Warmtepomp Munnekeburen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Munnekeburen? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het apparaat benut de energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een zuinige en verantwoorde wijze de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 40% – 60% en de besparing loopt op tot €310,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Dan kan je het aanschaffen met een royale subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat ligt aan meerdere aspecten. Op onze website tref jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Munnekeburen.
warmtepomp-installateur-8485

 • Zet het milieu op 1
 • Verwarmen en koelen
 • Veel keuze in leveranciers
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Hoog rendement

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8485
Netnummer0561 (+31561)
Gasgebruik M31590 M3
Stroom-verbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energiekosten€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Munnekeburen

Het inregelen van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Het aanbod omslaat diverse versies. Wat is nu goed voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Munnekeburen kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De installateur of loodgieter bekijkt jouw woning en bespreekt de details met je. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energievraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor issues zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is de terugverdientijd?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Behoefte aan een professionele goedkope warmtepomp in Munnekeburen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Via onze vergelijker check je waardevolle de beste installateurs uit jouw streek. Zet alle offertes op een rijtje. Handig, want zo bespaar je enorm. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (8485).
 2. Omschrijf de woning. Onder andere categorie woning, hoe je woning geïsoleerd is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Geef uw voorkeuren door. Naar welke tarieven kijk je? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Klik op verzenden. Binnen een week volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De pomp benut de energie uit lucht, bodem of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De gasketel werkt alleen in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk type warmtepomp kan altijd worden ingezet. Veel hangt af van hoe je woning geïsoleerd is. In de volgende paragraaf vind je bruikbare raadgeving inzake actuele warmtepompen en wat past bij jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Munnekeburen kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: radiatoren / vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot daalt met 25% – 50% en je bespaart al snel €265,00, elk jaar opnieuw. Dit werkt volledig op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.400 en €17.300. We gaan verder in op 4 verschillende soorten systemen. Het belangrijkste verschil is de energietoevoer. Elk systeem wordt gekenmerkt door kenmerken, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem neemt de warmte uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem neemt de warmte uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant neemt de warmte uit de buitenlucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem onttrekt energie uit de buitenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp sluit je aan op jouw traditionele CV-ketel. Een betaalbare oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de basis beslaat dit de combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.325 en €6.300 bij een verwarmingsmonteur uit Munnekeburen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-munnekeburen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is eerst even een forse investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je realiseert een fors lagere energierekening. Door middel van interessante subsidies heb je een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je laten installeren voor €7500. De zogenaamde hybride pomp kan je laten installeren voor €2400. De uiteindelijke rekening wordt getekend door allerlei aspecten als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10000 – €23200Hoog rendement, niet goedkoop
Water-water€14900 – €22600Ook koelende functie
Lucht-lucht€4900 – €7050Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4250 – €6700Aansluitbaar op CV, veel stroomverbruik
Hybride€2025 – €6000Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een familie met CV-ketel in Munnekeburen consumeert om en nabij 1590 m3 gas p/jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een energie aanbieder als Budget Energie of Powerpeers. Je stroomverbruik neemt wel toe. De besparing per jaar fluctueert tussen de €255 tot €370. Met een hybride systeem gaat het gasverbruik niet naar 0. Al met al bespaar je nog steeds, gemiddeld €145 (12 maanden). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een degelijk geïsoleerde woning:

# SysteemEnergieverbruikOnkostenBesparing
HR-ketel1000m3€671
Buitenlucht2325kWh€436€235
Bodemwarmte1800kWh€302€369
Hybride1400 kWh + 350 M3€470€201

Veelgestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit diverse bronnen zoals lucht van buiten of bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan het CV-water. De warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Munnekeburen?

Niet alle gebouwen en huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden verschillende vereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je gaat voor een hybride variant is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit onttrekt warmte aan de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo bespaar je veel energie en kan je de energienota flink reduceren. De installatie sluit je aan op jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel, en vervangt de reguliere ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Weststellingwerf?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is het gewoon te duur? In zo’n geval kan je kiezen voor de erkende groene lening in de gemeente Weststellingwerf. Het gaat om een unieke lening met een lage rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Check ook www.weststellingwerf.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een forse investering. Echter, normaal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Munnekeburen. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt sterk af van zaken als het max. vermogen en energielabel van het systeem. De subsidies starten vanaf €950 tot ongeveer €2900. Informeren naar de hoogte van de subsidie in september 2022 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Munnekeburen (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er gelden een aantal condities: je hebt een nieuw model gekocht, hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) moet je rekenen op ong. €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht heb je recht op ong. €1975.
 • Bij de bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal grofweg €2025.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ligt het bedrag nog weer wat hoger (€175, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
ESAWH11-V5+ (AVH-11V1DE-II)7 KW€2000,-
TechnecoAQUATOP T28H (WW)27 KW€4500,-
EnersoAwi 16 EVI15 KW€2800,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Bij een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en krijg je een gezond klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? In het volgende stukje bieden we een waardevol stappenplan van de warmteservice Munnekeburen aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De woning grondig isoleren. Zo voorkom je dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Degelijke isolatie is het startpunt voor een duurzaam huis. Populaire vormen zijn triple glas en kruipruimte isolatie.

 2. Voldoende ventileren

  In het geval dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het belangrijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Een juiste ventilatie is belangrijk voor een optimaal klimaat in huis zonder warmteverspilling. Vaak gaat het om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Zo’n 75% van ons energieverbruik heeft te maken met verwarmen en het genereren van warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel is daarom aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. Deze stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Wolvega, Sonnega, Helomavaart, Munnekeburen, Scherpenzeel, Oldeholtpade, Blesdijke, Steggerda, Noordwolde.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!