Warmtepomp De Hoeve

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in De Hoeve? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De pomp onttrekt energie uit buitenlucht, grond of water. Het gaat om een zuinige en duurzame methode de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 55% en je profiteert van een besparing tot wel €220,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan kan je het laten plaatsen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit heeft te maken met meerdere randvoorwaarden. Op onze website lees jij meer info over een warmtepomp kopen in De Hoeve.
warmtepomp-installateur-8394

 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Ook in staat woning te koelen
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Royale subsidies

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode-regio8394
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomgebruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energiekosten€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in De Hoeve

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet altijd eenvoudig. Je vindt meerdere producten. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in De Hoeve kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter checkt grondig de woonruimte en kan een plan opstellen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor dilemma’s als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kost het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Behoefte aan een efficiënte en goedkope warmtepomp in De Hoeve? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door de warmtepomp-vergelijker ontdek jij eenvoudig (verwarmings)installateurs uit jouw streek. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Op die manier kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (8394).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Denk aan categorie woning, hoe je woning geïsoleerd is, en je energieconsumptie.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoe kijk je prijstechnisch? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Klik op verzenden. In 3-4 dagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Dit innovatieve systeem profiteert van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke installatie rendeert in jouw woning. Dit wordt veroorzaakt door de isolatie van je woning. Onderstaand bekijk jij bruikbare aanbevelingen met betrekking tot de soorten warmtepompen en wat schikt naar jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in De Hoeve kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem ben je vrij van aardgas. De HR ketel heeft geen functie meer: een warme woning en warm tapwater met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot daalt met 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €210,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.200 en €17.800. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten installaties. Het noemenswaardige verschil is de input van energie. Elke vorm heeft weer individuele voor- en nadelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem onttrekt energie uit het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie haalt warmte uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem haalt energie uit de lucht van buiten voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp benut warmte uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant wordt aangesloten op jouw moderne gasketel. Een voordelige oplossing om de energiekosten terug te dringen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de regel gaat dit vaak over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.225 en €4.425 bij een verwarmingsmonteur uit De Hoeve (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-de-hoeve

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het draait uit op veel minder stookkosten. Middels actuele subsidies heb je een goede terugverdientijd. Een full-electric oplossing is er vanaf €7600. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €3200. De factuur wordt getekend door diverse variabelen als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14500 – €25000Hoge subsidie, niet goedkoop
Water-water€13400 – €24900Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4300 – €7325Binnen- en buitenunit
Lucht-water€5250 – €6650Kan ook koelen, veel stroom benodigd
Hybride€2450 – €6100Goede tussenoplossing

Hoe interessant is het rendement?
Een familie met CV-ketel in De Hoeve verbruikt pakweg 1590 m3 gas p/jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een energiemaatschappij als Greenchoice of Qurrent. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De totale besparing schatten we op €275 tot €350. Bij hybride installaties gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €125 (12 maanden). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort installatieEnergiebehoefteEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1100m3€709
Buitenlucht2725kWh€482€227
Bodemwarmte1775kWh€340€369
Hybride1325 kWh + 425 M3€518€191

Populaire vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een bron als buitenlucht, ventilatielucht of uit de bodem. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in De Hoeve?

Helaas, niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Er zijn enkele vereisten: een top-isolatie (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), in het huis zitten vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze onttrekt warmte aan de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit bespaart veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Een dergelijk systeem werkt feitelijk samen met jouw reguliere HR-ketel op gas, en vervangt op die manier de basis ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Weststellingwerf?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, want dan bestaat er tegenwoordig de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Weststellingwerf. We hebben het over een een tijdelijke lening met beperkte rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bekijk ook www.weststellingwerf.nl. Een andere optie is het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Gelukkig, meestal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie De Hoeve. De omvang van de subsidie komt tot stand door het max. vermogen en energielabel van het gekozen model. De subsidies variëren van €950 tot maar liefst €2400. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming De Hoeve (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. We onderscheiden een aantal randvoorwaarden: de installatie is nieuw, hij is actief en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 kW) vergeven ze ong. €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) verstrekken ze plusminus €1975.
 • Bij de bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal plusminus €2250.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je nog eens extra terug (€200, met name A++ labels).
# MerkVariantVermogenSubsidie
EnersoAiWa-08 EVI H OUT7 KW€2000,-
TechnecoVulcan 28 AHR (B/W)29 KW€4700,-
Energie ESTECO250is0 KW€1250,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een woning zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en geniet je van een gezond wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Op warmtepomprevolutie.nl tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice De Hoeve aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De woning grondig isoleren. Belangrijk, want zo verhinder je dat de warmte naar buiten gaat. Gedegen isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan isolatie van de bodem en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Wanneer de woning goed is geïsoleerd, is het cruciaal dat er schone en frisse lucht in huis is. Permanent ventileren resulteert in een gezonde leefomgeving zonder dat er veel energie verloren gaat. Wat veel toegepast wordt is ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Ruim 70% van de totale energierekening wordt teweeggebracht door de verwarming en warm water. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan veel uitstoot en geld besparen. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar sluit je aan op stroom. Deze elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Wolvega, Sonnega, Helomavaart, Munnekeburen, Scherpenzeel, Oldeholtpade, Blesdijke, Steggerda, Noordwolde.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!