Warmtepomp Noordwolde

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Noordwolde? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Deze installatie benut de energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Dit is een efficiënte en duurzame oplossing voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €335,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In zo’n geval heb je recht op een flinke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat wordt bepaald door verscheidene variabelen. Hierna ontdek jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Noordwolde.
warmtepomp-installateur-8391

 • Groene investering
 • Ook koelen is mogelijk
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Weinig storingen
 • Lagere energierekening

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcodegebied8391
Netnummer0561 (+31561)
Gas-verbruik M31590 M3
Stroom-verbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energiekosten€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Noordwolde

Een installatie van een warmtepomp is een complex proces. Je vindt tal van producten. Maar welk model past bij onze woning? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Noordwolde biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter inspecteert de woning en voorziet je van verdere info. Wat er aan isolatie gedaan is en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is het rendement?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Behoefte aan een professionele goedkope warmtepomp in Noordwolde? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Met behulp van onze website bekijk je snel erkende installateurs in jouw omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zodoende bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit werkt als volgt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (8391).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Voorbeelden zijn soort woning, mate van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een week krijg je de offerte per mail.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het systeem benut de warmte uit de bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het verwarmingssysteem in je huis. Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De gasketel werkt alleen zodra er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke oplossing is interessant voor jouw huis. Dit hangt af van aspecten als bouwjaar en isolatie. Hierna lees je bruikbare info omtrent actuele warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Noordwolde kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warm huis en warm tapwater op een duurzame manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €210,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kostprijs schommelt tussen de €4.500 en €19.000. We spreken over vier verschillende soorten systemen. Het noemenswaardige verschil is de energiebron. Elke installatie heeft zijn eigen kenmerken, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem benut energie uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant haalt warmte uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing onttrekt energie uit de omgevingslucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp neemt de energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt samen met jouw moderne gasketel. Een laagdrempelige oplossing om de energierekening te reduceren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Vaak gaat het om een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.825 en €5.550 bij een verwarmingsmonteur uit Noordwolde (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-noordwolde

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Zo’n warmtepomp is eerst even een flinke kostenpost. Maar het mooie is, het mondt uit in een fors lagere energierekening. Door gebruik te maken van lucratieve subsidies realiseer je een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is beschikbaar vanaf €6000. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €1900. De totaalprijs wordt mede bepaald door velerlei onderdelen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11900 – €25700Passief koelen, lange terugverdientijd
Water-water€15100 – €24600Op basis van grondwater
Lucht-lucht€5250 – €6150Buiten- en binnenunit
Lucht-water€5250 – €6400Goedkoop, veel stroomverbruik
Hybride€2675 – €6400Simpele oplossing voor thuis

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Noordwolde consumeert om en nabij 1590 m3 gas op jaarbasis. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energienota van een leverancier als Budget Energie of Powerpeers. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De uiteindelijke besparing vinden we terug tussen de €235 tot €315. Bij hybride oplossingen behoud je jouw gasaansluiting. Al met al bespaar je nog steeds, om en nabij de €135 jaarlijks. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een perfect geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergieverbruikKostenBesparing
HR-ketel1150m3€706
Buitenlucht2350kWh€459€247
Bodemwarmte2050kWh€318€388
Hybride1575 kWh + 575 M3€494€212

Populaire vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. buitenlucht, ventilatielucht of aarde. De warmtewisselaar draagt warmte over aan afgiftesysteem in de woning. De hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Noordwolde?

Niet alle type woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We hanteren meerdere mitsen en maren: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning bevat vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. In het geval van een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze voor huizen met mechanische ventilatie. Het gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je de energienota flink reduceren. Dit systeem werkt slim samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel, en is een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Weststellingwerf?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? In zo’n geval hebben we de erkende groene lening in de regio Weststellingwerf. Het is een tijdelijke lening met een betaalbare rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Zie ook www.weststellingwerf.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Vergeet niet, in de regel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Noordwolde. De hoogte van de tegemoetkoming komt tot stand door het max. vermogen en energielabel van het artikel. De subsidies variëren van €800 tot gemiddeld €1700. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in oktober 2022 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Noordwolde (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal regels: het is een origineel en nieuw model, hij is in werking en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) heb je recht op circa €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze om en nabij €1600.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen kan je uitgaan van minimaal ong. €2375.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ligt het bedrag nog weer wat hoger (€275, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
EnersoAWK-C 40 EVI35 KW€4650,-
TechnecoVulcan 35 AH (B/W)37 KW€5500,-
EnecoSolo Warmtewinner2 KW€1500,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Zonder gas verwarmen? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, daalt de CO2 uitstoot met de helft en heb je een optimale leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Noordwolde aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Zo mag je ervan uitgaan dat de warmte in huis je huis weer verlaat. Een solide isolatie is het fundament van een nul-op-de-meterwoning. In de praktijk gaat het vaak om driedubbelglas en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Indien de isolatie gedaan is, is het nodig dat er schone en frisse lucht in huis is. Permanent ventileren mondt uit in een comfortabel wooncomfort zonder dat er veel energie verloren gaat. Je kunt denken aan een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Bijna 80% van het gas en stroom dat we gebruiken vloeit voort uit de CV-installatie en warm sanitair water. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede keuze. De warmtepomp is populair, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een biomassaketel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De elektra die hiervoor nodig is kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Wolvega, Sonnega, Helomavaart, Munnekeburen, Scherpenzeel, Oldeholtpade, Blesdijke, Steggerda, Noordwolde.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!