Warmtepomp Bergentheim

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Bergentheim? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De pomp haalt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een economische en milieuvriendelijke oplossing de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 50% en je profiteert van een besparing tot wel €210,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In zo’n geval heb je recht op een interessante subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit is afhankelijk van een aantal variabelen. Op deze pagina vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Bergentheim.
warmtepomp-installateur-7691

 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Flinke subsidies

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode-regio7691
Netnummer0523 (+31523)
Gas-gebruik M31580 M3
Stroomgebruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energiekosten€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Bergentheim

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een moeilijke handeling. We hebben te maken met verscheidene onderdelen. Wat is voor mij het beste alternatief? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bergentheim kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De monteur of loodgieter onderzoekt de woning en kan een plan opstellen. De staat van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kost het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Bergentheim? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Op basis van warmtepomprevolutie.nl lees jij eenvoudig verwarmingsinstallateurs in je postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Op die manier worden de kosten een stuk lager. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (7691).
 2. Specificeer de woning. Feiten zoals categorie huis, hoe je woning geïsoleerd is, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Naar welke tarieven kijk je? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Rond het formulier af. Binnen een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater, aarde of lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel gaat alleen aan zodra het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk apparaat past bij jouw woning en situatie. Dat komt vooral door bouwjaar en isolatie. In de volgende paragraaf doorzoek jij actuele informatie inzake de diverse warmtepompen en wat matcht met jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Bergentheim heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warme woning en water water leveren met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 35% – 55% en je bespaart al snel €350,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.100 en €16.900. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten installaties. Het voornaamste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk model heeft zijn eigen plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type benut warmte van het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant neemt de warmte uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van energie uit de omgevingslucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem haalt energie uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt feitelijk samen met jouw huidige HR-ketel. Een relatief goedkope manier om maandelijkse lasten te verminderen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de basis betreft dit zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.325 en €6.350 bij een verwarmingsmonteur uit Bergentheim (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bergentheim

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is primair een vrij grote investering. Het betaalt zich wel uit, je krijgt te maken met lagere maandlasten door een lagere energienota. D.m.v. een subsidie oplopend tot €2.100 realiseer jij een goede terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €6400. Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €1900. De eindfactuur komt tot stand door verschillende variabelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12600 – €25100Zeer efficiënt, lange terugverdientijd
Water-water€16400 – €24700Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€5400 – €6000CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€4550 – €7275Krachtige oplossing, buitenunit maakt geluid
Hybride€2150 – €5250Ook voor bestaande bouw

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Bergentheim gebruikt pakweg 1580 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een energieleverancier als Eneco of Qurrent. Je verbruikt wel meer stroom. De uiteindelijke besparing komt uit tussen de €265 tot €340. Bij hybride modellen blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt dus iets lager, om en nabij de €155 (per jaar). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met data van een normaal geïsoleerd huis:

# SysteemEnergievraagEnergieprijsBesparing
HR-ketel1200m3€694
Buitenlucht2450kWh€465€229
Bodemwarmte1875kWh€326€368
Hybride1400 kWh + 550 M3€500€194

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit diverse bronnen zoals buitenlucht, ventilatielucht of uit de grond. De warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Bergentheim?

Niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er meerdere voorwaarden: een top-isolatie (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning bevat vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Zodra je gaat voor een hybride type is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het systeem wint warmte terug uit ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit beperkt het verbruik van energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie werkt samen met jouw normale gasketel, en is dus meteen het alternatief voor de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Hardenberg?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Wacht niet te lang, want dan is er een speciale groene lening bij de gemeenten Hardenberg. Het gaat om een tijdelijke lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Ga ook naar www.hardenberg.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een grote investering. Gelukkig, dikwijls kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Bergentheim. Hoeveel deze tegemoetkoming is heeft te maken met het soort apparaat en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies variëren van €850 tot ongeveer €2900. Informeren hoeveel subsidie je in oktober 2022 krijgt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Bergentheim (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er zijn een aantal eisen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is volledig geïnstalleerd en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) ontvang je circa €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht krijg je circa €1850.
 • Voor een systeem met bodembron begint het subsidiebedrag bij zo’n €2450.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem profiteer je van een hoger bedrag (€275, bij het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
DanfossDHP-L Opti 89 KW€2800,-
SPRSUNCGK/C-18 (LHC) EVI10 KW€2150,-
DaikinERLQ008(**)V + EHSX08P50(**)6 KW€1900,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je een gezond wooncomfort. Hoe werkt dit? Bijgaand komen we met een nuttig stappenplan van de warmteservice Bergentheim aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Zo mag je ervan uitgaan dat de warmte in huis niet naar buiten ontsnapt. Degelijke isolatie is het startpunt voor een NOM (nul op de meter) woning. Populaire vormen zijn bodemisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventilatie

  In het geval dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Continu ventileren mondt uit in een prettig wooncomfort zonder dat je veel warmte verliest. Vaak gaat het om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Ruim 70% van het energiegebruik kunnen we terugbrengen naar het verwarmen van onze woning en het aanmaken van warm water. Een duurzaam alternatief voor de gasinstallatie is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of infraroodpanelen zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De benodigde stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!