Warmtepomp De Blesse

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in De Blesse? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het apparaat onttrekt energie uit grondwater, aarde of lucht. Het is een relatief goedkope en milieuvriendelijke manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €340,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan heb je recht op een flinke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van een aantal verschillende factoren. Op onze website tref jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in De Blesse.
warmtepomp-installateur-8397

 • Profiteer van de warmte uit de omgeving
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Klaar voor de toekomst
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Snel terugverdiend

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode-regio8397
Netnummer0561 (+31561)
Gasgebruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in De Blesse

Het plaatsen van de warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Je hebt keuze uit allerlei systemen. Wat is nu goed voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in De Blesse biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De specialist of loodgieter checkt grondig het verblijf en biedt advies op maat. De mate van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Wil jij een zuinige en goedkope warmtepomp in De Blesse? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Gebruikmakend van onze website check je zonder problemen leveranciers en installateurs uit de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Door te vergelijken bespaar je enorm. Hoe werkt dit?

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (8397).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Aspecten als soort huis, hoe je woning geïsoleerd is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Naar welke tarieven kijk je? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Klik op verzenden. Binnen 5 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het apparaat haalt warmte uit lucht, bodem of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming in de woning. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt wanneer het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk apparaat kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is leeftijd woning, isolatiewaarden. In de volgende paragraaf doorzoek je actuele details ten aanzien van populaire warmtepompen en wat conformeert aan jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in De Blesse kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Het is een vervangen voor de HR-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en water water leveren met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €285,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.800 en €21.300. We noemen hieronder 4 verschillende type systemen. Het noemenswaardige verschil zit hem in de bron. Elk apparaat heeft zijn eigen pluspunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant benut warmte van het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem neemt de warmte uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie gebruikt de energie uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt samen met jouw moderne gasgestookte CV-ketel. Een prima manier om te bezuinigen op de energierekening waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Standaard slaat dit op de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.225 en €6.550 bij een verwarmingsmonteur uit De Blesse (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-de-blesse

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is initieel een prijzige installatie. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je krijgt te maken met lagere maandlasten door een lagere energienota. Met behulp van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs realiseer jij een snelle terugverdientijd. Een full-electric systeem is beschikbaar vanaf €7000. Een hybride opstelling kan je laten installeren voor €3400. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. verschillende factoren als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10100 – €26600Zeer efficiënt, prijzig
Water-water€17700 – €23200Kan ook koelen
Lucht-lucht€3550 – €7025Niet de duurste oplossing
Lucht-water€3800 – €7500Goedkope installatie, vraagt veel stroom
Hybride€2400 – €6750Geschikt voor bestaande bouw

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huishouden met CV-ketel in De Blesse gebruikt circa 1590 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de nota van een maatschappij als Greenchoice of Powerpeers. Je verbruikt wel meer stroom. De maximale besparing fluctueert tussen de €245 tot €355. Bij hybride oplossingen behoud je jouw gasaansluiting. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, plusminus €155 jaarlijks. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# InstallatieEnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1225m3€712
Buitenlucht2450kWh€463€249
Bodemwarmte1675kWh€320€392
Hybride1475 kWh + 550 M3€498€214

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als omgevingslucht of uit de bodem. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in De Blesse?

Niet alle soorten woningen renderen met een warmtepomp. We hanteren enkele van deze zaken: een top-isolatie (recent gebouwde huis voldoet), in het huis zitten radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Bij een keuze voor een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en kan je de energienota flink reduceren. Hij sluit je aan op jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en vervangt de reguliere ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Weststellingwerf?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je het nu niet betalen? Dan kan jij gebruik maken van een speciale groene lening via de gemeente Weststellingwerf. Het gaat om een speciaal soort lening met aanlokkelijke rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bekijk ook www.weststellingwerf.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de huur of lease van zo’n installatie.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Gelukkig, meestal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie De Blesse. De omvang van de subsidie hangt af van energielabel en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidiebedragen schommelen tussen €800 tot plusminus €2550. Benieuwd naar de actuele subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming De Blesse (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er gelden een aantal voorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, hij is in werking en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) verstrekken ze ong. €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht ontvang je ongeveer €1750.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen start de tegemoetkoming bij om en nabij €2250.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€200, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
EnersoAiWa-11 EVI H OUT9 KW€2200,-
TechnecoAQUATOP S06 (GW)11 KW€2900,-
Energie ESTECO300i0 KW€1250,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en krijg je een gezond wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hieronder kan je aan de slag met een praktisch stappenplan van de warmteservice De Blesse aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Hiermee voorkom je dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Grondige isolatie vormt de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Je kunt denken aan spouwmuurisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren

  Op het moment dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het cruciaal dat er genoeg wordt geventileerd. Continu ventileren zorgt voor een aangenaam leefklimaat zonder energieverspilling. In de praktijk gaat het vaak om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Om en nabij de 75% van de energie die we gebruiken wordt veroorzaakt door de verwarming en heet water uit de kraan. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar wel stroom. De gevraagde stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Wolvega, Sonnega, Helomavaart, Munnekeburen, Scherpenzeel, Oldeholtpade, Blesdijke, Steggerda, Noordwolde.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!