Warmtepomp Boijl

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Boijl? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie onttrekt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het betreft een relatief goedkope en ecologische methode om uw woning en tapwater te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 25% – 50% en je bespaart al snel €325,00 p/jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In dit scenario kan je het laten plaatsen met een interessante subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Hieraan ten grondslag liggen een aantal factoren. In het volgende kopje lees jij praktische info over een warmtepomp kopen in Boijl.
warmtepomp-installateur-8392

 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Klaar voor de toekomst
 • Een zeer hoog rendement
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode-regio8392
Netnummer0561 (+31561)
Gas-verbruik M31590 M3
Stroom-gebruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energiekosten€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Boijl

Een warmtepomp goed installeren doe je niet zomaar even. Er bestaan velerlei versies. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Boijl biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De monteur of loodgieter bestudeert jouw huis en biedt advies op maat. Hoe je woning geïsoleerd is, en de omvang van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vraagstukken als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de investering, en wat is het rendement?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Wil jij een erkende en goedkope warmtepomp in Boijl? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met behulp van onze vergelijker doorzoek jij eenvoudig verwarmingsinstallateurs uit de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je enorm. Hoe werkt dit?

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (8392).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Denk aan categorie huis, aangebrachte isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoeveel wil je uitgeven? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Rond het formulier af. Binnen een week volgen de betreffende offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Dit innovatieve systeem profiteert van energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en de warmtewisselaar brengt dit over op het CV-water. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je CV-ketel start met werken op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke oplossing kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als de mate van isolatie. In het volgende stukje ontdek je waardevolle raadgeving aangaande populaire warmtepompen en wat past bij jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Boijl heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing ben je vrij van aardgas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: je woning verwarmen en warm water om te douchen en wassen waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 reductie kan oplopen tot 50% en je bespaart al snel €285,00, ieder jaar weer. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €4.400 en €14.700. We differentiëren vier verschillende soorten systemen. Het duidelijkste verschil is de energiebron. Elke vorm heeft relevante kenmerken, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem profiteert van energie uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp profiteert van warmte uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp onttrekt energie uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing sluit je aan op jouw traditionele gasketel. Een betaalbare manier om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de basis hebben we het over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.425 en €5.100 bij een verwarmingsmonteur uit Boijl (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-boijl

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Zo’n warmtepomp is primair beslist niet goedkoop. Het betaalt zich wel uit, het betekent een fors lagere energierekening. Met behulp van ISDE subsidie heb jij een aantrekkelijke terugverdientijd. 0koop je al vanaf €6300. Een hybride systeem is al op de markt vanaf €2200. De uiteindelijke rekening hangt af van velerlei facetten als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10300 – €26700Veel vermogen, hoge investering
Water-water€14700 – €23400Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€3800 – €6725Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€5050 – €6325Goedkoop, veel stroom benodigd
Hybride€2050 – €6000Iedereen kan hier van profiteren

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Boijl verbruikt om en nabij 1590 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een aanbieder van gas en stroom als Budget Energie of Qurrent. Dit verbruikt wel veel stroom. De potentiële besparing schommelt tussen €245 tot €380. Met een hybride systeem behoud je jouw gasaansluiting. Al met al bespaar je nog steeds, om en nabij de €180 per jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd baserend op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# SysteemEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1150m3€707
Buitenlucht2575kWh€467€240
Bodemwarmte1875kWh€325€382
Hybride1425 kWh + 375 M3€502€205

Actuele vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verschillende bronnen als lucht van buiten of bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming in de woning. De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Boijl?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren meerdere vereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het afgiftesysteem is vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van een hybride variant is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit product maakt gebruik van de warme ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit beperkt het verbruik van energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het systeem is een aanvulling op jouw normale gasketel, en is dus meteen het alternatief voor de huidige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Weststellingwerf?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Dan is er een optie voor de erkende groene lening in de gemeente Weststellingwerf. Het is een aantrekkelijke lening met een betaalbare rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Ga ook naar www.weststellingwerf.nl. Mogelijk ook interessant: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, in de regel heb je recht op de ISDE-subsidie Boijl. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt af van het type en het vermogen van het artikel. De subsidies fluctueren tussen de €850 tot maar liefst €2850. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in oktober 2022 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Boijl (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal regels: het is een origineel en nieuw model, hij is aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) krijg je om en nabij €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit ontvang je ong. €1625.
 • Bij de grotere bodembron installaties start de tegemoetkoming bij om en nabij €2475.
 • Voor een zuinige pomp profiteer je van een hoger bedrag (€300, bij een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
EnersoAWK-C 47 EVI41 KW€5250,-
TechnecoVulcan 43 AH (B/W)44 KW€6200,-
Energie ESTSB16plus30013 KW€2600,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en behaal je een aangenaam binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand doorloop je een waardevol stappenplan van de warmteservice Boijl aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Belangrijk, want zo mag je ervan uitgaan dat de warmte weer kan ontsnappen. Goede isolatie is het fundament van een woning met 0 op de meter. Voorbeelden zijn triple glas en zolderisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Als de isolatie gedaan is, is het belangrijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Ventileren draait uit op een prettig leefklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Meer dan 65% van de energie die we gebruiken vloeit voort uit onze verwarming en het aanmaken van warm water. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een pelletkachel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. De stroom die hiervoor nodig is kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Wolvega, Sonnega, Helomavaart, Munnekeburen, Scherpenzeel, Oldeholtpade, Blesdijke, Steggerda, Noordwolde.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!