Warmtepomp Nijetrijne

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Nijetrijne? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Hij maakt slim gebruik van warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. We hebben het over een een voordelige en milieuvriendelijke manier om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en de potentiële besparing ligt op €310,00 p/jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dat geval heb je recht op een royale subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type past bij mijn woning? Dit is afhankelijk van verscheidene aspecten. Op deze pagina check je meer info over een warmtepomp kopen in Nijetrijne.
warmtepomp-installateur-8481

 • Profiteer van de warmte uit de omgeving
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Het verwarmen van morgen
 • Onderhoudsarme investering
 • Lagere energierekening

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode-regio8481
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroom-gebruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energiekosten€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Nijetrijne

Het inregelen van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Er zijn verschillende versies. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nijetrijne kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De expert of loodgieter analyseert uitvoerig jouw woning en ontwikkeld een voorstel. De mate van isolatie en de grootte van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor punten zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Behoefte aan een goede en goedkope warmtepomp in Nijetrijne? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Aan de hand van onze vergelijker ontdek jij snel de beste installateurs die actief zijn in jouw regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zodoende kan je fors bezuinigen op de investering. Dit werkt als volgt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (8481).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Feiten zoals soort woning, mate van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien het formulier in. Na 3-4 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het systeem haalt warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je HR-ketel zal aanspringen zodra de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke oplossing is geschikt voor elke situatie. Dit hangt af van aspecten als leeftijd woning, isolatiewaarden. Hieronder lees jij bruikbare toelichtingen ten aanzien van de diverse warmtepompen en wat conformeert aan jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Nijetrijne heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: radiatoren / vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 uitstoot daalt met 50% en je profiteert van een besparing tot wel €220,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €7.000 en €24.800. We noemen hieronder vier verschillende soorten modellen. Het onderscheid heeft te maken met de bron. Elke leverancier heeft zijn eigen plus- en minpunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem neemt de energie uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp profiteert van warmte uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van warmte uit de omgevingslucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing haalt energie uit de buitenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt feitelijk samen met jouw reguliere HR-ketel. Een betaalbare manier om maandelijkse lasten te verminderen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Doorgaans hebben we het over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.050 en €7.100 bij een verwarmingsmonteur uit Nijetrijne (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nijetrijne

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

De warmtepomp is in het begin best wel prijzig. Maar, het mondt uit in een fors lagere energierekening. Dankzij een hoge subsidie behaal jij een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant koop je al vanaf €7500. Een hybride systeem laat je al plaatsen voor €2200. De uiteindelijke investering komt tot stand door specifieke zaken als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13400 – €23600Geen buitenunit, relatief duur
Water-water€15300 – €22800Kan ook koelen
Lucht-lucht€4400 – €6150Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4100 – €7175Goedkoop, verbruikt veel stroom
Hybride€2050 – €5700Voor praktische elke woning

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Nijetrijne gebruikt plusminus 1590 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een maatschappij als Greenchoice of NLE. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De totale besparing ligt tussen de €210 tot €320. Bij een hybride installatie blijf je wel iets gas gebruiken. Al met al bespaar je nog steeds, plusminus €125 (per jaar). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een uitstekend geïsoleerde woning:

# SysteemEnergieverbruikKostenBesparingen
HR-ketel1075m3€667
Buitenlucht2575kWh€447€220
Bodemwarmte1900kWh€313€354
Hybride1600 kWh + 525 M3€480€187

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. buitenlucht, ventilatielucht of aarde. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan het koude water uit de cv-installatie. Deze warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Nijetrijne?

Niet alle soorten woningen hebben baat bij een warmtepomp. We hanteren verschillende vereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (of bereid tot verbouwen), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride oplossing is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit gebruikt de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit bespaart veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Het apparaat werkt slim samen met jouw huidige CV-ketel, en is een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Weststellingwerf?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan hebben we de duurzame groene lening via jouw gemeente Weststellingwerf. Kort gezegd een interessante lening met verwaarloosbare rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Voor meer info zie www.weststellingwerf.nl. Een andere optie is de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed om te weten, normaal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Nijetrijne. De hoogte van dit bedrag wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van het product. De subsidies beginnen bij circa €850 tot gemiddeld €3200. Benieuwd naar de huidige subsidie in oktober 2022 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Nijetrijne (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er gelden een aantal randvoorwaarden: het is een origineel en nieuw model, het is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 kW) vergeven ze zo’n €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergeven ze ong. €1825.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf pakweg €2100.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je nog eens extra terug (€300, met name A++ labels).
# MerkVariantPowerSubsidie
ESAWH11-V5 (AVH-30V1DE)6 KW€1750,-
TechnecoVulcan 35 AHR (W/W)49 KW€6700,-
EnersoAW 118 KW€1950,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je ook nog eens een prettig binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? In het volgende stukje is er een handig stappenplan van de warmteservice Nijetrijne aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Hiermee mag je ervan uitgaan dat de warmte in de woning de woning ontglipt. Goed toegepaste isolatie is de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Vaak gaat het om triple glas en zolderisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Indien de woning goed is geïsoleerd, is het nodig dat de woning constant geventileerd wordt. Voldoende ventileren draait uit op een comfortabel binnenklimaat zonder energieverspilling. Grote winst valt te behalen met ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Om en nabij de 75% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt veroorzaakt door de verwarming en het aanmaken van warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De elektra die het gebruikt kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Wolvega, Sonnega, Helomavaart, Munnekeburen, Scherpenzeel, Oldeholtpade, Blesdijke, Steggerda, Noordwolde.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!