Warmtepomp Sibculo

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Sibculo? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De pomp onttrekt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een relatief goedkope en duurzame wijze de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 50% en het bespaart flink geld, tot wel €265,00 p/jaar. Doe je nu deze investering? Wacht niet te lang, want dan profiteer je van een interessante subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit hangt af van verscheidene zaken. Als je iets verders scrollt bekijk jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Sibculo.
warmtepomp-installateur-7693

 • Een energieneutrale woning
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Combineren met zonnepanelen
 • Veilige manier van verwarmen
 • Flinke subsidies

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode-regio7693
Netnummer0523 (+31523)
Gasgebruik M31580 M3
Stroom-verbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energiekosten€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Sibculo

Een warmtepomp goed installeren is een moeilijke handeling. Tegenwoordig kun je kiezen uit honderden installaties. De vraag is; wat is de beste? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Sibculo biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De monteur of loodgieter bekijkt de woning / bedrijfspand en biedt advies op maat. De manier van isoleren en de energieconsumptie zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij dilemma’s als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de prijs, en wat is het rendement?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Sibculo? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Dankzij onze tool tref je in korte tijd erkende installateurs uit de omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Handig, want zo bespaar je fors. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (7693).
 2. Specificeer de woning. Denk aan type woning, isolatiewaarden, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoeveel wil je uitgeven? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend de aanvraag. Na 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De warmtepomp neemt energie uit uit de lucht of het water en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je HR-ketel zal aanspringen in het geval dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke oplossing is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door leeftijd woning, isolatiewaarden. In de paragraaf hierna doorzoek jij actuele aanbevelingen aangaande de type warmtepompenen wat aansluit op jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Sibculo kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie ben je vrij van aardgas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warm huis en heet water uit de kraan op een duurzame manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €300,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totale investering ligt tussen de €3.300 en €22.200. We gaan verder in op vier verschillende soorten systemen. Het duidelijkste verschil valt samen met de bron. Elke installatie wordt gekenmerkt door pluspunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing benut warmte van het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant profiteert van warmte uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt warmte uit de lucht van buiten om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp profiteert van energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt slim samen met jouw moderne gasketel. Een goede oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Doorgaans heb je dan te maken met zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.050 en €6.900 bij een verwarmingsmonteur uit Sibculo (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-sibculo

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2023?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een vrij grote investering. Maar, het betekent veel minder stookkosten. Door middel van actuele subsidies haal je een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is beschikbaar vanaf €7800. Een hybride oplossing koop je al vanaf €3100. De factuur hangt af van verschillende facetten zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12700 – €27100Passief koelen, relatief duur
Water-water€18000 – €24300Relatief klein systeem
Lucht-lucht€5500 – €7050Verwarmen en koelen
Lucht-water€3950 – €7025Aansluitbaar op CV, verbruikt veel stroom
Hybride€2800 – €5000Zeer betaalbaar

Wat is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Sibculo verbruikt ongeveer 1580 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energierekening van een leverancier van energie als Budget Energie of Qurrent. Je verbruikt wel meer stroom. De maximale besparing varieert van €245 tot €315. Bij hybride oplossingen behoud je jouw gasaansluiting. Al met al bespaar je nog steeds, ongeveer €195 per jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een degelijk geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiebehoeftePrijzenBesparingen
HR-ketel1125m3€696
Buitenlucht2550kWh€480€216
Bodemwarmte1725kWh€341€355
Hybride1450 kWh + 400 M3€515€181

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit diverse bronnen zoals buitenlucht, ventilatielucht of uit de bodem. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan het koude water uit de cv-installatie. De energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Sibculo?

Niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Er zijn een stuk of wat voorwaarden: een hoge isolatiewaarde (bestaande huizen van na 1985), er wordt gewerkt met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride variant is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Dit model profiteert van warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Deze manier is heel effectief en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie is een aanvulling op jouw traditionele CV-ketel, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Hardenberg?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar moet je op de kosten letten? Wacht niet te lang, want dan kan jij gebruik maken van de interessante groene lening bij de gemeenten Hardenberg. Dit is een interessante lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Voor meer info zie www.hardenberg.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, in de meeste gevallen kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Sibculo. Hoeveel je krijgt hangt samen met energielabel en vermogen van het product. De hoogte van de subsidies starten bij €825 tot wel €2250. Benieuwd naar de subsidie in september 2023 die geldt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Sibculo (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er zijn een aantal richtlijnen: je hebt een nieuw model gekocht, het systeem is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) moet je rekenen op plusminus €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergeven ze om en nabij €1850.
 • Voor een systeem met bodembron kan je uitgaan van minimaal grofweg €2350.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem wordt het nog iets lucratiever (€300, let op het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
DanfossDHP-L Opti 1213 KW€3100,-
SPRSUNCGK/C-2211 KW€2250,-
DaikinERLQ011(**)W1 + EHSH16P50(**)9 KW€2200,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

De gasaansluiting de deur uit? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je een gezonde leefomgeving. Hoe werkt dit? Hierna bieden we een waardevol stappenplan van de warmteservice Sibculo aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Belangrijk, want zo zorg je dat de warmte in de woning niet naar buiten ontsnapt. Grondige isolatie is het startpunt voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan vloerisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Als de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het cruciaal dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Innovatief ventileren draait uit op een aangenaam binnenklimaat zonder dat je veel warmte verliest. In de praktijk gaat het vaak om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Om en nabij de 75% van onze gas- en stroomconsumptie heeft te maken met het verwarmen van onze woning en warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gasinstallatie is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is populair, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Installaties zoals een zonneboiler of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar je gaat wel meer stroom gebruiken. Deze elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!