Warmtepomp Zandhuizen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Zandhuizen? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Dit systeem maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Feitelijk dus een zuinige en duurzame oplossing om je huis te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €345,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dit scenario profiteer je van een interessante subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat ligt aan een aantal facetten. Op ons warmtepomp-portaal bekijk jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Zandhuizen.
warmtepomp-installateur-8389

 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Verkoeling in de zomer
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Eenvoudig te bedienen
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcodegebied8389
Netnummer0561 (+31561)
Gasgebruik M31590 M3
Stroom-verbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energiekosten€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Zandhuizen

Het inregelen van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Je hebt keuze uit meerdere onderdelen. Wat past bij mijn situatie? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zandhuizen heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakman of loodgieter inspecteert het verblijf en kan een plan opstellen. De manier van isoleren en de leefruimte zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor dilemma’s als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een erkende en goedkope warmtepomp in Zandhuizen? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Middels onze tool vind jij waardevolle (verwarmings)installateurs in je woonplaats. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Door te vergelijken worden de kosten een stuk lager. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (8389).
 2. Beschrijf jouw woning. Onder andere type woning, wat er aan isolatie gedaan is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. En hoe dit het met de kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een paar dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het systeem benut de energie uit bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je HR-ketel zal aanspringen op momenten dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk apparaat rendeert in jouw woning. Een belangrijk aspect is de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. In de paragraaf hierna tref je praktische gegevens over beschikbare warmtepompen en wat in lijn is met jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Zandhuizen kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm tapwater met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €260,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De totale investering ligt tussen de €3.700 en €17.600. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type installaties. Het echte verschil is waar de energie vandaan komt. Elke merk heeft relevante voordelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp gebruikt de energie uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp benut warmte uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van warmte uit de omgevingslucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp neemt de energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt slim samen met jouw traditionele CV-ketel op gas. Een goede manier om te bezuinigen op de energierekening en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Standaard heb je dan te maken met zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.175 en €5.275 bij een verwarmingsmonteur uit Zandhuizen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zandhuizen

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2023?

De warmtepomp is in het begin best wel prijzig. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Aan de hand van een hoge subsidie behaal je een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische variant laat je al plaatsen voor €6500. De zogenaamde hybride pomp kan je aanschaffen vanaf €3300. De uiteindelijke investering wordt bepaald door specifieke onderdelen als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12600 – €24600Veel besparen, hoge investering
Water-water€16900 – €24000Koelende functie
Lucht-lucht€5250 – €6925Lage aanschafprijs
Lucht-water€4800 – €6925Goedkoop, hoog energiegebruik
Hybride€2400 – €5600Ook voor bestaande bouw

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huishouden met CV-ketel in Zandhuizen gebruikt grofweg 1590 m3 gas p/jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een energieleverancier als Engie of Oxxio. Dit verbruikt wel veel stroom. De uiteindelijke besparing schommelt tussen €270 tot €300. Bij hybride systemen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing is nog steeds erg interessant, om en nabij de €160 (per jaar). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een perfect geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergiebehoefteKostenBesparingen
HR-ketel1150m3€705
Buitenlucht2475kWh€494€212
Bodemwarmte1850kWh€353€353
Hybride1525 kWh + 525 M3€529€176

Vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verschillende bronnen als lucht van buiten of aarde. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming in de woning. De energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Zandhuizen?

Helaas, niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden meerdere zaken: een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), het afgiftesysteem is laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Als het gaat om het hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit product profiteert van warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je de energienota flink reduceren. De installatie werkt samen met jouw moderne gasgestookte CV-ketel, en is een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Weststellingwerf?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, want dan kan je profiteren van de unieke groene lening bij de gemeenten Weststellingwerf. Dit is een unieke lening met verwaarloosbare rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Voor meer info zie www.weststellingwerf.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, vaak heb je recht op de ISDE-subsidie Zandhuizen. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met de energieprestatie en vermogen van het gekozen model. Subsidiebedragen beginnen bij €650 en kunnen oplopen tot €3500. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in september 2023 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Zandhuizen (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel zijn er een aantal eisen: je hebt een nieuw model gekocht, hij is in werking en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) verstrekken ze zo’n €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) moet je rekenen op plusminus €1825.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen beginnen de bedragen bij ongeveer €2450.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets meer terug (€100, bij een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
EnersoAWK-C 30 EVI27 KW€3850,-
TechnecoVulcan 28 AH (B/W)29 KW€4700,-
EmmetiEH1615DC14 KW€2700,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Helemaal van het gas af? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval dalen jouw maandelijkse energielasten fors, verminder je de uitstoot van CO2 en behaal je een aangename leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? In het volgende stukje doorloop je een waardevol stappenplan van de warmteservice Zandhuizen aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De meeste winst haal je met isoleren. Zodoende voorkom je dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn driedubbelglas en zolderisolatie.

 2. Ventileren

  Als de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het cruciaal dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goede ventilatie zorgt voor een optimaal leefklimaat zonder verlies van warmte. In de praktijk gaat het vaak om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Meer dan 65% van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar verwarmen en heet water uit de kraan. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op gas is daarom aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of zonneboiler gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar worden gevoed door elektriciteit. Deze elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Wolvega, Sonnega, Helomavaart, Munnekeburen, Scherpenzeel, Oldeholtpade, Blesdijke, Steggerda, Noordwolde.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!