Warmtepomp Slijkenburg

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Slijkenburg? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het systeem onttrekt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Feitelijk dus een voordelige en verantwoorde methode om uw woning en tapwater te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 30% – 55% en je bespaart al snel €210,00, ieder jaar weer. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dit scenario ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van verscheidene factoren. Verderop ontdek jij verdere details over een warmtepomp kopen in Slijkenburg.
warmtepomp-installateur-8489

 • Verantwoorde investering
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessante salderingsregeling
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8489
Netnummer0527 (+31527)
Gasgebruik M31590 M3
Stroom-gebruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Slijkenburg

Het laten installeren van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Je kan kiezen uit velerlei systemen. Wat is nu goed voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Slijkenburg kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De aanbieder of loodgieter analyseert het verblijf en bespreekt de details met je. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energieconsumptie spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kost het, en wat is het rendement?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Slijkenburg? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door warmtepomprevolutie.nl tref jij in korte tijd verwarmingsinstallateurs uit de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (8489).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Onder andere categorie woning, mate van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 4-5 dagen volgt er een transparante offerte.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De warmtepomp haalt energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel schakelt in op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk apparaat kan altijd worden ingezet. Veel hangt af van hoe je woning geïsoleerd is. Hieronder ontdek jij toepasbare raadgeving omtrent beschikbare warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Slijkenburg kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een aangenaam warm huis en warm water om te douchen en wassen met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €310,00 p/jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijs ligt tussen de €5.100 en €15.400. We differentiëren 4 verschillende type producten. Het noemenswaardige verschil heeft te maken met de bron. Elke merk heeft weer individuele kenmerken, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing gebruikt de energie uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type onttrekt energie uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van binnen en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt slim samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas. Een goede manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de regel slaat dit op de mix van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.850 en €4.400 bij een verwarmingsmonteur uit Slijkenburg (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-slijkenburg

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Zo’n warmtepomp is allereerst een prijzige installatie. Het betaalt zich wel uit, het draait uit op flink lagere energiekosten. Aan de hand van een flinke subsidie haal je een interessante terugverdientijd. Een full-electric oplossing is er vanaf €6000. De zogenaamde hybride pomp is beschikbaar vanaf €2900. De uiteindelijke rekening kan men berekenen met specifieke onderwerpen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11300 – €27600Zeer efficiënt, relatief duur
Water-water€14000 – €20200Kan ook koelen
Lucht-lucht€5350 – €7250Werkt ook als een airco
Lucht-water€4900 – €7025Krachtige oplossing, veel elektriciteit nodig
Hybride€2550 – €6700Hoge subsidie

Wat is de hoogte van het rendement?
Een familie met CV-ketel in Slijkenburg gebruikt circa 1590 m3 gas op jaarbasis. Via een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een leverancier als Greenchoice of Qurrent. Dit verbruikt wel veel stroom. De totale besparing fluctueert tussen de €275 tot €325. Bij hybride systemen behoud je jouw gasaansluiting. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ongeveer €195 op jaarbasis. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een hoge isolatiewaarde:

Type systeemEnergiebehoeftePrijzenBesparing
HR-ketel1075m3€675
Buitenlucht2800kWh€466€209
Bodemwarmte1675kWh€331€344
Hybride1375 kWh + 350 M3€500€176

Populaire vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een bron als omgevingslucht of uit de grond. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Slijkenburg?

Helaas, niet alle woningen renderen met een warmtepomp. We hanteren verschillende vereisten: een hoge isolatiewaarde (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je beschikt over radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit profiteert van warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Dit systeem werkt feitelijk samen met jouw normale gasketel, en is eigenlijk een vervanger voor de basis ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Weststellingwerf?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Wacht niet te lang, want dan kan je profiteren van de interessante groene lening via de gemeente Weststellingwerf. Het gaat om een speciale lening met aanlokkelijke rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. De voorwaarden vind je op www.weststellingwerf.nl. Een ander alternatief: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Vergeet niet, meestal heb je recht op de ISDE-subsidie Slijkenburg. De hoogte van dit bedrag heeft te maken met het type en het vermogen van het gekozen model. De subsidies fluctueren tussen de €600 tot plusminus €3900. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in oktober 2022 krijgt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Slijkenburg (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal condities: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 kW) vergoeden ze circa €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) heb je recht op circa €1825.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen begint het subsidiebedrag bij circa €2325.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ligt het bedrag nog weer wat hoger (€100, met name A++ labels).
# MerkModelVermogenSubsidie
EuronomExoAir 1612 KW€2350,-
TechnecoAQUATOP T43H (WW)43 KW€6100,-
EnersoAW 23 EVI19 KW€3050,-

In vier stappen een gasvrij huis

Geen gas meer verbruiken? Bij een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en profiteer je van een comfortabel wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hieronder is er een actueel stappenplan van de warmteservice Slijkenburg aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Belangrijk, want zo verhinder je dat de warmte in huis binnenshuis blijft. Gedegen isolatie is een goede uitgangspositie voor een energieneutraal huis. Je kunt denken aan isolatie van het dak en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Indien de woning goed is geïsoleerd, is het van wezenlijk belang dat er genoeg wordt geventileerd. Continu ventileren resulteert in een prettig leefklimaat zonder veel energieverlies. Wat veel toegepast wordt is een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Bijna 80% van het energiegebruik kunnen we terugbrengen naar de CV-installatie en warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gas CV-ketel is daarom aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of pelletkachel werken niet op basis van gas, maar wel stroom. Deze stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Wolvega, Sonnega, Helomavaart, Munnekeburen, Scherpenzeel, Oldeholtpade, Blesdijke, Steggerda, Noordwolde.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!