellingwerf.nl. Je kunt ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed om te weten, vaak kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Nijeholtwolde. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt af van model en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies variëren van €500 tot maar liefst €3100. Informeren naar de maximale subsidie in september 2022 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Nijeholtwolde (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal condities: je hebt een nieuw model gekocht, het is netjes aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) ontvang je ong. €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit krijg je pakweg €1900.
 • Voor een systeem met bodembron mag jij rekenen op minimaal zo’n €2325.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je nog eens extra terug (€100, bij het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
EuronomExoAir 10.5C8 KW€1950,-
TechnecoAQUATOP T35HR (WW)36 KW€5400,-
EnersoAW 18 EVI15 KW€2650,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval bespaar je flink op de energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en profiteer je van een prettige leefomgeving. Hoe werkt dit? Verderop komen we met een waardevol stappenplan van de warmteservice Nijeholtwolde aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Zo voorkom je dat warme lucht weer kan ontsnappen. Goede isolatie is de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Vaak gaat het om vloerisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren

  In het geval dat goede isolatie aanwezig is, is het noodzakelijk dat er genoeg wordt geventileerd. Continu ventileren mondt uit in een prettig leefklimaat zonder verspilling van energie. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Ruim 70% van het gas en stroom dat we gebruiken komt voort uit de verwarming en warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas CV-ketel is een goede keuze. De warmtepomp is populair, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Apparaten zoals een zonneboiler of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar werken met stroom. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Wolvega, Sonnega, Helomavaart, Munnekeburen, Scherpenzeel, Oldeholtpade, Blesdijke, Steggerda, Noordwolde.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!