Warmtepomp Holthone

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Holthone? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het apparaat benut de warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het betreft een zuinige en milieuvriendelijke manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 60% en de potentiële besparing ligt op €285,00, elk jaar opnieuw. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan heb je recht op een interessante subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Hieraan ten grondslag liggen een aantal elementen. Op ons warmtepomp-portaal check je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Holthone.
warmtepomp-installateur-7779

 • Milieuvriendelijke keuze
 • Beschikt over koelende functie
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcodegebied7779
Netnummer0524 (+31524)
Gas-gebruik M31580 M3
Stroom-verbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Holthone

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. Er bestaan fors wat systemen. Wat is nu goed voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Holthone kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De monteur of loodgieter analyseert uitvoerig het huis en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en de energievraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Holthone? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Aan de hand van deze pagina lees je vandaag nog (verwarmings)installateurs in je postcodegebied. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Op die manier kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (7779).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Onder andere type huis, hoe je woning geïsoleerd is, en je energieconsumptie.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat is het budget? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Klik op verzenden. Na een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het systeem onttrekt warmte uit uit de lucht of het water wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het CV-water. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je CV-ketel start met werken op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke installatie is geschikt voor elke situatie. Veel hangt af van de isolatie van je woning. Hierna check jij samengestelde toelichtingen met betrekking tot de soorten warmtepompen en wat in lijn is met jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Holthone heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem heb je geen gas meer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: het huis verwarmen en warm tapwater met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €315,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €6.800 en €18.300. We gaan verder in op vier verschillende soorten installaties. Het noemenswaardige verschil is de energiebron. Elk type heeft weer individuele eigenschappen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing onttrekt energie uit het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing gebruikt de warmte uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie neemt de energie uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie haalt warmte uit de omgevingslucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem sluit je aan op jouw bestaande CV-ketel. Een relatief goedkope oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de basis slaat dit op zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.350 en €6.225 bij een verwarmingsmonteur uit Holthone (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-holthone

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Zo’n warmtepomp is in het begin een forse investering. Het betaalt zich wel uit, het draait uit op flink lagere energiekosten. Geholpen door een royale subsidie krijg je een snelle terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je laten installeren voor €7900. Het hybride systeem laat je al plaatsen voor €2100. De totaalprijs is afhankelijk van meerdere aspecten zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13400 – €27800Passief koelen, lange terugverdientijd
Water-water€17400 – €21000Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4700 – €6500Relatief voordelig
Lucht-water€4100 – €6775Hoge subsidie, maakt relatief veel geluid
Hybride€2975 – €5000Voor praktische elke woning

Is het rendement aantrekkelijk?
Een woning met CV-ketel in Holthone gebruikt om en nabij 1580 m3 gas op jaarbasis. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energienota van een maatschappij als Essent of NLE. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De maximale besparing varieert van €245 tot €340. Bij hybride systemen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De gemiddelde besparing is iets minder, ga uit van €160 per 12 maanden. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als basis een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergievraagEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1225m3€724
Buitenlucht2725kWh€485€239
Bodemwarmte1725kWh€340€384
Hybride1600 kWh + 600 M3€521€203

Populaire vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als lucht of aarde. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Holthone?

Niet alle type woningen zijn even interessant. Standaard zijn er enkele zaken: het betreft een goed geïsoleerde woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het afgiftesysteem is vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze onttrekt warmte aan de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit bespaart veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Hij werkt samen met jouw moderne gasgestookte HR-ketel, en is een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Hardenberg?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Goed nieuws, want dan is er een optie voor de duurzame groene lening in de gemeente Hardenberg. We hebben het over een een interessante lening met lagere rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Voor meer info zie www.hardenberg.nl. Een andere optie is de huur of lease van zo’n installatie.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed nieuws, voor de meeste systemen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Holthone. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt af van de energieprestatie en vermogen van het gekozen model. De subsidies variëren van €975 tot plusminus €2950. Nieuwsgierig naar de subsidie in oktober 2022 die geldt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Holthone (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal condities: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) verstrekken ze circa €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) krijg je zo’n €1675.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen mag jij rekenen op minimaal plusminus €2100.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets meer terug (€250, zoek naar een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
DimplexDHW300D0 KW€1250,-
Stiebel-EltronWPL 34 A SR (232124)17 KW€2850,-
DaikinERGA06DV* icm EHV(H)(X)(Z)08S23D****6 KW€1900,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? In het geval van een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en geniet je van een aangenaam leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Hierbij kan je aan de slag met een actueel stappenplan van de warmteservice Holthone aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De woning grondig isoleren. Zodoende verhinder je dat warme lucht niet naar buiten ontsnapt. Goede isolatie is het startpunt voor een nul-op-de-meterwoning. Grote winst valt te behalen met isolatie van de vloer en isolatie van de kruipruimte.

 2. Goede ventilatie

  Indien de woning goed is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Goed ventileren zorgt voor een gezond leefklimaat zonder veel energieverlies. Grote winst valt te behalen met ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Ruim 70% van de maandelijkse energienota heeft te maken met de verwarming en het genereren van warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Installaties zoals een biomassaketel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar worden gevoed door stroom. De gevraagde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!