Warmtepomp Steggerda

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Steggerda? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De pomp neemt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het gaat om een relatief goedkope en duurzame wijze om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €335,00, elk jaar opnieuw. Kies je nú voor een warmtepomp? In zo’n geval profiteer je van een subsidie oplopend tot €2.100. Werkt het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat wordt bepaald door verscheidene factoren. Verderop tref jij meer info over een warmtepomp kopen in Steggerda.
warmtepomp-installateur-8395

 • Minder impact op het milieu
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Snel terugverdiend

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode-regio8395
Netnummer0561 (+31561)
Gasgebruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energiekosten€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Steggerda

Het inregelen van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. We hebben te maken met verscheidene toepassingen. Wat is nu goed voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Steggerda kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De specialist of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis of kantoor en voorziet je van verdere info. De mate van isolatie en de omvang van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor dilemma’s als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wat bespaar ik per jaar?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Zoek jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Steggerda? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met behulp van deze website lees je in een zeer korte periode de beste installateurs in je woonplaats. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee bespaar je tot wel 40% op de kosten. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (8395).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Feiten zoals categorie huis, de staat van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp onttrekt warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het CV-water. Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel gaat alleen aan als er sprake is van piekbelasting.

Niet elke installatie rendeert in jouw woning. Dit heeft te maken met de staat van isolatie. Onderstaand doorzoek je bruikbare raadgeving aangaande beschikbare warmtepompen en wat strookt met jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Steggerda kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem heb je geen gas meer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warme woning en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €310,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.400 en €20.400. We onderscheiden grofweg vier verschillende type systemen. Het voornaamste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke leverancier heeft relevante pluspunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing onttrekt energie uit het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant profiteert van warmte uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie benut energie uit de omgevingslucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp benut energie uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende oplossing om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Standaard slaat dit op de combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.150 en €6.200 bij een verwarmingsmonteur uit Steggerda (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-steggerda

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Dat is niet voor niets, je krijgt te maken met lagere maandlasten door een lagere energienota. Door middel van de huidige subsidies haal je een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrisch model koop je al vanaf €8000. De hybride warmtepomp koop je al vanaf €3100. De uiteindelijke kostprijs wordt gecalculeerd door meerdere factoren als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14100 – €25000Hoog rendement, lange terugverdientijd
Water-water€13200 – €20700Altijd constante temp.
Lucht-lucht€5400 – €6900Buiten- en binnenunit
Lucht-water€3850 – €7450Goedkope installatie, hoog energiegebruik
Hybride€2850 – €6500Snelle terugverdientijd

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een woning met CV-ketel in Steggerda gebruikt plusminus 1590 m3 gas p/jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de maandelijkse rekening van een maatschappij als Eneco of Qurrent. Je verbruikt wel meer stroom. De jaarlijkse besparing ligt tussen de €225 tot €395. Met een hybride product behoud je jouw gasaansluiting. De gemiddelde besparing is iets minder, rond de €180 (12 maanden). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd baserend op een uitstekend geïsoleerde woning:

Type systeemEnergievraagEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1225m3€710
Buitenlucht2475kWh€490€220
Bodemwarmte1875kWh€348€362
Hybride1325 kWh + 375 M3€525€185

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht van buiten of grondwater. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming in de woning. De energie is ook toe te passen op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Steggerda?

Niet alle gebouwen en huizen renderen met een warmtepomp. We noemen een aantalvereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het afgiftesysteem is speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Het wint warmte terug uit ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en reken je af met de hoge energierekening. De pomp werkt samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel, en vervangt op die manier de reguliere ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Weststellingwerf?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Wacht niet te lang, want dan kan je kiezen voor een speciale groene lening van je gemeente Weststellingwerf. We hebben het over een een speciale lening met aanlokkelijke rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. De voorwaarden vind je op www.weststellingwerf.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, vaak heb je recht op de ISDE-subsidie Steggerda. Hoe hoog dat bedrag is heeft te maken met de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. De subsidies beginnen bij circa €750 tot gemiddeld €3100. Interesse naar de september 2022 subsidie voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Steggerda (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel zijn er een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) ontvang je circa €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht krijg je pakweg €1775.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf plusminus €2200.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je nog eens extra terug (€275, met name A++ labels).
# MerkTypePowerSubsidie
EnersoAiWa-08 EVI Split7 KW€2000,-
TechnecoVulcan 35 AHR (B/W)37 KW€5500,-
Energie ESTECO250isx0 KW€1250,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, stoot je minder CO-2 uiten heb je een prettig leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Verderop bieden we een handig stappenplan van de warmteservice Steggerda aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Op die manier weet je zeker dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Een solide isolatie is de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Vaak gaat het om dakisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren

  Indien de isolatie gedaan is, is het van wezenlijk belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Voldoende ventileren resulteert in een optimaal binnenklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Grote winst valt te behalen met een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Meer dan 65% van de maandelijkse energienota heeft te maken met de centrale verwarming en het aanmaken van warm water. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen of amper gas, maar werken op basis van stroom. De stroom die het gebruikt kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Wolvega, Sonnega, Helomavaart, Munnekeburen, Scherpenzeel, Oldeholtpade, Blesdijke, Steggerda, Noordwolde.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!