Warmtepomp Hardenberg

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Hardenberg? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Dit systeem benut de energie uit grondwater, aarde of lucht. Het betreft een relatief goedkope en verantwoorde methode om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en de potentiële besparing ligt op €340,00 p/jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan heb je recht op een royale subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door diverse factoren. Op deze pagina ontdek jij praktische info over een warmtepomp kopen in Hardenberg.
warmtepomp-installateur-7771

 • Duurzame investering
 • Verkoeling in de zomer
 • Klaar voor de toekomst
 • Hogere woningwaarde
 • Lagere energierekening

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcodegebied7771
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroom-verbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Hardenberg

Een installatie van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. We onderscheiden tientallen systemen. De vraag is; wat is de beste? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hardenberg heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De specialist of loodgieter onderzoekt het huis en biedt advies op maat. De staat van isolatie en de energieconsumptie zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor dilemma’s als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Interesse in een erkende en goedkope warmtepomp in Hardenberg? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Met behulp van deze website tref jij moeiteloos warmtepomp installateurs uit de buurt. Zet alle offertes op een rijtje. Handig, want zo bespaar je enorm. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (7771).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Onder andere categorie woning, mate van isolatie, en energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat is het budget? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 5 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het systeem neemt warmte uit bijv. de grond of uit de lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je HR-ketel zal aanspringen zodra er sprake is van piekbelasting.

Niet elk apparaat is perse interessant voor jou. Een belangrijk aspect is de staat van isolatie. Hieronder ontdek jij samengestelde info over beschikbare warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Hardenberg kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: vloerverwarming aansturen en warm tapwater met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot daalt met 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €255,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De prijs ligt tussen de €6.800 en €16.600. We differentiëren vier verschillende type modellen. Het cruciaalste verschil is de input van energie. Elk type heeft relevante gebruikstoepassing, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp onttrekt warmte uit het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant benut energie uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant profiteert van warmte uit de buitenlucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant profiteert van energie uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is een aanvulling op jouw bestaande HR-ketel op gas. Een prima oplossing om de energierekening te reduceren met een CO2 reductie tot wel 40%. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Standaard gaat het om zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.675 en €6.025 bij een verwarmingsmonteur uit Hardenberg (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hardenberg

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juli 2024) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een forse investering. Maar, het draait uit op een significant lagere energierekening. Middels actuele subsidies profiteer jij van een interessante terugverdientijd. Een full-electric variant kan je laten installeren voor €6900. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €3200. Het prijskaartje wordt bepaald aan de hand van velerlei aspecten zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14800 – €27300Hoge besparing, hoge investering
Water-water€16300 – €21400Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5150 – €7100Eenvoudige installatie
Lucht-water€5500 – €6600Krachtige oplossing, maakt relatief veel geluid
Hybride€2375 – €6200Snelle terugverdientijd

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Hardenberg gebruikt om en nabij 1580 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een energiemaatschappij als Greenchoice of Qurrent. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De totale besparing schatten we op €210 tot €395. Bij hybride systemen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt dus iets lager, gemiddeld €175 op jaarbasis. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een perfect geïsoleerd huis:

# WerkingEnergievraagEnergieprijsBesparing
HR-ketel1000m3€711
Buitenlucht2375kWh€498€213
Bodemwarmte1600kWh€356€356
Hybride1600 kWh + 375 M3€533€178

Meest gestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als ventilatielucht of uit de grond. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming in de woning. De hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Hardenberg?

Helaas, niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er meerdere mitsen en maren: een isolatieschil om de woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je hebt vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je kiest voor een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze profiteert van warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Deze manier is heel effectief en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie sluit je aan op jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel, en komt dus in plaats van de basis ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Hardenberg?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dat geval is er een optie voor de aantrekkelijke groene lening bij gemeente Hardenberg. Dit is een speciale lening met aanlokkelijke rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Voor meer info zie www.hardenberg.nl. Een ander alternatief: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Vergeet niet, doorgaans kan je profiteren van de ISDE-subsidie Hardenberg. Hoeveel je krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van het type en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies fluctueren tussen de €500 tot doorgaans €2650. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in juli 2024 krijgt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Hardenberg (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is netjes aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (6 kW) moet je rekenen op ongeveer €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht heb je recht op grofweg €1750.
 • Bij de bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal circa €2125.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€100, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Itho DaalderopBWP20+SVV900 KW€2500,-
SinclairGSH-110ERAD icm GSH-IRAD8 KW€1950,-
ViessmannVitocal 222-A AWOT-M-E 221.A045 KW€1800,-

In vier stappen een gasvrije woning

Zonder gas verwarmen? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je een comfortabel wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Bijgaand kan je aan de slag met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Hardenberg aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Belangrijk, want zo verhinder je dat de warmte verloren gaat. Een solide isolatie is het startpunt voor een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn dakisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Als de isolatie gedaan is, is het nodig dat er schone en frisse lucht in huis is. Voldoende ventileren resulteert in een prettige leefomgeving zonder energieverspilling. In de praktijk gaat het vaak om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Het grootste deel van de maandelijkse energienota vloeit voort uit onze verwarming en het genereren van warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of pelletkachel werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel elektriciteit nodig. Dit stukje stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente